ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα οκτώ συμβόλαια που λήγουν στον Παναθηναϊκό το προσεχές καλοκαίρι

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr τι ισχύει με τα οκτώ συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό. Σε ποιους και γιατί έχει γίνει ήδη πρόταση ανανέωσης και τι σκέφτεται ο κάθε πράσινος ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εν αναμονή του τι θα γίνει με την αλλαγή στη ποινή για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν ώστε να γνωρίζει αν και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Super League. Αυτό καθώς δύσκολα θα μπορέσει να καταθέσει έναν πλήρες φάκελο μέχρι τις 16 Απρίλη.

Βέβαια στο τριφύλλι είναι εν αναμονή και της απόφασης από την FIFA που θα απαγορεύσει τις μεταγραφές αλλά και τις ανανεώσεις στους πράσινους το προσεχές καλοκαίρι και ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό καθώς στον Παναθηναϊκό δεν φρόντισαν να ρυθμίσουν τις οφειλές που είχαν και για τις οποίες η UEFA είχε δώσει περιθώριο μέχρι την 1η Μαρτίου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα καταλαβαίνει κανείς ότι το τριφύλλι τη νέα σεζόν θα έχει μια ομάδα αποτελούμενη κυρίως από όσους παίκτες του φετινού ρόστερ παραμείνουν στο σύλλογο αλλά και όσους κριθούν ικανοί από τις ομάδες Κ-20 και Κ-17 του συλλόγου να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Αυτό γιατί μαθηματικά... το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν βγαίνει για τη νέα σεζόν. Αυτή τη στιγμή στο τριφύλλι ως μέλη της πρώτης ομάδας μπορούν να λογίζονται 26 παίκτες. Εκ των οποίων οι οκτώ δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκονται και την ερχόμενη χρονιά στους πράσινους.

Ο Βλαχοδήμος θα πάει στη Μπενφίκα, οι Κάτσε, Μυστακίδης είναι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Μολίνς, Λουντ, Δώνη, Μπουζούκη και Ευαγγέλου.

Επίσης το καλοκαίρι λήγουν και τα συμβόλαια των Μαυρομάτη, Τριανταφυλλόπουλου και Ξενόπουλου οι οποίοι ναι μεν είναι επαγγελματίες αλλά μέχρι στιγμής έχουν κάνει προπονήσεις με τη πρώτη ομάδα και έχουν πάρει μέρος σε κάποια φιλικά.

Ας δούμε τι ισχύει ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση συμβολαίου που λήγει το καλοκαίρι αλλά και το τρικ που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με την κατάθεση ήδη πρότασης ανανέωσης σε πέντε νεαρούς ώστε να προλάβει τη ποινή που θα έρθει από τη FIFA.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ο Στέφανος Ευαγγέλου τη φετινή σεζόν έχει μόλις δυο συμμετοχές, μια σε πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν του έχει δώσει περισσότερες ευκαιρίες. Στον 20χρονο αμυντικό έγινε πρόταση ανανέωσης αλλά ο ίδιος το σκέφτεται να παραμείνει ή όχι. Αν ήταν δεδομένη η παραμονή του Ουζουνίδη στον πάγκο του τριφυλλιού και την επόμενη σεζόν σίγουρα θα έφευγε. Τώρα όμως που το πιθανότερο είναι πως ο 49χρονος προπονητής δεν θα βρίσκεται και του χρόνου στο τριφύλλι ο Ευαγγέλου σκέφτεται να μείνει και να μπορέσει του χρόνου να καθιερωθεί ως βασικός.

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Ο Θεοφάνης Μαυρομάτης επέστρεψε στα μέσα της σεζόν στην αγωνιστική δράση μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που είχε καθώς είχε υποστεί ρήξη χιαστών. Ο 21χρονος στόπερ (σ.σ. γεννημένος στις 16/1/1997) στο δεύτερο μισό της σεζόν έχει πάρει αρκετά παιχνίδια με την Κ-20 του Παναθηναϊκού και μάλιστα στα τελευταία ματς της είναι και ο αρχηγός της. Και στον Μαυρομάτη έχει γίνει πρόταση ανανέωσης και φυσικά οι πιθανότητες είναι υπέρ του να παραμείνει γνωρίζοντας ότι τη νέα σεζόν θα μπορέσει να πάρει ευκαιρίες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλόπουλος είναι ο άτυχος της φετινής σεζόν καθώς ο 21χρονος αμυντικός (σ.σ. γεννημένος στις 10/1/1997) υπέστη μέσα σε ένα χρόνο για δεύτερη φορά ρήξη χιαστών και αναμένεται να είναι απόλυτα έτοιμος με την έναρξη της νέας σεζόν. Και στον "Τριάντα" ο οποίος φέτος δεν πρόλαβε να παίξει σε κανένα παιχνίδι έχει γίνει πρόταση ανανέωσης στην οποία αναμένεται να απαντήσει θετικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι εκ των πιο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Τη φετινή σεζόν είχε τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο ενώ στην διάρκεια της χρονιάς ήταν εκ των αρχηγών και ηγέτης της ομάδας νέων του τριφυλλιού. Και στον Μπουζούκη έχει γίνει πρόταση ανανέωσης αλλά με βάση τα τωρινά δεδομένα δύσκολα ο 20χρονος μέσος (σ.σ. 27/3/1998) θα μείνει και τη νέα χρονιά στο τριφύλλι.

Αυτό γιατί στη διάρκεια της σεζόν συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα άλλων ομάδων όπως ο Αστέρας και ο ΠΑΣ και ο Μπουζούκης θέλει να πάει σε μια ομάδα που θα πάρει φανέλα βασικού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Ξενόπουλος ήταν ο τέταρτος γκολκίπερ και σε πολλές περιπτώσεις ο τρίτος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν. Με δεδομένη την αποχώρηση του Βλαχοδήμου και το γεγονός ότι το τριφύλλι δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών αυτομάτως ανεβαίνει στη τρίτη θέση της ιεραρχίας. Στον 20χρονο (20/05/1998) έγινε πρόταση ανανέωσης και οι πιθανότητες είναι υπέρ της παραμονής του. Τη φετινή σεζόν ο Ξενόπουλος μαζί με τον Χαλκίδη ήταν οι δυο γκολκίπερ που οδηγούν την Κ-20.

ΡΟΜΠΙΝ ΛΟΥΝΤ

Ο Ρόμπιν Λουντ έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα για πολλά χρόνια αρκεί να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα στο τριφύλλι. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα και η διοίκηση των πράσινων δεν έχει καταθέσει καν ακόμη πρόταση στον Φιλανδό μέσο. Γνωρίζοντας πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο συμβόλαιο του. Οπότε ο Λουντ αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα στον Παναθηναϊκό θα αποχωρήσει για άλλες πολιτείες... ίσως όμως και γειτονικές με την ΑΕΚ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ

Ο Χρήστος Δώνης τη φετινή σεζόν έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό παίζοντας κατά συνθήκη ακόμα και ως σέντερ φορ. Το συμβόλαιο που είχε τη τελευταία του χρονιά στο τριφύλλι όμως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα είναι πολύ υψηλό. Στον 24χρονο μέσο έγινε μια πρώτη επαφή όπου έγινε λόγος για πολύ λιγότερα χρήματα την επόμενη σεζόν. Ο Δώνης κοιτάει προς το εξωτερικό και μόνο αν θα άλλαζε κάτι το προσεχές διάστημα στην ομάδα θα έπαιρνε την απόφαση να παραμείνει.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΜΟΛΙΝΣ

Ο Γκιγιέρμο Μολίνς λόγω κάποιων τραυματισμών δεν βοήθησε τη φετινή σεζόν τα αναμενόμενα τον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιο του Σουηδού φορ ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2018 και είναι και αυτό αρκετά υψηλό για τα τωρινά δεδομένα του τριφυλλιού. Πόσο μάλλον για έναν παίκτη που δείχνει να έχει και πρόβλημα τραυματισμού. Στον Μολίνς δεν έχει γίνει καν πρόταση ανανέωσης ενώ ακόμα και αν αλλάξουν τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό πάλι δεν αναμένεται να του γίνει πρόταση ώστε να παραμείνει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ