ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στα 27-30 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Στα 27-30 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό "τρέχουν" και το Sport24 καταγράφει τη θέση του Γιάννη Αλαφούζου μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα το ποσό των χρεών της Πράσινης ΠΑΕ.

Με τη γραπτή δήλωση του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζητεί ευθέως από τον Γιάννη Αλαφούζο να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να την παραδώσει "καθαρή" στο PAO Foundation. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Άρη Λαούδη, ο Γιαννακόπουλος υποστηρίζει ότι έχει λάβει τη δέσμευση του Αλαφούζου για την κάλυψη των χρεών.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν έχει αντιδράσει επίσημα στα τεκταινόμενα, αλλά αυτό που "βγαίνει" από μέρους του είναι η διάθεση του να συμβάλλει με κάθε τρόπο στο κλείσιμο του deal. Με βάση το ρεπορτάζ του Sport24.gr, ο Αλαφούζος υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει το "εμπόδιο" για το PAO Foundation, όταν το εγχείρημα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ μπει στο στάδιο της υλοποίησης.

Τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν ρυθμιστεί σε διακανονισμούς και έχουν μειωθεί κατά πολύ, μετά την κατακόρυφη μείωση του μπάτζετ τους τελευταίους μήνες. Επομένως, δεν πρόκειται για κάποιο ποσό της τάξεως των... 40 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι άμεσα απαιτητό. Επιπροσθέτως, μερικές ρυθμίσεις διαρκούν μέχρι ακόμη και το 2023 και αυτό διευκολύνει σημαντικά την αποπληρωμή τους.

ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Από το ρεπορτάζ του Sport24.gr προκύπτει ότι τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κυμαίνονται μεταξύ 27-30 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά αφορούν ποδοσφαιριστές, προπονητές και συνεργάτες, μάνατζερ και ομάδες. Αντίθετα, δεν έχουν δημιουργηθεί οφειλές προς το κράτος (ΙΚΑ, Εφορία κ.α.), αφού με εντολή Αλαφούζου καταβάλλονται άμεσα (ή το συντομότερο δυνατό) οι εισφορές και οι δόσεις, ώστε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να μην εκτεθεί σε οποιοδήποτε έλεγχο από αρμόδια αρχή.

Ο Αλαφούζος έχει αποδεχτεί ότι για να διακόψει την ενασχόληση του με τον Παναθηναϊκό θα χρειαστεί να "ματώσει" οικονομικά, για να διορθώσει τα δικά του λάθη. Επομένως, έχει τη βούληση να πληρώσει ό,τι του αναλογεί σε βάθος χρόνου και βεβαιώνει πως από πλευράς του, θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να περάσει η ΠΑΕ σε ένα διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Μάλιστα, δεν έχει αλλάξει γνώμη για το ότι η λαϊκή βάση αποτελεί την ενδεδειγμένη μορφή ιδιοκτησίας για έναν αθλητικό σύλλογο και θα ήθελε να πετύχει το μοντέλο που φέρνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Διότι έστω και εμμέσως, παρά την αποτυχία της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", εφόσον ευδοκιμήσει το PAO Foundation τότε θα δικαιωθεί και η δική του φιλοσοφία...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ