ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψάχνει "θησαυρό" στα "τριφυλλάκια" του

Ψάχνει "θησαυρό" στα "τριφυλλάκια" του

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης "σκάναρε" στην προπόνηση της Τρίτης τους Αθανασακόπουλο, Αλεξανδρόπουλο από τους εφήβους του Παναθηναϊκού ενώ οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν και την Τετάρτη με τη πρώτη ομάδα.

Η παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, και δη του φετινού, δεν αποτελούν είδηση με τα τόσα προβλήματα που παρουσιάζει ο σύλλογος από την αρχή της σεζόν. Η παρουσία όμως παιδιών από την Κ17 και συγκεκριμένα των δυο μικρότερων από τους επτά που πριν από λίγους μήνες έγιναν επαγγελματίες, και είναι ακόμα 16 ετών αποτελεί σίγουρα ένα ξεχωριστό γεγονός.

Αυτό συνέβη την Τρίτη το απόγευμα όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης κάλεσε στην προπόνηση της πρώτης ομάδας τους Σωτήρη-Πολύκαρπο Αλεξανδρόπουλο και Ανδρέα Αθανασακόπουλο. Δυο από τα πολλά ταλαντούχα παιδιά που διαθέτει η Κ17 του Παναθηναϊκού που φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος που μετέχει.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε προαναγγείλει ουσιαστικά αυτή του την κίνηση λίγη ώρα μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ όταν είπε στη συνέντευξη Τύπου πως αν ο Παναθηναϊκός νικήσει και τη Λαμία τότε αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στον ίδιο να δοκιμάσει στη συνέχεια και άλλα νέα παιδιά.

Το αν βέβαια ο Έλληνας τεχνικός είχε εκείνη την ώρα στο μυαλό του τους παίκτες της Κ17 ή της Κ20 μόνο αυτός το γνωρίζει. Εκτός και αν ο ίδιος θεωρεί ότι από τη στιγμή που το τριφύλλι εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή και φύγει το άγχος από την ομάδα, θα μπορεί να τεστάρει, τουλάχιστον σε επίπεδο προπονήσεων, ό,τι καλό διαθέτει η ακαδημία ώστε να το αξιολογήσει και το καλοκαίρι να κάνει και αυτός την έκθεση του. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι μιλάμε για επαγγελματίες πλέον ποδοσφαιριστές και εν δυνάμει μέλη της πρώτης ομάδας.

Ας γυρίσουμε όμως στην παρουσία των δυο νεαρών ποδοσφαιριστών στην προπόνηση της Τρίτης. Οι Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος ειδοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης πως δεν θα έκαναν προπόνηση με την Κ17 αλλά με την πρώτη ομάδα.

Λίγη ώρα αργότερα οι δυο τους βρέθηκαν μαζί με τους παίκτες της πρώτης ομάδας στα αποδυτήρια και εν συνεχεία στον αγωνιστικό χώρο όπου προπονήθηκαν σε φουλ ένταση και πήραν μέρος σε όλες τις ασκήσεις του προγράμματος που ήταν αρκετά δυνατό για όσους δεν αγωνίστηκαν με την ΑΕΛ. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην προπόνηση της Τετάρτης. Μάλιστα μετά το τέλος του προγράμματος ο Ουζουνίδης μίλησε και στους δυο ποδοσφαιριστές για την παρουσία τους στην προπόνηση.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα ποιοι είναι οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος την Τρίτη στην προπόνηση της πρώτης ομάδας.

Ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος είναι ο μικρότερος όσων υπέγραψαν το Νοέμβριο, καθώς είναι γεννημένος στις 27 Νοεμβρίου 2001. Ο μέσος από την Πάτρα αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Θύελλα Πατρών με τον Παναθηναϊκό να προλαβαίνει Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που επίσης τον είχαν στο στόχαστρο τους. Μάλιστα είχε περάσει από δοκιμαστικά στον "δικέφαλο του Βορρά" και τους "ερυθρόλευκους". Με προσωπικές ενέργειες όμως ο Τάκης Φύσσας κατάφερε να τον φέρει στον Παναθηναϊκό.

Αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή ως δεκάρι με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Επίσης είναι διεθνής και με την Εθνική Παίδων, γι' αυτό και ήταν στο στόχαστρο τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ολυμπιακού.

Ο Σωτήρης-Πολύκαρπος Αλεξανδρόπουλος είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως στόπερ ενώ ήδη έχει κάνει ντεμπούτο με την Κ20 ως δεξί μπακ. Ο Αλεξανδρόπουλος έχει γεννηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2001, κατά μια μέρα μεγαλύτερος από τον Αθανασακόπουλο, και βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2012.

Πιο πριν αγωνιζόταν στον Ατρόμητο Χαλανδρίου, την ακαδημία του Βασίλη Λάκη, και αποκτήθηκε από τους πράσινους όταν τον ανακάλυψαν σε ένα τουρνουά που μετείχε η ομάδα του μαζί με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Ο Άρης Κυριαζής ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του.

Ο Αλεξανδρόπουλος είναι αρχηγός της Κ17 και διεθνής με την Εθνική Παίδων ενώ στην προκριματική φάση του Euro που είχε γίνει στη Σερβία είχε προκαλέσει κολακευτικά σχόλια από τους σκάουτ της Σαμπντόρια.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι την Τρίτη δεν ήταν η πρώτη φορά που μετείχαν στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας ποδοσφαιριστές από την Κ17 του Παναθηναϊκού.

Έχει συμβεί άλλη μια φορά φέτος, πριν από λίγο καιρό, με τους Σερπέζη, Σαντικάι και Μπούτσι να κάνουν προπόνηση με τους "μεγάλους". Αν οι πράσινοι απαλλαγούν οριστικά από το άγχος της παραμονής το πιθανότερο είναι πως όλο και περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές θα πάρουν τις ευκαιρίες τους.

Ο Ουζουνίδης θέλει να έχει γνώμη για όλους τους παίκτες του τριφυλλιού που μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και να τους τσεκάρει δίνοντάς τους την ευκαιρία να προπονηθούν σε υψηλότερους ρυθμούς και με τους παίκτες της πρώτης ομάδας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ