ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, μου αρέσει το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού"

Στραματσόνι: "Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, μου αρέσει το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού"
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι κατά την παρουσίαση του από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού δήλωσε περήφανος που θα εργαστεί στο τριφύλλι και έτοιμος να αποδεχτεί μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του. (PHOTOS & VIDEO)

Την πρώτη του γνωριμία με τους Έλληνες δημοσιογράφους είχε το απόγευμα της Κυριακής ο Αντρέα Στραματσόνι και αφού όλα όσα είχαν να κάνουν με το νέο του συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό είχαν διευθετηθεί.

Ο Ιταλός παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου και μίλησε για μια πολύ μεγάλη πρόκληση που έχει πλέον και αυτό είναι η παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Απέφυγε τα μεγάλα λόγια λέγοντας πως δεν του αρέσουν οι υποσχέσεις καθώς τα αποτελέσματα είναι αυτά που λένε την αλήθεια ενώ εμφανίστηκε ορεξάτος για δουλειά.

Όπως σημείωσε δεν φοβάται τίποτα, ξέρει πως το τριφύλλι έχει μπροστά του ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και έχει ήδη πιάσει δουλειά μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας ώστε οι πράσινοι να είναι πανέτοιμοι. Επίσης σημείωσε ότι δεν έχει στο μυαλό του πολλές αλλαγές και ότι σέβεται το έργο του προηγούμενου προπονητή.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

" Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα και είμαι περήφανος που είμαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο τους και τους διευθυντές που με επέλεξαν και ανυπομονώ να δουλέψω για τον Παναθηναϊκό”.

Είναι μια νέα πρόκληση για εσάς ο Παναθηναϊκός;
" Όταν ο Παναθηναϊκός με κάλεσε τα βρήκαμε από την αρχή καθώς έχουμε την ίδια φιλοσοφία και μου αρέσει πολύ το πρότζεκτ. Είμαι περήφανος και χαρούμενους που βρίσκομαι εδώ".

Λένε ότι είστε ένας άνθρωπος που δεν φοβάται. Το έχετε αποδείξει καθώς γίνατε προπονητής από πολύ μικρός, πρώτη φορά όμως πάτε να δουλέψετε μακριά από την Ιταλία και πάλι δεν φοβάστε;
" Μου αρέσει πολύ η πόλη και ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Εμπιστεύομαι το πρότζεκτ. Είμαι από την Ρώμη, μοιάζει με την Αθήνα. Θέλω να δουλέψω και να δείξω στον πρόεδρό ότι δεν έκανε λάθος με την επιλογή μου”.

Έχετε εικόνα από την ομάδα;
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ναι παρακολούθησα κάποια παιχνίδια, αλλά όχι όλα όσα έχει δώσει η ομάδα μέχρι τώρα αλλά οι άνθρωποι με ενημέρωσαν για να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Το επόμενο ματς είναι πολύ σημαντικό, έχουμε πολύ σημαντική δουλειά. Δεν φοβάμαι και αυτή είναι η δουλειά μου”.

Στραματσόνι: "Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, μου αρέσει το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού"
INTIME SPORTS

Θα αλλάξετε πολλά στο τακτικό κομμάτι;
" Όχι νομίζω όχι γιατί σέβομαι τη δουλειά του προηγούμενου προπονητή, δούλεψε καλά γιατί η ομάδα είναι δεύτερη. Δεν θέλω να αλλάξω πολλά αλλά θέλω να φέρω τις ιδέες μου, αυτό είναι νορμάλ καθώς ο κάθε προπονητής έχει τις ιδέες του και ο Παναθηναϊκός με διάλεξε για τις ιδέες μου. Αυτό είναι φυσιολογικό θα περιμένω να δω την ομάδα, να μάθω την ομάδα και τους παίκτες και να αρχίσουμε να δουλεύουμε".

Είστε νέος προπονητής αλλά αντέχετε τις προκλήσεις;
"
Ξεκίνησα από νεαρή ηλικία να δουλεύω στην Ίντερ σε διάφορα πόστα, μετά στην πρώτη ομάδα και μετά στην Ουντινέζε πήρα πράγματα από αυτές και ο Παναθηναϊκός είναι νέα πρόκληση, θέλω να φέρω την ενέργεια μου, να κάνω το καλύτερο μου και μεταφέρω τις εμπειρίες μου".

Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας, τι έχετε να υποσχεθείτε στον κόσμο;
“Δεν θέλω να δίνω μεγάλες υποσχέσεις. Στο ποδόσφαιρο μιλάνε μόνο τα αποτελέσματα, δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις στον κόσμο και τη διοίκηση. Ήρθα στη διάρκεια της σεζόν, κάποια πράγματα είναι δύσκολα και δεν έχουμε χρόνο αλλά έτσι είναι η δουλειά θα πρέπει να προετοιμαστούμε γρήγορα και να δουλέψουμε πολύ καλά για το ματς με τον Ολυμπιακό”.

Στραματσόνι: "Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, μου αρέσει το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού"
INTIME SPORTS

Από νωρίς στα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ

Ο Ιταλός τεχνικός βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής (8/11) στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς λίγο μετά τις 11.00π.μ. πέρασε την πόρτα της εισόδου ώστε να έχει την τελική επαφή με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο και εν συνεχεία να συνταχθούν τα συμβόλαια.

Λίγες ώρες αργότερα στα γραφεία του τριφυλλιού βρέθηκε και ο πρόεδρος των πράσινων Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος επίσης τα είπε με τον Ιταλό τεχνικό για όλα όσα έχουν να κάνουν με την ομάδα και φυσικά τη συνεργασία των δυο πλευρών.

Έφυγε και επιστρέφει την Τρίτη

Ο Αντρέα Στραματσόνι αναχώρησε την Κυριακή το βράδυ, λίγο μετά τις 7.00 με προορισμό την πατρίδα του προκειμένου να πάει να μαζέψει τα πράγματα του και την Τρίτη (10/11) θα επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για μόνιμη εγκατάσταση. Και το πιθανότερο είναι πως θα έρθει στην χώρα μας μαζί με τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους που θα έχει δίπλα του στον Παναθηναϊκό.

Ο 39χρονος προπονητής την Τετάρτη θα κάνει και τη πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα και θα ξεκινάει να περνάει τη φιλοσοφία του και να προετοιμάζει την ομάδα του για το ντεμπούτο του στον πράσινο πάγκο το οποίο θα γίνει κόντρα στον Ολυμπιακό το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

Στραματσόνι: "Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, μου αρέσει το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού"
INTIME SPORTS

Πιάνει δουλειά χωρίς τους διεθνείς

Ουσιαστικά δηλαδή ο Ιταλός θα έχει στην διάθεση του δέκα μέρες για να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του, πριν το πρώτο του ματς στον πράσινο πάγκο, αλλά το αρνητικό είναι πως δεν θα έχει όλους τους παίκτες παρόντες καθώς θα απουσιάζουν οι διεθνείς, Έλληνες και ξένοι.

Χαρακτηριστικά οι Μπεργκ, Πράνιτς και Αμπέντ έχουν κληθεί σε εθνική Σουηδίας, Κροατίας και Αλγερίας αντίστοιχα ενώ υπάρχουν και τρεις Έλληνες διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις.

Ο λόγος για τους Νίκο Καρέλη και Σωτήρη Νίνη που έχουν κληθεί στην Εθνική Ανδρών για τα δυο φιλικά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τον Διαμαντή Χουχούμη που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων. Όλοι τους αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Ιταλού 18 Νοεμβρίου, τρεις μέρες δηλαδή πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στραματσόνι: "Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, μου αρέσει το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού"
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ