Πράσινο φως από την Κυβέρνηση για το "Athens Alive"

Από την πλευρά της Κυβέρνησης τονίζεται ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του συντελεστή δόμηση στο ΟΑΚΑ για να προχωρήσει το "Athens Alive".

Θετική ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης στο πλάνο που κατέθεσαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του για το "Athens Alive". Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που υπήρξε θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του συντελεστή δόμηση στο ΟΑΚΑ για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο.

Επιπρόσθετα θα εξεταστεί και η δυνατότητα διαφοροποιήσεων στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής.

Συγκεκριμένα η σχετική ενημέρωση αναφέρει: "Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής.

Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής, όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου Συντελεστή Δόμησης, στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής".

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.