ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σίλντενφελντ: "Το καλύτερο που μπορώ για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ"

Σίλντενφελντ: "Το καλύτερο που μπορώ για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ"
INTIME SPORTS

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ θα υπερασπιστεί την άμυνα του Παναθηναϊκού κατά την επιστροφή του στην Τούμπα ως παίκτης του "τρυφιλλιού". Διαβάστε τις δηλώσεις του Κροάτη για το ντέρμπι.

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός και μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για την επιστροφή του στην Τούμπα.

Ο Κροάτης αμυντικός του Τριφυλλιού αναλύει τα δεδομένα του αγώνα, αποδέχεται τον ρόλο του ηγέτη στην άμυνα των Πράσινων και αναφέρεται στους στόχους του Παναθηναϊκού την εφετινή σεζόν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκόρντον Σίλντενφελντ στη "ΝOVA":

Για την καλή εμφάνιση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης: " Παίξαμε ένα καλό παιχνίδι, όμως αυτό δεν είναι λόγος για να πετάμε. Και αυτό γιατί έχουμε μια νεανική ομάδα και πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Νομίζω πως δεν ήταν το τέλος των καλών μας αγώνων και ελπίζω πως θα παίζουμε καλύτερα παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε μια νέα ομάδα, είναι λίγοι οι έμπειροι παίκτες και πρέπει να καθοδηγήσουμε αυτή την ομάδα. Νομίζω ότι με δουλειά θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο".

Για το αν αποδέχεται τον ρόλο του ηγέτη στην άμυνα του Παναθηναϊκού: " Φυσικά. Αυτός είναι ο ρόλος μου στην ομάδα. Να είμαι ο ηγέτης της άμυνας. Αισθάνομαι καλά με τους συμπαίκτες μου, γιατί είναι καλοί παίκτες με μέλλον και είναι στο χέρι τους να ακούσουν τις συμβουλές από τους εμπειρότερους συμπαίκτες τους και να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχουν ένα λαμπρό μέλλον. Ήμουν κι εγώ νέος παίκτης, είχα δίπλα μου έμπειρους συμπαίκτες και γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να είσαι καλός άνθρωπος και να καθοδηγείς με καλό τρόπο τους νεαρούς παίκτες".

Για το ότι θα βρεθεί την Κυριακή αντίπαλος της πρώην του ομάδας: " Δεν ζω στο παρελθόν ή στο μέλλον. Ζω γι' αυτή τη στιγμή. Ήμουν παίκτης του ΠΑΟΚ, ήμουν παίκτης της Ντινάμο, ήμουν παίκτης πολλών ομάδων, όμως τώρα αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό και φυσικά θα δώσω ότι καλύτερο γι' αυτό το σύλλογο. Πέρασα καλές στιγμές στον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να πω το αντίθετο, όμως προχωρώ. Παίζω σε άλλη ομάδα και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ".

Για το αν αισθάνεται πίεση, καθώς θα επιστρέψει ως αντίπαλος στην Τούμπα: " Δεν έχω τέτοια προβλήματα. Παίζω το ποδόσφαιρο μου, εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και δεν έχω πρόβλημα με την πίεση. Δεν πιέζομαι και το μόνο που θέλω, είναι να είμαι ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίζω".

Για το που μπορεί να κριθεί το Κυριακάτικο παιχνίδι: " Νομίζω ότι στην Ελλάδα έχει μεγάλη διαφορά όταν παίζεις εντός και εκτός έδρας. Το καλό γι' αυτούς είναι ότι παίζουν στο σπίτι τους και θα έχουν την υποστήριξη των οπαδών τους, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και δεν θα είναι εύκολο. Όμως από την άλλη πλευρά, έχουμε μια ομάδα που κάνει καλά τη δουλειά της, ακούει τις οδηγίες του προπονητή της και ελπίζω πως δεν θα έχουμε μεγάλα προβλήματα. Ελπίζω πως δεν θα επηρεαστούν (οι νέοι παίκτες) από την καλή ατμόσφαιρα στην Τούμπα και δεν θα φοβηθούν. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε και να τους καθοδηγήσουμε όπως πρέπει και ελπίζω να κερδίσουμε βαθμούς εκεί".

Για το αν βοηθά τους Πράσινους, το γεγονός ότι γνωρίζει καλά τις κινήσεις των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη: " Φυσικά και είναι κάτι, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει. Γνωρίζω τις κινήσεις τους μέσα από τις προπονήσεις. Ίσως ο προπονητής τους να ζητήσει κάτι διαφορετικό, αναφορικά με τον τρόπο που θα πάρουν τη μπάλα, όμως τους γνωρίζω. Ξέρω ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε και δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ ή κάποιος άλλος από την ομάδα. Πρέπει να γίνει ομαδική δουλειά, να παίξουμε καλή άμυνα απέναντι σε μια καλή ομάδα και είναι σημαντικό να μη δεχθούμε χαζά γκολ. Και αν σκοράρουμε, θα είναι κάτι σπουδαίο".

Για το που μπορεί να φτάσει εφέτος ο Παναθηναϊκός: " Δεν έχω κάποιους στόχους για την ομάδα στο πρωτάθλημα. Το μόνο που εύχομαι είναι όλοι μας να βελτιωθούμε. Και αν γίνει αυτό, τότε νομίζω πως θα βελτιωθούμε και ως ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικό. Αν μείνουμε σε αυτό το δρόμο, τότε πιστεύουμε ότι μπορούμε να παραμείνουμε στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος".

Για τον φίλο και συμπαίκτη του, Ντάνιελ Πράνιτς: " Θέλω να του πω όλα τα καλύτερα. Τον γνωρίζω από παλαιότερα, από την Εθνική ομάδα, τον ξέρω ως ποδοσφαιριστή και ξέρω τι μπορεί να κάνει. Φυσικά και όλοι μπορούν να έχουν μια κακή ημέρα, αλλά είναι έμπειρος, ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο και νομίζω ότι είναι σημαντικός γι' αυτή την ομάδα. Μπορεί να μας βοηθήσει πολύ και του εύχομαι να συνεχίσει να παίζει έτσι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ