ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ευκαιρία για αποδείξεις

Ευκαιρία για αποδείξεις

Οι Κουρμπέλης, Κάτσε, Βλαχοδήμος και Αυλωνίτης έχουν τους δικούς τους λόγους για να ξεχωρίσουν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr αναλύει.

Παραδοσιακά, τα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων έχουν δημιουργήσει όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Είτε κρίθηκαν από μεγάλους άσους, είτε ανέδειξαν άσημους ή ρολίστες σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός έχει αποψιλωθεί από προσωπικότητες στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους και δεν έχει τους παίκτες του πρόσφατου παρελθόντος.

Όμως, δεν παύει να έχει ποδοσφαιριστές που έχουν ικανότητες και μερικοί μπορούν να δουν τον Ολυμπιακό ως μία ευκαιρία για να διακριθούν. Τέτοιοι είναι οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Εργκούς Κάτσε και Τάσος Αυλωνίτης και το Sport24.gr εξηγεί γιατί...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Κουρμπέλης EUROKINISSI SPORTS

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού επανέρχεται από τραυματισμό και αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ποντάρει πολλά στην απόδοση του, προκειμένου η ομάδα του να έχει ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα στην ανασταλτική λειτουργία. Το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στους μεγάλους παίκτες για να διακριθούν και ο Δημήτρης Κουρμπέλης καλείται να αποδείξει ότι προέρχεται από τη συγκεκριμένη πάστα. Στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, ο 25χρονος αμυντικός χαφ ήταν εξαιρετικός, κάνοντας αθόρυβη δουλειά και περιορίζοντας στο ελάχιστο τον Φορτούνη. Κάτι ανάλογο περιμένει ο Ουζουνίδης από τον Κουρμπέλη, αφού θα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ανήκει στη Μπενφίκα, αλλά ως τον Μάιο θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και θέλει να πείσει την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, ότι αξίζει να μετακομίσει από τον Ιούνιο στη Λισαβόνα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ομογενή γκολκίπερ από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Βλαχοδήμος είναι σταθερός, βελτιώνεται διαρκώς και δεν υποπίπτει εύκολα σε λάθη. Ωστόσο, τα ντέρμπι των αιωνίων δημιουργούν πρόσθετη πίεση και ο 23χρονος τερματοφύλακας έχει τη δυνατότητα να διακριθεί. Δεν έχει εύκολη αποστολή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αφού ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς και θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι στον αποψιλωμένο Παναθηναϊκό.

ΤΑΣΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στις 26 Οκτωβρίου του 2014, ο Τάσος Αυλωνίτης σκόραρε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Μετά από 3,5 χρόνια περίπου, ο 27χρονος κεντρικός θα αγωνιστεί ξανά στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, αλλά με την πράσινη και όχι με την κόκκινη φανέλα. Ασφαλώς, τέτοιου είδους παιχνίδια δίνουν κίνητρο σε κάθε ποδοσφαιριστή, όμως ο Αυλωνίτης έχει ένα παραπάνω: να αποδείξει ότι κακώς δεν τον εμπιστεύτηκαν στον Πειραιά και θα μπορούσε να έχει διαφορετική πορεία. Ο Ουζουνίδης τον γνωρίζει, τον εμπιστεύεται και στηρίζει πολλά για την λειτουργία της αμυντικής γραμμής. Ο Αυλωνίτης έχει προσαρμοστεί στο Τριφύλλι, ανεβάζει διαρκώς την απόδοση του και στο ντέρμπι μπορεί να ξεχωρίσει.

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ενσωμάτωση του στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, τη βελτίωσε σε όλους τους τομείς. Ο Εργκούς Κάτσε έδωσε ενέργεια, τρεξίματα, αποτελεσματικά μαρκαρίσματα, δυναμισμό, ενώ παίρνει πρωτοβουλίες στον επιθετικό τομέα, παρότι δεν είναι το δυνατό σημείο του. Ο Αλβανός χαφ αντιμετωπίζει την παρουσία του στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ως μία επανεκκίνηση για την καριέρα του και το αποδεικνύει με την απόδοση και τη διάθεση του. Στο Φάληρο έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει σε ένα σπουδαίο παιχνίδι και να μπει ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη, μετά τον παραγκωνισμό του στον ΠΑΟΚ. Για να έχει τύχη για ένα θετικό αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και ο Ουζουνίδης ευελπιστεί ότι ο Κάτσε θα παίξει θετικά καταλυτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ