ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα κέρδη του Παναθηναϊκού από την απόφαση της UEFA

Τα κέρδη του Παναθηναϊκού από την απόφαση της UEFA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός γλιτώνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ που χρειαζόταν μέχρι τις 31/1 και το κατάλληλο τάιμινγκ που δημιουργείται για έναν ενδιαφερόμενο.

Ο Παναθηναϊκός απέφυγε τα χειρότερα κατά την ακρόαση του από την UEFA και κέρδισε πολύτιμο χρόνο, για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα του. Εκτός από την εξασφάλιση ενός μήνα (από τις 31 Ιανουαρίου το όριο μετατέθηκε για την 1η Μάρτη), πήρε το δικαίωμα του διακανονισμού των οφειλών, έναντι της ολικής εξόφλησης, όπως ήταν η αρχική πρόθεση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Με τα τωρινά δεδομένα, εφόσον η UEFA δεν έδινε τη δυνατότητα των διακανονισμών, τότε ο Παναθηναϊκός ήταν... χαμένος. Διότι η ΠΑΕ θα χρειαζόταν περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ώστε να εξοφλήσει κάθε υποχρέωση μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία. Πρακτικά, θα ήταν αδύνατο να συγκεντρωθεί το ποσό και ο αποκλεισμός από τις διεθνείς διοργανώσεις φάνταζε βέβαιος.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει το περιθώριο να εξασφαλίσει έσοδα μέσω των πωλήσεων στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, να μειώσει το κοστολόγιό του και να συνάψει συμφωνίες με πιο συμφέροντες όρους αποπληρωμής. Οι διοικούντες έχουν δύσκολη αποστολή, αλλά όχι αδύνατη και θα το παλέψουν.

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι πολύ θετικό εάν ο Παναθηναϊκός αποφύγει την τιμωρία από το Financial Control Panel. Επειδή η έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας της UEFA θα σημαίνει ότι τα οικονομικά θα έχουν μπει σε μία σειρά και η διοίκηση θα έχει καταφέρει να διαχειριστεί σωστά τις εκκρεμότητες. Επίσης, θα αποτελέσει πρόκριμα για την έγκριση της άδειας του Παναθηναϊκού από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Έπειτα, ο επιπλέον μήνας που εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, δημιουργεί ευνοϊκό timing για την εμφάνιση ενός επενδυτή. Το μπάτζετ θα έχει μειωθεί από τις παραχωρήσεις παικτών, τα ταμεία θα έχουν χρήματα από τις πωλήσεις και ο νέος μεγαλομέτοχος θα χρειαστεί μικρότερα ποσά για να διακανονίσει τις οφειλές. Επιπροσθέτως, η ομάδα θα "σώσει" τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA, που εκτός από την αίγλη, αυξάνει τα έσοδα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ