ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα Football Leaks ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η βελγική εφημερίδα "De Standaard" αποκαλύπτει ότι οι γνωστοί μάνατζερ Πίνι Ζάχαβι και Φάλι Ραμαντάνι εξακολουθούν να κινούν τα νήματα στη Μουσκρόν του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, o οποίος σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου έχει συμφωνήσει για τη μεταβίβαση του 50% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι ένας παράγοντας με ανάμειξη σε πολλές συμφωνίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και με αρκετά θολά σημεία γύρω από τη δράση του. Η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μουσκρόν από τον μεγαλοατζέντη Πίνι Ζάχαβι είναι μία από τις "ομιχλώδεις" ενέργειες του Ταϊλανδού...

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συναλλαγή μεταξύ των - συνεργαζόμενων - Πιεμπονγκσάντ και Ζάχαβι καταγράφηκε στα Football Leaks... Πρόκειται για τη γνωστή ιστοσελίδα που αποκαλύπτει παρασκηνιακές ιστορίες που αφορούν το ποδόσφαιρο και έχει βγάλει στη φόρα μερικά από τα πιο σημαντικά σκάνδαλα στην ιστορία του αθλήματος.

Η βελγική εφημερίδα " De Standaard", μέσω των Football Leaks, ανέδειξε ένα περιστατικό από την περίοδο που ο Ζάχαβι είχε τον έλεγχο της Μουσκρόν, λίγο πριν την παραχωρήσει στον Πιεμπονγκσάντ σε μία εικονική κατά το δημοσίευμα μεταβίβαση. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην βελγική εφημερίδα, το 2016 η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου θέσπισε έναν κανόνα που απαγόρευσε σε έναν μάνατζερ να εμπλέκεται μετοχικά σε οποιαδήποτε ομάδα και αυτό δημιουργούσε ασυμβίβαστο για τον Ζάχαβι.

Ο Ζάχαβι και ο Σέρβος ατζέντης, Φάλι Ραμαντάνι που ήταν μαζί του, αναγκάστηκαν να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους σε μία off shore εταιρία με έδρα τη Μάλτα, ώστε η Μουσκρόν να μην αντιμετωπίσει κυρώσεις και να αδειοδοτηθεί για το πρωτάθλημα. Βέβαια, ο νέος μεγαλομέτοχος είχε ως ιδιοκτήτη τον αδερφό του Πίνι Ζάχαβι...

Ωστόσο, ήταν κοινό μυστικό στις βελγικές αρχές ότι ο Ζάχαβι κάνει το κουμάντο στη Μουσκρόν... Έξι μήνες αργότερα οι ιθύνοντες της Μονακό αναζητούσαν μία βελγική ομάδα για να τη μετατρέψουν σε "δορυφόρο" και απευθύνθηκαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pro League (σ.σ. η ντόπια Superleague) Πιερ Φρανσουά. Τότε, ο Βέλγος παράγοντας τους υπέδειξε τη Μουσκρόν, αλλά δεν αρκέστηκε στη συμβουλή.

Ο Φρανσουά τους παρέπεμψε στον Πίνι Ζάχαβι για τα περαιτέρω, παρότι επισήμως o διάσημος μάνατζερ είχε απεμπλακεί από τη Μουσκρόν... Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, ο Βέλγος παράγοντας αναγκάστηκε την Παρασκευή (9/11) να ομολογήσει ότι γνώριζε την ανάμειξη του Ισραηλινού μεγαλοατζέντη, παρότι νομικά δεν αποδεικνυόταν το παραμικρό. " Ήξερα ότι με κάποιο τρόπο, ο Ζάχαβι είχε επιρροή στη Μουσκρόν" τόνισε ο Φρανσουά.

Τον Μάρτιο του 2018, ο Πιεμπονγκσάντ έγινε ο ιδιοκτήτης της Μουσκρόν, παίρνοντας τις μετοχές της μαλτέζικης εταιρίας έναντι 10 ευρώ. Τι αναφέρει για το γεγονός η " De Standaard"; "Σήμερα, οι δεσμοί των Ζάχαβι και Ραμαντάνι με τη Μουσκρόν δεν είναι το ίδιο δυνατοί, αλλά οι δύο μάνατζερ είναι ακόμα εδώ. Ο Πιεμπονγκσάντ έχει καλές επιχειρηματικές σχέσεις με τον Ζάχαβι. Ο τεχνικός διευθυντής Γιούργκεν Ρόμπερ έχει στενή συνεργασία με το δεξί χέρι του Ζάχαβι, τον Φάλι Ραμαντάνι" καταλήγει το ρεπορτάζ...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ