ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σίλντενφελντ: "Αν πάρει καλό αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός θα περάσει"

Σίλντενφελντ: "Αν πάρει καλό αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός θα περάσει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, που έχει περάσει και από τον ΠΑΟΚ μίλησε στο ματς πρόγκραμ του αγώνα για τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου.

Ενα πρόσωπο που συνδέει κατά κάποιον τρόπο τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ καθώς έχει αγωνιστεί και στις δυο ομάδες μίλησε στο επίσημο ματς πρόγκραμ του τριφυλλιού για τις αναμετρήσεις Κυπέλλου.

Ο λόγος για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ που τόνισε ότι οι πράσινοι είναι σε καλύτερη κατάσταση αν και όπως είπε βλέπει περισσότερο τον Παναθηναϊκό απ' ότι τον ΠΑΟΚ.

Φέτος αγωνίστηκες για πρώτη φορά στην καριέρα σου στο Champions League. Πώς ήταν η εμπειρία;
«Ο όμιλός μας ήταν πολύ δύσκολος καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Λυών, η Γιουβέντους και η Βαλένθια. Το σημαντικό για την ομάδα μας ωστόσο ήταν ότι τα καταφέραμε να μπούμε στη φάση των ομίλων που ήταν και ο βασικός μας στόχος. Από εκεί και πέρα αυτό που ήταν προτεραιότητα για εμάς ήταν να αποκομίσουμε πολύτιμες εμπειρίες από αυτό το επίπεδο.

Προσωπικά είχα εμπειρία από το επίπεδο και την ποιότητα που αντιμετωπίσαμε λόγω της συμμετοχής μου στην Εθνική ομάδα. Όμως η ομάδα μας έχει πολλά νέα και άπειρα παιδιά που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες για την ανάπτυξή τους ως ποδοσφαιριστές».

Έχεις δηλαδή ρόλο ανάλογο με εκείνον που είχες το 2013-14 στον Παναθηναϊκό ως προς την εμπειρία; «Ναι, κάπως έτσι. Πιστεύω ότι η εμπειρία είναι ένας από τους τρεις παράγοντες που κατά τη γνώμη μου μπορούν να συμβάλλουν στο να έχεις αποτελέσματα και να κερδίζεις τίτλους. Οι άλλοι δύο είναι η γνώση και η τύχη. Αυτοί οι τρεις παράγοντες λειτουργούν συνδυαστικά και συμπληρωματικά ο ένας με τον άλλον. Νομίζω όμως ότι αν κάποιος από αυτούς έχει προτεραιότητα είναι η εμπειρία».

Ήσουν μέλος εκείνης της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο, τον τελευταίο τίτλο του Παναθηναϊκού μέχρι σήμερα. Τι θυμάσαι από εκείνη την πορεία;
«Θυμάμαι πολύ καλά το γκολ που είχα πετύχει με τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο στο τελευταίο λεπτό. Νομίζω ότι ήταν ο πρώτος μας αγώνας για τη διοργάνωση και από εκείνη τη στιγμή, λόγω της εξέλιξης εκείνης της αναμέτρησης, είχε μπει στο μυαλό μου πως μπορούμε να το πάρουμε. Όσο περισσότερο προχωρούσαμε τόσο περισσότερο το πιστεύαμε και στο τέλος δικαιωθήκαμε.

Τον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ τον θυμάμαι πολύ καλά. Είχαμε και τύχη γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία όσο το σκορ ήταν 0-0, ενώ εμείς ήμασταν πιο εύστοχοι. Γενικά όμως αξίζαμε το τρόπαιο και παίξαμε πολύ καλύτερα. Οι υπόλοιπες αναμνήσεις μου έχουν να κάνουν με τη χαρά των πανηγυρισμών».

Τι απωθημένο σου έχει μείνει από τις δύο σεζόν που ήσουν με την ομάδα;
«Προφανώς το Πρωτάθλημα! Κατά τη γνώμη μου τη δεύτερη χρονιά φτάσαμε πολύ κοντά. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και στο επίπεδο που έπρεπε για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Εκείνο που μας κόστισε τελικά πιστεύω πως ήταν το κακό μας ξεκίνημα, όταν χάσαμε βαθμούς που τελικά δεν μπορέσαμε να καλύψουμε στη συνέχεια».

Σήμερα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμετρώνται και πάλι για το Κύπελλο στον πρώτο ημιτελικό. Παρακολουθείς καθόλου Super League; Έχεις εικόνα των δύο αποψινών αντιπάλων;
«Τον ΠΑΟΚ δεν τον έχω δει πολύ, έχω εικόνα μόνο από τα derby. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχει αλλάξει πολύ από την εικόνα που είχα εγώ. Πιο συχνά και σε περισσότερα παιχνίδια βλέπω τον Παναθηναϊκό. Είναι καλή ομάδα, κέρδισε δίκαια το derby με τον Ολυμπιακό και το τελευταίο διάστημα νικά σχεδόν συνέχεια».

Πώς βλέπεις τον ημιτελικό ανάμεσα στους δύο;
«Στην Ελλάδα η έδρα παίζει πιο καθοριστικό ρόλο συγκριτικά με άλλες χώρες και αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτήν την περίοδο ωστόσο ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός και είναι αρκετά έμπειρη ομάδα. Πιστεύω πως αν πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο δεν θα έχει πρόβλημα να το υπερασπιστεί στην Τούμπα και να προκριθεί».

Ο φίλος σου ο Κουτρουμπής συμπληρώνει 100 συμμετοχές με την επόμενη παρουσία του στο Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Πώς σου φαίνεται;
«Μιλάμε με τον Γιώργο και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν. Τα πράγματα του πηγαίνουν καλά και κάνει μεγάλη διαφορά το γεγονός ότι έχει αποκτήσει πλέον εμπειρία. Ο Κουτρουμπής είναι ένα παράδειγμα πως όταν διακρίνεις ποιότητα σε έναν ποδοσφαιριστή αξίζει να περιμένεις και να την υποστηρίξεις γιατί στο τέλος θα δικαιωθείς σαν ομάδα».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ