ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στιλ: "Να δώσουμε στους οπαδούς μία κούρσα τίτλου"

Στιλ: "Να δώσουμε στους οπαδούς μία κούρσα τίτλου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουκ Στιλ μίλησε για τη ζωή στην Ελλάδα, τους πρώτους μήνες στον Παναθηναϊκό, τη συμμετοχή στο Europa League και την αναγκαιότητα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος από το Τριφύλλι.

Οι Άγγλοι τερματοφύλακες οι οποίοι αγωνίζονται εκτός Αγγλίας είναι σπάνιες περιπτώσεις και απασχολούν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης... Εξ' ου και συχνά-πυκνά, ο Λουκ Στιλ παραχωρεί συνεντεύξεις για την εμπειρία του στον Παναθηναϊκό, τις διαφορές με το ποδόσφαιρο στο Νησί και τη ζωή του στο εξωτερικό.

Ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού μίλησε στην ιστοσελίδα goal.com, αρχίζοντας από το πως αισθάνεται: "Το απολαμβάνω στα αλήθεια. Έχω συμπληρώσει δύο χρόνια και είναι σαν να βρίσκομαι ως νέος παίκτης σε μία νέα ομάδα: έχεις τα πάνω και τα κάτω. Αλλά, μερικές φορές όταν αγωνίζεσαι στο εξωτερικό, για αυτό ευθύνεται απλά ότι αγωνίζεσαι στο εξωτερικό. Μέχρι τώρα έχουν προκύψει προκλήσεις στη ζωή μου και στην καριέρα μου, αλλά το απολαμβάνω στα αλήθεια και είμαι χαρούμενος πω ζω στην Αθήνα προς το παρόν".

Ως κύριο πρόβλημα, ο Στιλ ανέφερε την απόσταση: "Έχω απόσταση από την οικογένεια και τους φίλους μου, κάτι που είναι δύσκολο. Πάντα είχα αυτό το ζήτημα, γιατί έμενα μακριά από το σπίτι μου, αλά τώρα δεν μιλάμε για μερικές ώρες με το αμάξι ή με το τρένο. Πρέπει να το προγραμματίσω και να έχω μέρες άδεια για να δω τους δικούς, οπότε μπορεί να μεσολαβήσουν μήνες χωρίς να συναντηθούμε, ειδικά τα χρονικά διαστήματα που η ομάδα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις".

Έπειτα, πρόσθεσε για την προσαρμογή του: "Δεν αγωνίζονται άλλοι Άγγλοι στην Ελλάδα και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δημιουργήσω φιλίες με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και αυτό είναι πρόκληση, γιατί υπάρχουν άλλες κουλτούρες. Η καθημερινή ζωή, όπως οι επισκέψεις στην τράπεζα και στα μαγαζιά μπορεί να γίνει πιο δύσκολη, αλλά απολαμβάνω να βλέπω νέα πράγματα".

Επίσης, τόνισε: "Η οικογένεια μου ζει στο Πιτέρμπορο της Αγγλίας. Είμαι τυχερός γιατί ο πατέρας μου ταξιδεύει συχνά και παρακολουθεί παιχνίδια μου όποτε μπορεί. Φέτος παίζουμε στο Europa League και ήμουν τυχερός, γιατί έχω 10 φίλους που ήρθαν στη Λιέγη και θα έρθουν στο Άμστερνταμ. Παρότι δεν κατάφερα να τους δω για περισσότερα από 20 λεπτά μετά το παιχνίδι, έχουν έρθει να με δουν σε σημαντικά παιχνίδια".

Ο Στιλ συνάντησε μέχρι και ονόματα ομάδων που δεν φανταζόταν ποτέ...: "Σε όλη την καριέρα μου έπαιξα στην Championship, αν και πέρασα από το ρόστερ ομάδων της Premier League, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Γουέστ Μπρομ και δεν αγωνίστηκα καθόλου. Η έλευση μου στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μία πρόκληση, γιατί όλα είναι διαφορετικά και αντιμετώπισα ομάδα που δεν είχα ακούσει ποτέ μου".

Όσο για το πιο σημαντικό; Το ευρωπαϊκό όνειρο: "Την πρώτη χρονιά ήμουν τυχερός, γιατί προκριθήκαμε στους ομίλους του Europa League και έκανα συμμετοχές, με ένα όνειρο μου να γίνεται πραγματικότητα. Πάντα ήθελα να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο υπήρχε πολλά χρόνια στο μυαλό μου, γιατί είχα καταταχθεί ως ένας παίκτης της Championship και ήθελα να πάρω άλλη ρότα και το στοίχημα κερδήθηκε. Έπρεπε να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω βασικός και να κερδίσω νέο συμβόλαιο, κάτι που είναι σπουδαίο".

Ο Στιλ εστίασε και στις δυσκολίες που συνάντησε, προκειμένου να πάρει φανέλα βασικού: "Ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ, γιατί το στυλ ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Ήμουν στην Μπάρνσλεϊ για 6-7 χρόνια και είχα μάθει την κατηγορία απ' έξω και ανακατωτά, οπότε να πάω στο εξωτερικό ήταν κάτι ολότελα καινούργιο. Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ την κάθε ημέρα και σε κάθε προπόνηση, να βελτιώνομαι και να προσαρμόζομαι. Μερικές φορές δεχόμουν παρατηρήσεις στα ελληνική ή στα κροατικά και αντιδρούσα. Αυτή ήταν μία μεγάλη αλλαγή για μένα, γιατί έπρεπε να υιοθετήσω μία νοοτροπία ότι δεν με νοιάζει και να ενταχθώ στην ομάδα. Είχα μερικές εντάσεις πριν γίνω βασικός με συμπαίκτες και μέλη του προπονητικού επιτελείου, αλλά μπορούσαν να δουν ότι προσπαθούσα να προσαρμοστώ. Σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, παίζουμε από την άμυνα, είναι σαν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και αυτό το προτιμώ, παρά να έπαιζα ξανά με μεγάλες μπαλιές από την άμυνα, όπως στην Αγγλία".

Για τη φετινή σεζόν, έθεσε ως πρώτο στόχο τον τίτλο: "Αυτή η σεζόν είναι κρίσιμη. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι πέρυσι δεν πετύχαμε τίποτα, αφού ακόμα και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα απείχε πολλούς βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Δεν τολμούσα καν να κοιτάξω τη βαθμολογία στο τέλος της σεζόν. Δεν συμμετείχαμε στα προκριματικά του Champions League, αλλά παίξαμε στα προκριματικά του Europa League. Αποκλείσαμε την ΑΪΚ Στοκχόλμης και τη Μπρόντμπι, που είναι δύο ομάδες με ιστορία. Διεκδικούμε την πρόκριση στους "32", αλλά ο πρώτος στόχος μας είναι ο τίτλος".

Καταλήγοντας, έδωσε υπόσχεση για τη διεκδίκηση του τίτλου: "Αυτή τη σεζόν θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι δεν υπάρχει διαφορά όπως υπήρχε τις προηγούμενες. Θέλουμε να διεκδικήσουμε δυναμικά τον τίτλο, γιατί αυτό πρέπει να κάνει η ομάδα κάθε χρόνο. Είναι ένα τεράστιο club και έχει μεγάλη επιρροή, ακόμα και εκτός Ελλάδας. Οι οπαδοί δικαιούνται μία κούρσα τίτλου και επικεντρωνόμαστε να τους το δώσουμε".

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ