ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Τα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο "Απόστολος Νικολαΐδης"
INTIME SPORTS

Το "Απόστολος Νικολαΐδης" δίνει έξτρα ώθηση στον Παναθηναϊκό και αυτό αποδεικνύεται από τα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού. Το Sport24.gr καταγράφει τα στατιστικά!

Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αποτελεί τη φυσική έδρα του Παναθηναϊκού και του προσθέτει άλλη δυναμική στα παιχνίδια του. Σαφώς, το "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν μπορεί από μόνο του να αλλάξει τη σεζόν της ομάδας του Τριφυλλιού, αλλά την ενισχύει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά του Παναθηναϊκού εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου, ακόμα και του αιωνίου.

Ο Παναθηναϊκός έχει υποδεχτεί 33 φορές τον Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" από την ίδρυση της Α' Εθνικής, τη σεζόν 1959-60 και τον έχει νικήσει 10 φορές, έχει παραχωρήσει 17 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί 6 φορές. Οι πράσινοι έχουν πετύχει περισσότερα γκολ από τους κόκκινους, έχοντας σκοράρει 32 έναντι 25.

Η δυναμική της έδρας του Τριφυλλιού είχε αποδειχθεί και στην εποχή προς της Α' Εθνικής, όταν σε 15 παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός είχε 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός έχει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αήττητος εναντίον του Ολυμπιακού, αφού δεν ηττήθηκε από τη σεζόν 1959-60 έως τη σεζόν 1966-67, ενώ από την είσοδο της νέας χιλιετίας και έπειτα, σε 8 ματς ως γηπεδούχος, μετράει 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Ακόμα ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως όταν ο Παναθηναϊκός σκοράρει στο "Απόστολος Νικολαΐδης", αποσπά τουλάχιστον την ισοπαλία. Μόνο μία φορά πέτυχε γκολ και ηττήθηκε, με 2-3 τη σεζόν 1978-79. Οι άλλες 5 νίκες του Ολυμπιακού επιτεύχθηκαν με σκορ 0-1.

Όσο για τα σκορ νίκης που έχει ο Παναθηναϊκός, έχει επικρατήσει τέσσερις φορές με 1-0, τρεις με 2-0, δύο φορές με 3-2 και μία με 2-1.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ