ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρέις: "Δεν μου αρέσει να μην αγωνίζομαι"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νούνο Ρέις μίλησε για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, τις δυσκολίες που υπάρχουν και αποθέωσε τον Ζέκα.

Στην πορτογαλική έκδοση του "transfermarkt" μίλησε ο Νούνο Ρέις. Ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε τόσο στη θητεία του στην Ελλάδα όσο και στην Σπόρτινγκ, δήλωσε ότι δεν του αρέσει που δεν αγωνίζεται και επεσήμανε πως είναι ανοικτός σε προτάσεις.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Ρέις:

Για την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Αυτή η εμπειρία ξεκίνησε καλά επειδή έπαιζα αρκετά παιχνίδια και στο υψηλότερο επίπεδο. Αλά φέτος δεν πηγαίνουν τόσο καλά τα πράγματα, δεν μου έδωσαν τόσες πολλές ευκαιρίες για να αποδείξω την αξία μου κι ως εκ τούτου είμαι ανοικτός σε κάθε προοπτική που μπορεί να βελτιώσει την καριέρα μου, γιατί δεν μου αρέσει να μην αγωνίζομαι".

Για το αν θέλει ακόμα να κερδίσει κάποιον τίτλο με τον Παναθηναϊκό ή άλλο σύλλογο αυτή τη σεζόν: "Εμείς οι παίκτες πάντα προσπαθούμε να κερδίσουμε τίτλους και να δώσουμε χαρά στους οπαδούς των ομάδων που βρισκόμαστε. Θέλω να κάνω το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό και, αν είναι δυνατόν, να τον βοηθήσω να φτάσει σε τίτλους. Αλλά ακόμη κι αν δεν είμαι εδώ, αλλά κάπου αλλού μπορώ να διεκδικήσω τίτλους για την καριέρα μου".

Για το τι πήγε στραβά στην Σπόρτινγκ και δεν μπόρεσε να παίξει: "Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα. Προφανώς για αυτούς που ήταν στη διοίκηση του συλλόγου δεν ήμουν έτοιμος να βοηθήσω και φυσικά είμαι στεναχωρημένος για αυτό. Ήθελα να παίξω στην πρώτη ομάδα. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα στην οποία ήμουν από μικρό παιδί. Ίσως δεν ήμουν έτοιμος να παίξω στο κορυφαίο επίπεδο".

Για το εάν εκείνος πίστευε ότι θα μπορούσε να παίξει τότε στη Σπόρτινγκ και εάν θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή: "Ήταν επιλογές που έκανε το κλαμπ. Εκείνη την περίοδο δεν ήμουν μέσα στις επιλογές του κλαμπ, αλλά εάν μου γινόταν μία πρόταση θα επέστρεφα. Αυτή τη στιγμή η Σπόρτινγκ είναι ιδιαίτερα ισχυρή και δεν χρειάζεται αλλαγές στο ρόστερ της. Ποιος ξέρει; Ίσως κάποια ημέρα επιστρέψω"

Για το αν είναι πιθανή η επιστροφή του στη Σερκλ Μπριζ, απ' όπου πέρασε για τρεις σεζόν: "Ναι βέβαια, ποτέ δεν κλείνω την πόρτα στη Σερκλ Μπριζ γιατί ήταν ο σύλλογος που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο κι ενώ ήμουν μόλις 19 ετών. Αν μου παρουσιαζόταν η ευκαιρία να επιστρέψω στη χώρα (το Βέλγιο) ή στην ομάδα, φυσικά θα το έβλεπα με καλό μάτι, γιατί μου συμπεριφέρονταν πολύ καλά και μου πρόσφεραν όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθώ".

Για τις πολλές θέσεις που έχει αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια κι εκείνη που προτιμά ο ίδιος: "Στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι πάντα σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος να αγωνιστείς σε διαφορετικές θέσεις. Ο προηγούμενος προπονητής μου εδώ, ο Στραματσιόνι, ήξερε ότι μπορούσα να παίξω σε περισσότερες από μία θέσεις. Με έβαζε στα δεξιά της άμυνας, αλλά τα πήγα καλά, στο κέντρο επίσης ένιωθα καλά, ξέροντας ότι η φυσική μου θέση είναι κεντρικός αμυντικός. Αυτή η ευελιξία μπορεί επίσης να προσθέσει αξία στον προπονητή, ειδικά όταν υπάρχουν τραυματισμοί στην ομάδα".

Για τις πιθανότητές του να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018: "Αυτό είναι λίγο περίπλοκο, γιατί έχω παίξει λίγο κι έχω λιγότερη προβολή από άλλους Πορτογάλους παίκτες. Φυσικά θα το ήθελα, αλλά είναι λίγο δύσκολο. Ίσως στο επόμενο Μουντιάλ να μπορούσε να συμβεί, αλλά όχι τώρα".

Για το αν σκέφτεται να παίξει σε συγκεκριμένο πρωτάθλημα ή σύλλογο: "Είναι φυσικό όλοι οι παίκτες να φιλοδοξούν να αγωνιστούν στα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία ή η Ιταλία. Έτσι, αν είχα ποτέ την ευκαιρία, θα το έκανα".

Για τον συμπαίκτη του που τον έχει εντυπωσιάσει περισσότερο ως τώρα: "Για μένα ήταν ο πρώην αρχηγός μου στον Παναθηναϊκό, ο Ζέκα, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που έδινε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, πολύ ταπεινός, που δούλευε κάθε μέρα και δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι είχε αυτόν τον ρόλο στον σύλλογο. Χωρίς αμφιβολία ήταν ο παίκτης που με εντυπωσίασε περισσότερο στο γήπεδο, αλλά κι εκτός των τεσσάρων γραμμών".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ