ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκισμένες κάλτσες: Δώνης και Μαυρομάτης στα χνάρια Μπέιλ και Γουόκερ

Σκισμένες κάλτσες: Δώνης και Μαυρομάτης στα χνάρια Μπέιλ και Γουόκερ

Η πρακτική με τις σκισμένες κάλτσες στο πίσω μέρος είναι διαδεδομένη για την πρόληψη μυϊκών τραυματισμών και το Sport24 συνεχίζοντας τη χθεσινή του αποκάλυψη, έχει λεπτομέρειες από Ισπανία κι Αγγλία...

Τα σκισίματα στο πίσω μέρος της κάλτσας ενός ποδοσφαιριστή μέχρι πρότινος περνούσαν απαρατήρητα. Όμως, ο φωτογραφικός φακός του Sport24.gr τα εντόπισε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο και εστίασε πάνω τους.

Ασφαλώς, η επιλογή του Χρήστου Δώνη και του Φάνη Μαυρομάτη να σκίσουν τις κάλτσες τους στο σημείο της γάμπας στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο μόνο τυχαία δεν ήταν. Ούτε οι δύο "πράσινοι" ανακάλυψαν την Αμερική...

Πρόκειται για μία πρακτική που έχουν υιοθετήσει εδώ και μερικά χρόνια παίκτες στο εξωτερικό, επειδή η συγκεκριμένη κίνηση, όσο και αν φαντάζει εξωπραγματική, βοηθά στην πρόληψη μυϊκών τραυματισμών, όπως από χθες σας ενημερώσαμε σχετικά. Μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις αφορά τον Γκάρεθ Μπέιλ! Ο Ουαλός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε εμφανιστεί με... τρύπιες κάλτσες την άνοιξη του 2016. Τα ισπανικά ΜΜΕ το παρατήρησαν και έψαξαν το θέμα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο σχετικό δημοσίευμα.

Σκισμένες κάλτσες: Δώνης και Μαυρομάτης στα χνάρια Μπέιλ και Γουόκερ

Η εξήγηση που έδωσε το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ ήταν η εξής: α) η ελαστικότητα της κάλτσας πιέζει τους μυς και ένα σκίσιμο στο σωστό σημείο, εκτονώνει την πίεση, αποτρέπει τη συγκέντρωση γαλακτικού οξέος (σ.σ. δείγμα κόπωσης) και ανακουφίζει τον ποδοσφαιριστή και β) συμβάλλει στην πρόληψη για μυϊκό τραυματισμό.

Ένας παρόμοιος "θόρυβος" έχει προκληθεί τους τελευταίους μήνες με τον Κάιλ Γουόκερ της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Άγγλος αμυντικός έχει σκισίματα στο πίσω μέρος και ισχυρίστηκε ότι τον βοηθούν να προλαμβάνει τραυματισμούς.

Σκισμένες κάλτσες: Δώνης και Μαυρομάτης στα χνάρια Μπέιλ και Γουόκερ

Η επιστήμη επηρεάζει όλο και πιο συχνά το ποδόσφαιρο και οι παρεμβάσεις της δεν είναι πάντα ορατές. Πλέον, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και σιγά-σιγά, φτάνουν και στη χώρα μας, έστω και με καθυστέρηση... Αυτό που είδαμε από τους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού σίγουρα θα το δούμε και σε άλλους ποδοσφαιριστές στη χώρα μας και μάλιστα πολύ σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ