ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πώς κάνει μεταγραφές ο Παναθηναϊκός;

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÃÊÏÑÉÔÓÁ / EUROPA LEAGUE / PANIONIOS - GORICA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÃÊÏÑÉÔÓÁ / EUROPA LEAGUE / PANIONIOS - GORICA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Χωρίς να έχει πουλήσει έστω έναν παίκτη του, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Οικονόμου και το Sport24.gr απαντά στο ερώτημα: "Δικαιούται να κάνει μεταγραφές ο Παναθηναϊκός που αντιμετωπίζει οξύτατα οικονομικά προβλήματα;".

Εχουν αποχωρήσει ουσιαστικά τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού (Κουτρουμπής, Χουλτ, Σιλά), οι διοικούντες προσπαθούν να πωλήσουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή όσο το δυνατόν περισσότερους βασικούς παίκτες, αλλά οι προσφυγές… περιμένουν και την ίδια ώρα ανακοινώνεται ως πρώτη μεταγραφή ο αποδεσμευμένος από τον Πανιώνιο, Βαγγέλης Οικονόμου, ενώ στα σκαριά είναι και η μεταγραφή ενός δανεικού σέντερ φορ! "Πώς γκένεν αυτό;" όπως θα ρωτούσε και ο αγαπημένος Πάτρικ Ογκουνσότο;

Με ποδοσφαιρικά κριτήρια, η εξήγηση είναι απλή. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήθελε τον Οικονόμου διότι ήταν μια σχετικά εύκολη, φθηνή και "safe" επιλογή, η οποία θεωρεί ότι θα του χρησιμεύσει σε δύο θέσεις: του στόπερ (πώληση Μολέντο) και του αριστερού μπακ ως επιπρόσθετη λύση μαζί με τον Ινσούα (αποχώρηση Χουλτ).

Επιπλέον, επίσης λογικό είναι να θέλει έναν γκολτζή σέντερ φορ, δεδομένου ότι ο Τσάβες έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό, ο Λουσιάνο είναι στα "πιτς" και το κουπί τραβούν ο φιλότιμος μα πεπερασμένων δυνατοτήτων, Γκιγιέρμο Μολίνς και ο ταλαντούχος μα "άγουρος", Σωτήρης Πίσπας.

Αν, δε, πλην του Σιλά και του Χίλιεμαρκ, αποχωρήσει και ένας εκ των Λουντ - Κουρμπέλη ή και ο Ρέις, είναι πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να προσπαθήσει να αποκτήσει και έναν χαφ, καθώς ο δεύτερος γύρος δεν θα… βγαίνει ούτε αριθμητικά, ούτε ποιοτικά ακόμη κι αν πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι Τζανδάρης - Δώνης.

Δεύτερο - και σημαντικότερο - σκέλος της υπόθεσης: Πώς ο Παναθηναϊκός θα δεσμευτεί έστω και για πολύ μικρά ποσά (50.000 ευρώ στον Οικονόμου, δανεικός σέντερ φορ) παρότι οφείλει πάρα πολλά χρήματα σε πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές, αλλά και σε εργαζόμενους και στους παίκτες του σημερινού ρόστερ, οι οποίοι παρεμπιπτόντως στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπέγραψαν τους προτεινόμενους από τη διοίκηση διακανονισμούς για τις δόσεις του Δεκεμβρίου και του 2018;

Η απάντηση είναι η εξής: απαγόρευση μεταγραφών μπορεί να επιβάλει στον Παναθηναϊκό μόνο η FIFA. Kαι αυτό – τουλάχιστον ακόμη – δεν έχει συμβεί.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα "πράσινο πρόκριμα" πρόσφατα από την UEFA για το "πλάνο εξυγίανσης" στηριζόμενος κυρίως στα στοιχεία που παρουσίασε για τη δραστική μείωση του μπάτζετ του από την προηγούμενη σεζόν έως σήμερα, αλλά αυτό δεν αποτελεί και εχέγγυο οριστικής και αμετάκλητης άδειας για μεταγραφές.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, "Stop" μπορεί να υψώσει μόνο η FIFA στην οποία ήδη εκκρεμούν τέσσερις υποθέσεις. Των Ιβανόφ - Σαμπά, της Κιέβο Βερόνα για την υπόθεση Εμποκού και (η δυσκολότερη και πιο "επικίνδυνη" όλων) του Αμβούργου, για το ποσοστό από την πώληση του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αϊν.

Αν κάποια από αυτές τις υποθέσεις τελεσιδικήσει εντός του Ιανουαρίου με καταδίκη του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ πιθανό να του επιβληθεί επιπροσθέτως (εκτός από τη δικαίωση του αντίδικου) και η ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών. Έως τότε - όσο σουρεαλιστικό κι αν φαίνεται - μια ΠΑΕ στο χείλος του γκρεμού δικαιούται να προσθέτει παίκτες στο ρόστερ της...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ