Τα δύο τελευταία σωσίβια του Παναθηναϊκού

Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται και ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλές επιλογές, εάν θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό για οικονομικούς λόγους. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Δεν ήταν μυστικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε εναποθέσει τις ελπίδες του για να αποφύγει τον υποβιβασμό, σε μία θετική εισήγηση της Super League προς την ΕΠΟ αναφορικά με τις ποινές που θα επιβληθούν στις ομάδες που δεν θα πάρουν έγκριση από την Επιτροπή Αδειοδότησης.

Ωστόσο, δεν λογάριασε σωστά τους συσχετισμούς και στο ΔΣ του Συνεταιρισμού δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 3/4, όπως προβλέπει το καταστατικό.Πλέον, για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός τον υποβιβασμό, υπάρχουν δύο λύσεις.

Η πρώτη είναι να πάρει η ΕΠΟ την πρωτοβουλία και να τροποποιήσει μόνη της τον κανονισμό για την αδειοδότηση και η δεύτερη να εξοφλήσει ο Αλαφούζος μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου, τις οφειλές που είχαν δημιουργηθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Η πρώτη περίπτωση δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Θα ήταν διαφορετικό η ΕΠΟ να υιοθετούσε την εισήγηση της Superleague και είναι αλλιώς να δράσει αυτοβούλως. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού γνωρίζει τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αλλά θα πιέσει την Ομοσπονδία εξαντλώντας τα περιθώρια...

Ούτε η δεύτερη περίπτωση φαντάζει εφικτή... Αν ο Αλαφούζος είχε την ικανότητα ή τη διάθεση να καλύψει τις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, θα το είχε πράξει ήδη και δεν θα περίμενε στο... παρά πέντε από τον υποβιβασμό. Τα χρέη που πρέπει να αποπληρωθούν για να πάρει ο Παναθηναϊκός άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, διακανονίζονται με 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά φαίνεται απίθανο να τα δώσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επίσης, η διοίκηση του Τριφυλλιού δεν προσδοκά πια σε διακανονισμούς και «κουρέματα», που θα μείωναν το απαιτούμενο ποσό. Διότι έχει να διαχειριστεί περισσότερες από 100 υποθέσεις και σε διάστημα πέντε ημερών είναι αδύνατον να τις διευθετήσει. Ακόμη και παράταση να δοθεί για την κατάθεση των φακέλων μέχρις τις 15 Απριλίου (πρέπει να κάνει αίτημα η ΕΠΟ και να εγκριθεί από την UEFA), η πίεση είναι πια πολύ μεγάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η UEFA αποφασίζει για την παράταση στο θέμα της αδειοδότησης
Κωνσταντίνου: "Θα πάμε στην ΕΠΟ ζητώντας την αλλαγή του κανονισμού"
Ολυμπιακός και ΑΕΚ ψήφισαν υπέρ του... Παναθηναϊκού

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24