ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σιμάο: "Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είναι μάχη, πόλεμος"

Σιμάο: "Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είναι μάχη, πόλεμος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ μίλησε για τις αναμνήσεις του από το ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, την επιστροφή του Λέτο στο Τριφύλλι και μία πιθανή επανένταξη του στο πράσινο ρόστερ.

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2007, ως ένας καλός αθλητής και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2012, έχοντας ολοκληρωθεί ποδοσφαιρικά. Ο Μοζαμβικανός άσος της Λεβάντε θυμήθηκε τον τίτλο που δεν κατακτήθηκε τη σεζόν 2011 - 2012, σχολίασε την επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο στο "σπίτι" του και αναφέρθηκε στην προοπτική να γυρίσει ο ίδιος στην Αθήνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σιμάο στην εφημερίδα Goal News:

Για το ντέρμπι της Κυριακής: "Είναι ένα απ' τα καλύτερα ντέρμπι που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς παγκοσμίως. Χωρίς υπερβολή. Έτσι πιστεύω, διότι όποιος δεν έχει ζήσει ένα clasico Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, δεν μπορεί να καταλάβει. Είναι "μάχη", είναι "πόλεμος", είναι δύο εντελώς διαφορετικοί "κόσμοι" μέσα σε ένα γήπεδο.

Δεν έχω καθαρή εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή οι δύο ομάδες. Ό,τι διαβάζω στο ίντερνετ κι ό,τι μαθαίνω από φίλους μου που είναι στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, φαινομενικά είναι το φαβορί επειδή παίζει και στην έδρα του, αλλά είναι ντέρμπι. Ένα ματς όπου όλα μπορούν να συμβόυν. Δεν έχει να κάνει με το τι θέση έχεις, πόσο δυνατός ή αδύναμος είσαι στη σεζόν.

Σ' αυτό το παιχνίδι μπαίνεις για να δώσεις ό,τι έχεις μέσα σου για να νικήσεις. Και οι δύο είναι μεγάλες ομάδες κι ελπίζω να γίνει ένα ματς που θα το θυμόμαστε για χρόνια. Και δεν θα έχει άλλα πράγματα, άσχετα με το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος πρέπει να δει το ματς με ηρεμία και να μην συμβεί το παραμικρό, διότι είναι κρίμα να χαλάς την ομορφιά ενός ντέρμπι με επεισόδια".

Για τον κολλητότου τον Λέτο και την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: "Ναι, το ξέρω. Ο "Σέμπα" γύρισε... σπίτι του. Έτσι ένιωθε πάντα τον Παναθηναϊκό και χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτόν. Ξέρω πόσο δύσκολα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι εκεί θα βρει ξανά τον εαυτό του.

Φίλε, αν ο Λέτο δεν είχε αυτό το πρόβλημα το 2012, θα το είχαμε πάρει το πρωτάθλημα. Θα το είχαμε πάρει και στο υπογράφω. Ήταν ο πρώτος σκόρερ και ο καλύτερος παίκτης της λίγκας, ο αρχηγός μας, ο ηγέτης μας. Ήταν πολύ κρίμα και σίγουρα έχουμε μεγάλη ευθύνη οι υπόλοιποι, που δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε στο τέλος, χωρίς τον "Σέμπα".

Δεν έχω προλάβει να μιλήσω μαζί του τον τελευταίο καιρό. Θα τον δω σίγουρα σε δύο εβδομάδες που θα έρθω στην Αθήνα για κάποιες προσωπικές μου υποθέσεις. Και θα θυμηθούμε πολλά. Και με τον "Σέμπα" και με τον Ζέκα. Έχει γίνει κι αρχηγός πλέον. Και γι' αυτόν χαίρομαι πάρα πολύ. Μακάρι να νικήσουμε την Κυριακή και να βάλει γκολ ο Λέτο. Θα τρελαθώ απ' τη χαρά μου!".

Για το αν θα επιστρέψει ο ίδιοςστον Παναθηναϊκό: "Δεν ξέρω, τι να σου πω; Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Δεν ξέρεις τι μπορεί να ξημερώσει η επόμενη μέρα. Εγώ νιώθω ότι δεν έχω φύγει ποτέ απ' την Ελλάδα. Άλλωστε έχουμε δικό μας σπίτι στην Άνω Βούλα και όποτε μπορούμε ερχόμαστε με την οικογένειά μου και περνάμε φανταστικά. Αγαπώ τον Παναθηναϊκό και είναι πάντα στην καρδιά μου.

Όπως σου είπα, παρακολουθώ πάντα την ομάδα, όμως το να γυρίσω είναι κάτι που εξαρτάται από πολλά πράγματα. Δεν είναι στο χέρι μου. Έχω συμβόλαιο έως το 2017 με τη Λεβάντε και αυτήν τη στιγμή το μυαλό μου είναι στο πως θα σώσουμε την ομάδα και πως θα μείνουμε στην κατηγορία. Είμαστε στην τελευταία θέση, αλλά έχουμε ακόμα ελπίδες και θα παλέψουμε γι' αυτές. Τώρα το τι θα γίνει στο μέλλον".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ