ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψάχνει το νέο μαύρο διαμάντι ο Παναθηναϊκός

Ψάχνει το νέο μαύρο διαμάντι ο Παναθηναϊκός

Διαβάστε στο Sport24.gr ποιος είναι ο 19χρονος Μοχάμεντ Κατάνα Νιάνζ που δοκιμάζεται από τον Παναθηναϊκό και αποκαλείται από τους συμπατριώτες του "Μέσι της Κένυας". Το πέρασμα του από την Σουηδία και την Πορτογαλία. (VIDEO)

Ο Μοχάμεντ Κατάνα Νιάνζ που έχει χαρακτηριστεί ως “Μέσι” της Κένυα εο 19χρονος ποδοσφαιριστής που μετέχει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού από τη Δευτέρα το απόγευμα και την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται να αγωνιστεί στο φιλικό με την Κ20 του τριφυλλιού.

Μάλιστα ο 19χρονος (σ.σ. γεννημένος στις 24/12/1999) μέσος, μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ, ήταν ενθουσιασμένος από την παρουσία του στους πράσινους και μάλιστα έβγαλε φωτογραφία με τον Φεντερίκο Μακέντα από τα αποδυτήρια του τριφυλλιού την οποία ανέβασε στους λογαριασμούς του στα social media.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει κάποια από τα κατορθώματα του 19χρονου μέσου που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου και μάλιστα το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των wonderkids για το football manager 2019.

ΑΠΟ ΤΗΝ ASPIRE ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο αριστεροπόδαρος μέσος, αρκετά γρήγορος, ήταν στη φημισμένη ακαδημία Aspire του Κατάρ από αρκετά μικρή ηλικία και είχε αρκετές διακρίσεις κατακτώντας διάφορα τουρνουά μικρών ηλικιών. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2015 ο Κατάνα μετείχε σε τουρνουά στην Ισπανία κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Βαλένθια, Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Ίντερ όπου σημείωσε δέκα γκολ σε οκτώ ματς και βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το τουρνουά. Τον Φεβρουάριο του 2016 πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα, εκ των οποίων τα δυο στον τελικό με την Ρεάλ και ένα κόντρα σε Ίντερ και Μπενφίκα, έδωσε την πρώτη θέση στην ακαδημία του στο τουρνουά Kass International Cup Final. Τότε άρχισαν να τον παρακολουθούν ομάδες μεγαθήρια όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, ο Άγιαξ.

Την 1η Φεβρουαρίου 2017 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Κένυας Κ20 για φιλικά κόντρα στην ομάδα της Σενεγάλης. Λίγους μήνες αργότερα δοκιμάστηκε στην Σουηδία και συγκεκριμένα στην Σίριους, ομάδα πρώτης κατηγορίας, αλλά τελικά τον Ιούλιο του 2017 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας το οποίο ήταν τριετές. Οι Πορτογάλοι ανέφεραν πως αυτό θα είχε ισχύ από την ημέρα που ο Κατάνα θα έκλεινε το 18ο έτος της ηλικίας του.

Ο 18χρονος δεν αγωνίστηκε στην Σπόρτινγκ αλλά δόθηκε δανεικός στην Λεισόες στην οποία έπαιξε σε λίγα παιχνίδια και τελικά το καλοκαίρι του 2018 έμεινε ελεύθερος.

Από την Δευτέρα όπως γράψαμε μετέχει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού σε ένα δεκαήμερο δοκιμαστικό και αν πείσει θα αποκτηθεί.

Αρχικά για να πάρει παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν με την Κ20 του τριφυλλιού και εν συνεχεία το καλοκαίρι να ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα των πράσινων.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ