ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σάντσεθ σε ρόλο δεξιού μπακ ή αμυντικού χαφ στον Παναθηναϊκό

Σάντσεθ σε ρόλο δεξιού μπακ ή αμυντικού χαφ στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Σέρχιο Σάντσεθ τέθηκε και πάλι στην διάθεση του Γιάννη Αναστασίου αλλά με το δίδυμο Τελάντερ-Ταυλαρίδη να δένει στο κέντρο της άμυνας δεν αποκλείεται να δούμε τον Ισπανό σε άλλη θέση απ' αυτή του στόπερ.

Έναν ευχάριστο πονοκέφαλο απέκτησε μετά και το ματς με την Ξάνθη ο Γιάννης Αναστασίου ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και αυτός ακούει στο όνομα Σέρχιο Σάντσεθ.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε και πάλι στα Πηγάδια, αντικαθιστώντας τον Ταυλαρίδη που τραυματίστηκε, και έδειξε ότι ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του.

Πλέον ο νεαρός τεχνικός των πράσινων μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ισπανού ο οποίος αποκτήθηκε για να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του τριφυλλιού διαθέτοντας αρκετά στοιχεία που δεν διαθέτουν οι άλλοι στόπερ του Παναθηναϊκού.

Ο πονοκέφαλος του Αναστασίου όμως έγκειται στο γεγονός ότι πλέον και οι τέσσερις στόπερ Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Κουτρουμπής είναι διαθέσιμοι και στο κέντρο της άμυνας αγωνίζονται μόνο δυο. Και από τη στιγμή που το δίδυμο Ταυλαρίδη, Τελάντερ σε τρία ματς έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και έχει δείξει ότι έχει βρει χημεία δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την συνύπαρξη των δυο τους και στα παιχνίδια που ακολουθούν τη διακοπή.

Εκεί θα υπάρξει το ερώτημα τι θα γίνει με τον Σάντσεθ και που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο Ισπανός ο οποίος έχει δείξει ότι είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και έχει πολύ καλή μεταβίβαση.

Δεξί μπακ η αμυντικό χαφ

Και όμως ο αμυντικός του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να προσφέρει σε δυο ακόμη θέσεις και το θέμα είναι αν ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε πειράματα, έχει σκεφτεί και αυτός κάτι ανάλογο. Κάτι που φυσικά θα φανεί από τα επόμενα κιόλας ματς των πράσινων. Οι δυο θέσεις που θα μπορούσε να παίξει και να προσφέρει ο Σάντσεθ είναι αυτή του δεξιού μπακ και αυτή του αμυντικού χαφ.

Θέσεις στις οποίες το τριφύλλι δείχνει να πονάει ακόμα και λόγω διάφορων συνθηκών να μην έχει βρει τους παίκτες που θα καπαρώσουν τις θέσεις και θα έχουν τη φανέλα του βασικού σπίτι τους.

Έχει παίξει και στην Ισπανία

Για παράδειγμα ως δεξιά μπακ μέχρι στιγμής έχουν αγωνιστεί οι Βέμερ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρινάκης και μόνο ο τελευταίος μετράει μια σειρά συνεχόμενων αγώνων δείχνοντας μια σταθερότητα αλλά μόνο αμυντικά και χωρίς να μπορεί να βοηθήσει τόσο επιθετικά. Όσο για τον Βέμερ που αποτελεί την μεταγραφή του καλοκαιριού στο δεξί άκρο της άμυνας είναι τραυματίας και στα μέχρι τώρα παιχνίδια που είχε χρησιμοποιηθεί, πριν τον τραυματισμό του, δεν έδειξε πολλά πράγματα.

Ο Σάντσεθ την ξέρει την θέση καθώς ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως δεξιός μπακ και στην διάρκεια της μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας αλλά όποτε τον καλούσε η ανάγκη και ο εκάστοτε προπονητής του γινόταν και πάλι δεξιός οπισθοφύλακας.

Στην Εσπανιόλ έπαιζε στο δεξί άκρο της άμυνας και μάλιστα εκεί καθιερώθηκε ενώ και στη συνέχεια σε Σεβίλη και Μάλαγα έπαιξε στο 1/3 των αγώνων του ως δεξιός οπισθοφύλακας. Σύμφωνα με όσα μαρτυρούν οι αριθμοί από το 2009 μέχρι και σήμερα ο Σάντσεθ αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια ως δεξιός μπακ και σε 57 στο κέντρο της άμυνας. Κάτι το οποίο δείχνει ότι σαφώς και ο Γιάννης Αναστασίου θα μπορούσε να του δώσει μια ευκαιρία στο δεξί άκρο της άμυνας του τριφυλλιού θέλοντας να τον εκμεταλλευτεί αμυντικά καθώς στην Ισπανία αντιμετώπιζε τους καλύτερους εξτρέμ αλλά και επιθετικά λόγω της καλής τεχνικής του κατάρτισης αλλά και μεταβίβασης.

Στο κέντρο αλά... Κουτρουμπής

Η έτερη θέση που θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Σάντεθ είναι αυτή του αμυντικού χαφ. Σε έναν ρόλο αλά... Κουτρουμπής και το πείραμα που έκανε πέρυσι στα πλέι οφ ο Γιάννης Αναστασίου και του βγήκε και το χρησιμοποιεί και στα φετινά παιχνίδια.

Ο Ισπανός εξάλλου φαίνεται ότι με την μπάλα στα πόδια είναι καλύτερος από τον Έλληνα αμυντικό ενώ η μεταβίβαση του είναι σαφώς καλύτερη.

Άρα από τη στιγμή που στα χαφ ο 42χρονος τεχνικός αυτή τη στιγμή διαλέγει πάντα ανάμεσα στους Λαγό και Κουτρουμπή με τον Εσιέν να μην έχει μπει ακόμα σε επίσημο παιχνίδι, θα μπορούσε ο Σάντσεθ να είναι μια ακόμα λύση στην προσπάθεια των πράσινων να είναι ακόμα πιο σκληροί ανασταλτικά και να έχουν έναν ποδοσφαιριστή ως λίμπερο μπροστά από τα δυο στόπερ.

Αυτός βέβαια που γνωρίζει καλύτερα είναι ο Γιάννης Αναστασίου καθώς αυτός βλέπει καθημερινά τους παίκτες του και ξέρει σε ποια θέση θα μπορούσε να προσφέρει ο καθένας ενώ στο διάστημα της διακοπής και μέχρι της έναρξης ξανά του πρωταθλήματος έχει το περιθώριο να δουλέψει πάνω σε αγωνιστικά πειράματα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ