ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στιλ: "Ο Βλαχοδήμος κάνει φοβερή δουλειά"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ. (Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ. (Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λουκ Στιλ μίλησε για τη βαθμολογική θέση που έχει ο Παναθηναϊκός και για την εμπειρία που βιώνει αυτή τη χρονική περίοδο ως αναπληρωματικός.

Έχοντας χάσει τη θέση του από τις αρχές Δεκεμβρίου, ο Λουκ Στιλ δεν έχει ξανακερδίσει τη θέση του απόρροια της καλής απόδοσης του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Παρόλα αυτά, ο Άγγλος δεν διστάζει να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον ανταγωνιστή του, ενώ αναφέρθηκε στην πορεία του Παναθηναϊκού στη σεζόν και στους στόχους που απομένουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουκ Στιλ στην κάμερα της Nova:

Για το γεγονός ότι σκοράρει αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Παναθηναϊκός: «Είναι όντως όμορφο το γεγονός ότι πετυχαίνουμε γκολ και ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και στο Κύπελλο τα καταφέρνουμε, τα πάμε πολύ καλά. Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής θέλει και αυτός τον χρόνο του, αλλά από τη στιγμή που τα πράγματα κουμπώνουν, όλα είναι εντάξει. Μας βγαίνουν στον αγωνιστικό πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις».

Για το αν έχει αδικήσει ο Παναθηναϊκός τον εαυτόν του: «Η αλήθεια είναι ότι αν κοιταχτούμε στον καθρέφτη και δούμε τι ακριβώς έχουμε κάνει, αλλά και τους αντιπάλους μας, βλέπουμε ομάδες που αντιστάθηκαν και πρόκειται να αντισταθούν. Είναι πράγματα που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, διότι στο ποδόσφαιρο είναι εύκολα παρεξηγήσιμα. Σίγουρα δεν είμαι στη θέση που θέλουμε, αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος για να βελτιωθούν τα πράγματα. Τα πράγματα τώρα πάνε πολύ καλά, υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα στο παρελθόν και πρέπει αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο».

Για το ματς με τον Ηρακλή: «Κοιτάζω και την περυσινή σεζόν και η ομάδα αυτή είχε ανέβει πέρυσι στην πρώτη κατηγορία. Θυμάμαι ότι και τον Δεκέμβριο που τους αντιμετωπίσαμε πως είχαν πάει τα πράγματα. Ο καθένας κοιτάζει την έδρα του και τη θεωρεί ως οχυρό που πρέπει να υπερασπίσει. Είναι ομάδα που κινδυνεύει να υποβιβαστεί. Αυτό δημιουργεί έναν φόβο και άγχος στους παίκτες. Τέτοιες ομάδες ξέρω τι κάνουν και τη αντίδραση μπορεί να έχουμε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για το αν είναι εύκολο να βγάλεις από το μυαλό σου το ντέρμπι που είναι σε μια εβδομάδα: «Πιστεύω ότι ένα ντέρμπι είναι πάντα πολύ σημαντικό. Είναι δύσκολο να αφοσιωθείς σε έναν αγώνα χωρίς να σκέφτεσαι το ντέρμπι που ακολουθεί. Πάντα ξέρεις την ημερομηνία του αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς. Ο τέλειος επαγγελματίας θα έλεγε: "Ξεχάστε το, υπάρχει το παιχνίδι με τον Ηρακλή", όμως πίστεψε με, είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις. Όσο και αν μου αρέσει να λέω ότι είμαι ο τέλειος επαγγελματίας, στο βάθος του μυαλού μου είναι αυτό το παιχνίδι 3-4 εβδομάδες πριν γίνει».

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε καλά τη δουλειά μας σε αυτή την αγωνιστική, γιατί αυτή τη στιγμή έχουν σημασία οι βαθμοί. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς, γιατί δεν είναι σίγουρες οι θέσεις για τα πλέι οφ και αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε. Θα έρθει το ντέρμπι και θα είναι ένα διαφορετικό σενάριο. Όμως αυτή τη στιγμή, παίζουμε στο ματς με τον Ηρακλή για τρεις σημαντικούς βαθμούς και πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να κάνουμε προσπάθεια, ώστε να συγκεντρωθούμε σε κάθε παιχνίδι τη φορά».

Για το γεγονός ότι έχει χάσει τη θέση του βασικού: «Τις πρώτες εβδομάδες τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Πάντα έκανα το καθήκον μου και δούλευα σκληρά, δεν είναι ότι δεν δούλευα σκληρά. Πάντοτε και πριν και τώρα και με την ίδια ένταση. Βεβαίως, ετοιμάζεσαι πνευματικά και ψυχικά για τον αγώνα. Σκοπός είναι να βρίσκεσαι εκεί ψυχή τε και σώματι για να βοηθήσεις την ομάδα σου παίξεις δεν παίξεις, πρέπει να βοηθήσεις τους συμπαίκτες του. Ο Οδυσσέας κάνει πολύ καλή δουλειά. Πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα και τη δουλειά που κάνει. Εγώ είμαι εκεί για να βοηθήσω με τη φωνή μου τον Παναθηναϊκό και κάνω ό,τι μπορώ για να στηρίξω την ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ένας σύλλογος και εγώ πρόκειται να κάνω ό,τιδήποτε για την ομάδα».

Για το πώς αισθάνεται που είναι πατέρας: «Είναι φανταστικό συναίσθημα και δύσκολο να το περιγράψεις αν δεν το ζήσεις και αισθάνομαι τυχερός, όλα έχουν πάει καλά και κοιτάμε για το καλύτερο για το παιδί. Βεβαίως αυτό δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη δουλειά μου και ξέρετε μαθαίνουμε σιγά σιγά. Ενδεχομένως να δω πότε θα βρω μια φανέλα για να του το δώσω για να το φορέσει. Ενδεχομένως να είναι νωρίς, αλλά σε λίγο καιρό, ίσως μετά το ντέρμπι, να της κάνουν τα ρούχα».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ