ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα διλήμματα του Δώνη στα πρόσωπα και στο σύστημα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα στην τακτική του Παναθηναϊκού από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αλλά ακόμα έχει μερικές εκκρεμότητες για το ματς με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο Γιώργος Δώνης έχει καταλήξει σε κάποια πράγματα για το κυριακάτικο (2/12) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη, αλλά σε κάποια άλλα παραμένει αναποφάσιστος... Αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι πως η βάση στο τακτικό πλάνο του δεν θα αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 5-1.

Καταρχάς, ο Δώνης αναμένεται να διατηρήσει την τετράδα στην άμυνα και τους τρεις κεντρικούς χαφ. Αφενός επειδή ο Άρης δεν έχει δύο φορ περιοχής ώστε να χρειαστούν τρεις κεντρικοί αμυντικοί και αφετέρου, η τριάδα των μέσων για να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής.

Το πρώτο δίλημμα του Δώνη έχει να κάνει με τον "νούμερο 1" στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Είτε θα προτιμήσει τον φορμαρισμένο Κότσαρη, είτε θα επαναφέρει τον Διούδη, ο οποίος έχει αναρρώσει. Σε πρώτη φάση, ο Κότσαρης έχει το προβάδισμα για να αρχίσει στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, οι τέσσερις της άμυνας δύσκολα θα αλλάξουν: οι Κολοβέτσιος και Οικονόμου θα αποτελέσουν το δίδυμο των στόπερ, ο Γιόχανσον θα είναι ο δεξιός μπακ και ο Ινσούα ο αριστερός μπακ.

Επίσης, αναλλοίωτη αναμένεται να μείνει και η μεσαία γραμμή... Ο Κουρμπέλης θα είναι ο αμυντικός χαφ και οι Δώνης και Κάτσε θα τον πλαισιώσουν δεξιά και αριστερά ως εσωτερικοί χαφ.

Τέλος, τα τρία πρόσωπα στην επίθεση θα μείνουν τα ίδια, αλλά η θέση τους στο γήπεδο θα εξαρτηθεί από τον σχηματισμό που θα επιλέξει ο Δώνης.

Στο ενδεχόμενο του 4-4-2 με ρόμβο, ο Μπουζούκης θα έχει ρόλο επιτελικού χαφ και ο Χατζηγιοβάνης θα είναι ο παρτενέρ του Μακέντα στην επίθεση. Στο σενάριο του 4-3-3, ο Μακέντα θα είναι ο μοναδικός προωθημένος και οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης θα χρησιμοποιηθούν ως εξτρέμ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ