ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σεβασμός ο Νο1 κανόνας του Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό

Σεβασμός ο Νο1 κανόνας του Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Στραματσόνι στην πρώτη του ομιλία στους παίκτες του Παναθηναϊκού μίλησε για τα "θέλω" του και τις αλλαγές που δεν προτίθεται να κάνει. Τι άλλαξε με το καλημέρα στη προπόνηση των πράσινων. (VIDEO)

Σεβασμός πάνω απ' όλα στην ομάδα και προς όλους όσους εργάζονται στην ομάδα και δουλεύουν για το καλό της. Αυτός είναι ο νούμερο ένα κανόνας του Αντρέα Στραματσόνι σύμφωνα με όσα είπε στους ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού πριν της έναρξης του προγράμματος την Τετάρτη το απόγευμα. Επίσης με το καλημέρα ο Ιταλός τεχνικός αναλώθηκε στην τακτική ενώ υπήρξαν και κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα εκγύμνασης των πράσινων.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος ήταν αυτοί που ανέλαβαν τις αρχικές συστάσεις ανάμεσα στους παίκτες του Παναθηναϊκού και τον Αντρέα Στραματσόνι παρουσιάζοντας τον Ιταλό τεχνικό χωρίς πολλά λόγια και ευχόμενοι φυσικά καλή επιτυχία.

Εν συνεχεία ο λόγος πέρασε στον 39χρονο προπονητή ο οποίος στην σύντομη ομιλία σύστησε αρχικά τους τρεις βοηθούς του και μίλησε για την παραμονή των Μέντες και Λάππα στο τιμ ζητώντας πρώτα και κύρια το σεβασμό όλων τόσο προς το πρόσωπο του όσο και προς τους συνεργάτες του.

"Πρώτα απ' όλα θέλω τον σεβασμό απ' όλους σας και σε όλα όσα αφορούν και έχουν να κάνουν με την ομάδα. Όπως θα σέβεστε εμένα έτσι θα σέβεστε και το τιμ μου. Θα μείνει μαζί μας και ο Ντέιβιντ και ο Βαγγέλης και εμπιστεύομαι την ομάδα για αυτή αυτή την επιλογή".

"Δεν θα αλλάξω πολλά πράγματα"

Εν συνεχεία πέρασε και στα αγωνιστικά τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές και επανέλαβε όπως και στις δηλώσεις του ότι σέβεται τη δουλειά του προκατόχου του Γιάννη Αναστασίου. Επέμεινε και πάλι όμως ζητώντας σεβασμό απ' όλους λέγοντας:

"Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι λίγος καθώς είμαστε στην μέση της σεζόν και δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Δεν πρόκειται να αλλάξω πολλά πράγματα και θέλω να σας πω ότι σέβομαι την δουλειά του προηγούμενου προπονητή.

Είστε όλοι επαγγελματίες και ξέρετε τι πρέπει να κάνετε σε τέτοιες καταστάσεις και φυσικά θα προσπαθήσω σιγά-σιγά να περάσω κάποια πράγματα στην ομάδα. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα έχει ένα καλό επίπεδο αλλά σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί και άλλο. Αυτά όμως θα τα δούμε μέρα με την μέρα.

Σας επαναλαμβάνω ότι αυτό που θέλω κυρίως απ' όλους σας είναι ο σεβασμός".

Με 4-4-2 στην τακτική, φουλ ένταση στο διπλό

Αμέσως μετά ο Στραματσόνι και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν το πρόγραμμα με την πρώτη διαφορά να είναι εμφανής από το ζέσταμα καθώς οι πράσινοι δεν έτρεξαν σχεδόν καθόλου ξεκινώντας το πρόγραμμα απευθείας με πάσες.

Αυτό που ζητούσαν ο Ιταλός τεχνικός και οι συνεργάτες του σε κάθε άσκηση που ακολούθησε ήταν γρήγορο ποδόσφαιρο, την μπάλα μπροστά και λίγες επαφές από κάθε παίκτη.

Ιταλός προπονητής και τακτική είναι πράγματα συνώνυμα, οπότε από την πρώτη προπόνηση ο Στραματσόνι έκανε ασκήσεις τακτικής χρησιμοποιώντας ένα 4-4-2 στην ευθεία αλλά σίγουρα από την πρώτη μέρα δεν μπορούμε να πούμε ότι έτσι σκέφτεται να διαμορφώσει το σύστημα του Παναθηναϊκού.

Στο τέλος έγινε και δίτερμα στο μισό όμως γήπεδο αλλά σε φουλ ένταση καθώς όπως φάνηκε άπαντες οι πράσινοι γνωρίζουν ότι τους δίνεται η δυνατότητα με έναν νέο προπονητή να κάνουν και αυτοί μια καινούρια αρχή και να δείξουν τις δυνατότητες τους.

Την Πέμπτη (12/11) το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα με τον Ιταλό τεχνικό να περνάει όλο και περισσότερες ώρες με τους ποδοσφαιριστές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ