ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στόιτσκοφ: "Μου έδινε πολλά χρήματα ο Παναθηναϊκός"

FILE-F.C. Barcelona's Bulgarian striker Hristo Stoichkov seen in this November 2, 1995 file photo, celebrates after scoring against Manchester United in the European Champions league match. Stoichkov has announced that he has signed a 3 year contract with Italian club Parma, Saturday completing his transfer from Spanish club Barcelona for a reported dlrs 16 million. (AP Photo/Denis Doyle)
FILE-F.C. Barcelona's Bulgarian striker Hristo Stoichkov seen in this November 2, 1995 file photo, celebrates after scoring against Manchester United in the European Champions league match. Stoichkov has announced that he has signed a 3 year contract with Italian club Parma, Saturday completing his transfer from Spanish club Barcelona for a reported dlrs 16 million. (AP Photo/Denis Doyle) ASSOCIATED PRESS

Ο σπουδαίος Βούλγαρος Χρίστο Στόιτσκοφ μίλησε στην ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα και παραδέχτηκε την πρόταση με τα "πολλά χρήματα" που του έκανε ο Παναθηναϊκός επί εποχής Γιώργου Βαρδινογιάννη.

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ, που θεωρείται ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στην Βουλγαρία, έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνίστηκε από το 1990 μέχρι το 1995 και από τι 1996 μέχρι το 1998.

Ο 54χρονος πια Στόιτσκοφ ρωτήθηκε για τις προτάσεις που είχε στα χέρια του πριν πάει στους "μπλαουγκράνα" και παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Βαρδινογιάννη του είχε προσφέρει πολλά χρήματα. Υποστήριξε, όμως, ότι σε ηλικία 20 ετών, δηλαδή το 1986, προτίμησε να μείνει κι άλλο στη Βουλγαρία και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Ο Στόιτσκοφ δήλωσε: " Αν υπήρξαν άλλες ομάδες οι οποίες ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν; Δεν θα σας πω ψέματα, υπήρχαν. Εκείνη τη σεζόν 1989-90 κέρδισα το χρυσό παπούτσι μαζί με τον Χιούγκο Σάντσες και υπήρχαν ορισμένες ομάδες που μου χτύπησαν την πόρτα. Αν και υπήρχαν και άλλες πριν. Ποιοι ήταν αυτοί;

Θα ονομάσω μόνο μια ομάδα από τις πολλές: Ο Παναθηναϊκός ήταν ένας από τις μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 80′. Ήρθαν να μου προσφέρουν αρκετά χρήματα, αλλά ήμουν πολύ νέος, ήμουν 20 χρονών και σκέφτηκα να μείνω ακόμα μια χρονιά στην Βουλγαρία κάτι που θα με εξυπηρετούσε να μάθω περισσότερα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ΤΣΣΚΑ ήταν μια στρατιωτική ομάδα, στην οποία επικράτησε η πειθαρχία και είχε σπουδαίους παίκτες: τους Ιβανόφ, Πενέβ και Κοσταντίνοφ".

Εκείνη τη σεζόν στην οποία έκανε αναφορά ο Στόιτσκοφ, το 1990 δηλαδή, είχε σημειώσει 38 γκολ με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όσα είχε πετύχει και ο Μεξικανός Ούγκο Σάντσες με τη φανέλα της Ρεάλ. Όταν πήγε στη Μπαρτσελόνα, επί εποχής Γιόχαν Κρόιφ, του δόθηκε το παρατσούκλι El Pistolero και κατέκτησε τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα και ένα Champions League, φτιάχνοντας φοβερό δίδυμο στη γραμμή κρούσης με τον Ρομάριο.

Έπαιξε κομβικό ρόλο στο να κατακτήσει η εθνική Βουλγαρίας την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, στο οποίο αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος παίκτης πίσω από τον Ρομάριο και τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Προτού πάει στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας αγωνίστηκε στην Hebros της χώρας του, ενώ έπαιξε ακόμα σε Πάρμα, Αλ Νασρ (Σαουδική Αραβία), Kashiwa Reysol (Ιαπωνία), Chicago Fire και αποσύρθηκε το 2003 με τη D.C. United. Με την εθνική Βουλγαρίας έκανε 83 συμμετοχές και σημείωσε 37 γκολ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ