ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

“Στηρίξτε τον Παναθηναϊκό”


/
/ INTIME SPORTS

Ο Γιόσου Σαριέγκι σε μία κατάθεση ψυχής ανακοινώνει μέσω τουSport24.grτην αποχώρηση του από την ενεργό δράση! Η συγκινητική έκκληση στους φίλους του Παναθηναϊκού, το δέσιμο του με τους “πράσινους”, το γκολ με την Ίντερ, η γνώμη του για Καραγκούνη, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο και το τέλος εποχής. Ο Βάσκος μιλάει για όλα!

« Δεν εκτιμάμε αυτό που έχουμε. Όπως για παράδειγμα με τον Σαριέγκι και τον Καντέ. Έχουμε καλύτερους τώρα; Εγώ τρελαινόμουν όταν άκουγα ότι ο Σαριέγκι δεν κάνει. Ήταν επαγγελματίας και έδινε τα πάντα.

Όταν γινόταν ένα λάθος μόνο εκείνος έφταιγε. Δεν ήταν έτσι όμως» δήλωσε σε ανύποπτη στιγμή ο σπουδαίος Κριστόφ Βαζέχα.

Πράγματι, ο Βάσκος στόπερ κατά την διάρκεια της πενταετούς θητείας του στους «πράσινους» αποτέλεσε τον ορισμό του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, του ακάματου εργάτη που δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα όντας προσηλωμένος στους στόχους του «τριφυλλιού».

“Στηρίξτε τον Παναθηναϊκό”
INTIME SPORTS

Ο Γιόσου Σαριέγκι αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2007, έχοντας πραγματοποιήσει καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τις Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ντεπορτίβο Αλαβές.

Η καλύτερη σεζόν του ήταν την σεζόν 2006-07 όπου αποτελούσε τον στυλοβάτη της άμυνα των «λιονταριών» του Μπιλμπάο αγωνιζόμενος σε 36 από τα 38 συνολικά ματς της ομάδας του στην μεγάλη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το τέρμα που πέτυχε στο Μιλάνο εναντίον της Ίντερ στις 26 Νοεμβρίου 2008 θα μνημονεύεται για πολλές δεκαετίες. Για έναν περίεργο λόγο το όνομα του Γιόσου Σαριέγκι από τον πρώτο καιρό που ήρθε στην Ελλάδα έγινε σύνθημα στα γραφεία του Sport24.gr.

“Στηρίξτε τον Παναθηναϊκό”
INTIME SPORTS

Το πάθος, η αυταπάρνηση και η συνέπεια που χαρακτήριζε το παιχνίδι του σκληροτράχηλου Βάσκου μετουσίωνε η ατάκα «Σαριέγκι μου τρελαίνομαι». Με αυτές τις λέξεις άλλωστε το Sport24.gr τιτλοφόρησε τον ιστορικό θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο «Τζουζέπε Μεάτσα» επί της Ίντερ του Μουρίνιο (0-1).

Ως εκ τούτου η συνέντευξη με τον Γιόσου Σαριέγκι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά.

Το ιστορικό γκολ εναντίον της Ίντερ

«Το γκολ κόντρα στην Ίντερ ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο όχι μόνο για μένα, αλλά για την ομάδα και τους οπαδούς μας. Νικήσαμε μία μεγάλη ομάδα στην έδρα της με προπονητή τον Μουρίνιο. Άλλωστε λόγω θέσης δεν σκόραρα συχνά οπότε ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

Γνωρίζοντας την νοοτροπία των οπαδών του Παναθηναϊκού αντιλαμβάνομαι πόσο χάρηκαν αυτή τη νίκη. Καταλαβαίνω πόσο ιστορική νίκη ήταν. Μπορώ να σου πω, πως έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ το γκολ που πέτυχα στο Μιλάνο και νιώθω περήφανος».

“Στηρίξτε τον Παναθηναϊκό”
INTIME SPORTS

Οι καλές και οι κακές στιγμές

Το όνομα του Παναθηναϊκού είναι συνυφασμένο με τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του. Ο Βάσκος ξεχωρίζει από την πενταετή καριέρα του στην Ελλάδα τις νίκες τω «πρασίνων» κόντρα σε Βέρντερ Βρέμης και Ίντερ. Αντίθετα, θέλει να ξεχάσει την περυσινή σεζόν.

«Οι καλύτερες στιγμές ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ στη δεύτερη σεζόν μου με τον Παναθηναϊκό (2008-2009). Νικήσαμε την Βέρντερ Βρέμης εκτός έδρας με 3-0, σκόραρα απέναντι στην Ίντερ. Προκριθήκαμε στους «16» όπου αποκλειστήκαμε από την Βιγιαρεάλ.

Παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Ωραίες αναμνήσεις. Οι χειρότερες στιγμές μου ήταν πέρυσι όπου χάσαμε από νωρίς το πρωτάθλημα και προέκυψαν προβλήματα στην ομάδα. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα θέλαμε».

Η πενταετία στην Ελλάδα

Ο 33χρονος σέντερ μπακ δέθηκε με την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό χαρακτηρίζοντας τεράστια εμπειρία την διαμονή του στη χώρα μας.

«Πολλά πράματα θα θυμάμαι από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Ήταν μία τεράστια εμπειρία για μένα αφού για πρώτη φορά στην καριέρα μου αγωνίστηκε σε σύλλογο όχι μόνο εκτός Ισπανίας αλλά εκτός Βασκονίας.

Έμεινα πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, ενώ στην Αθήνα γεννήθηκαν και οι γιοι μου, έζησα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στην Ελλάδα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

“Στηρίξτε τον Παναθηναϊκό”
INTIME SPORTS

Ο Γιόσου Σαριέγκι ανέκαθεν χρησιμοποιούσε την γλώσσα της αλήθειας αποφεύγοντας τα κλισέ των συναδέλφων του αλλά και τις διπλωματικές ντρίμπλες.

Μετά τον Παναθηναϊκό... η απόσυρση

Ο Βάσκος δεν κρύβει την απογοήτευση για το γεγονός πως δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας πως παρά τις προτάσεις που είχε δεν σκοπεύει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο! Σχεδόν 100 συμμετοχές με τα χρώματα του Παναθηναϊκού δεν ήταν λίγες…

«Περίμενα τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι για να ανανεώσω το συμβόλαιο μου αλλά αυτό δεν έγινε. Είχα σκοπό να συνεχίσω εάν παρέμενα στον Παναθηναϊκό. Προτάσεις έγιναν από άλλες ελληνικές ομάδες όμως δεν ήταν αυτό που έψαχνα.

Ήθελα έναν σύλλογο με υψηλούς στόχους που θα μου έδινε κίνητρο να συνεχίσω. Από την στιγμή που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο μου και δεν κατέληξα σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες της Βασκονίας ήταν δύσκολο μετά την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό να συνεχίσω κάπου αλλού.

Είμαι 33 ετών και τους τελευταίους μήνες δεν έχω προπονηθεί. Μπορώ να πω, πως το ποδόσφαιρο όλο αυτό τον καιρό δεν μου λείπει. Απολαμβάνω την οικογένεια μου, περνάω πολλές ώρες με τα παιδιά μου τα αδέρφια μου, την οικογένεια μου.

Δεν σκοπεύω να αγωνιστώ ξανά σε άλλο σύλλογο. Είναι κάτι που αποφάσισα πριν από περίπου ένα μήνα. Απολαμβάνω τις στιγμές που ζω με την οικογένεια μου».

“Στηρίξτε τον Παναθηναϊκό”
INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι του αποχωρισμού

Η απόφαση της διοίκησης του «τριφυλλιού» τον στενοχώρησε, ωστόσο όπως σπεύδει να τονίσει δεν θυμώνει, ούτε κρατάει κακία σε κανένα.

«Σέβομαι την απόφαση που πήρε η διοίκηση, δεν θυμώνω σε καμία περίπτωση. Προφανώς για την διοίκηση ήταν η καλύτερη απόφαση που μπορούσε να πάρει. Άλλαξαν πολλά πράγματα στην ομάδα, αρκετοί ποδοσφαιριστές έφυγαν. Υπάρχει μεγάλη κρίση και αντιλαμβάνομαι στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα πως έγιναν αλλαγές».

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη. Η σκέψη του παραμένει στον Παναθηναϊκό, όπου γνωρίζει από πρώτο χέρι την δύσκολη περίοδο που βιώνει ο σύλλογος συστήνοντας υπομονή σε όσους αγαπούν την ομάδα.

«Είμαι στενοχωρημένος για την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, οι οπαδοί είναι θυμωμένοι, ο σύλλογος βρίσκεται σε κρίση. Είναι σε μεταβατική περίοδο και υπάρχουν προβλήματα στο οικονομικό κομμάτι.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι εύκολες αυτές οι στιγμές. Πολλοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν. Οι ευθύνες είναι τεράστιες πλέον. Τους καταλαβαίνω πάντως απόλυτα και τους συνιστώ υπομονή».

“Στηρίξτε τον Παναθηναϊκό”
INTIME SPORTS

Οι αποχωρήσεις των Καραγκούνη-Κατσουράνη

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στις αποχωρήσεις των Κώστα Κατσουράνη και Γιώργου Καραγκούνη δίνοντας την δική του εξήγηση.

« Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης ήταν δύο πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές για τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω γιατί έφυγαν και οι δύο αυτή την εποχή. Άκουσα πως υπήρχαν κάποια προβλήματα με τον Κατσουράνη. Εάν αυτό ίσχυε τότε ίσως να ήταν καλύτερα και για τις δύο πλευρές που εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Έχουν φύγει πολλοί παίκτες από τον Παναθηναϊκό λόγω και της οικονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα».

Το "respect" στον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Γιόσου Σαριέγκι στις πέντε σεζόν που αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος είχε την χαρά να συνεργαστεί με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Αυτός που ξεχωρίζει ωστόσο ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα για τον οποίο στάζει μέλι.

«Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε την διαφορά. Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά υπερβολικά απλός άνθρωπος. Θα τον χαρακτήριζα ως ένα μεγάλο παιδί. Φανταστικός εργάτης. Άψογος συμπαίκτης, ο οποίος δεν προκάλεσε ποτέ. Τον σέβονταν όλοι για όσα έχει προσφέρει εντός γηπέδου».

“Στηρίξτε τον Παναθηναϊκό”
INTIME SPORTS

Το μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού

Εμφανώς συγκινημένος ο έμπειρος αμυντικός στέλνει το μήνυμα του στους φίλους του Παναθηναϊκού ζητώντας τους να συνεχίσουν να βοηθούν και να συμπαραστέκονται στον σύλλογο.

«Τους συνιστώ να προστατεύουν και να βοηθούν τον Παναθηναϊκό. Τους ζητώ να παραμείνουν δίπλα στην ομάδα και να κάνουν υπομονή. Επαναλαμβάνω είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές για τον Παναθηναϊκό αλλά πιστεύω θα ξαναβρεί τον δρόμο του».

Έχοντας για πάντα στην καρδιά του τον Παναθηναϊκό ο Σαριέγκι δηλώνει ανοικτός να βοηθήσει τους «πράσινους» εάν του ζητηθεί στο μέλλον.

«Είμαι πάντα ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση του Παναθηναϊκού για να βοηθήσω».

Υπέρ της Μπαρτσελόνα και του Μέσι

Όσο για το κλασικό δίλημμα «Μέσι ή Ρονάλντο» και «Ρεάλ ή Μπάρτσα» δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να απαντήσει…

«Όπως οι περισσότεροι Βάσκοι έτσι και εγώ υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα. Ξέρω πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είμαι υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης και δεν του αρέσει αυτό. Στο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο φυσικά και είμαι με τον Μέσι».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ