ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πράνιτς: "Η υπομονή θα μας δώσει τη νίκη"

Πράνιτς: "Η υπομονή θα μας δώσει τη νίκη"
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει με υπομονή κόντρα στον ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Ντάνιελ Πράνιτς ο οποίος έχει παίξει σε δεκάδες τέτοια παιχνίδια στην καριέρα του.

Έχοντας την εμπειρία από παιχνίδια όπως αυτό της Κυριακής στην Τούμπα ο Ντάνιελ Πράνιτς με δηλώσεις του στην κάμερα της "NOVA" υποστήριξε ότι οι πράσινοι θα μπορέσουν να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς αν παίξουν με υπομονή.

Αν μπορέσουν και αγχώσουν τους παίκτες και τον κόσμο του ΠΑΟΚ διατηρώντας το μηδέν και σκοράροντας κάποιο τέρμα που θα τους φέρει μπροστά στο σκορ. Επίσης ο Κροάτης υποστήριξε ότι ο ίδιος ναι μεν αισθάνεται ηγέτης αλλά πάνω από όλα ηγέτης είναι πάντα η ομάδα.

Επίσης ο Πράνιτς μίλησε και για την παρουσία του στην ομάδα αλλά και τους στόχους του Τριφυλλιού στην διάρκεια της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντάνιελ Πράνιτς στην κάμερα της "NOVA":

Για την ανοδική του πορεία στα τελευταία παιχνίδια και τη θετική εμφάνιση στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης:
«Είναι φυσιολογικό. Είχα ξαναπεί ότι χρειάζομαι παιχνίδια, πηγαίνω βήμα- βήμα και σε κάθε παιχνίδι θα γίνομαι καλύτερος. Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουμε πάρα πολύ καλά ως ομάδα και η προσωπική μου απόδοση ίσως κάποιες στιγμές να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία. Προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα και έχει μεγαλύτερη σημασία πως πηγαίνει η ομάδα.

Στα τελευταία παιχνίδια πηγαίνουμε καλά, πρέπει να πηγαίνουμε πάντα βήμα- βήμα, να δουλεύουμε σκληρά και να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε ο Παναθηναϊκός και ότι δεν φοβόμαστε κανέναν. Και με τη βοήθεια των οπαδών μας, μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα την εφετινή σεζόν».

Για το αν αισθάνεται ως ο φυσικός ηγέτης του Παναθηναϊκού:
«Η ομάδα είναι πάντα ο ηγέτης. Υπάρχουν έντεκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και ο καθένας μπορεί να αποφασίσει σε μια στιγμή τι είναι καλό για την ομάδα και τι όχι. Φυσικά προσπαθώ να βοηθώ τους συμπαίκτες μου, προσπαθώ να βοηθώ τους νέους παίκτες...

Ο κόσμος εδώ μου λέει πως από τη στιγμή που ήρθα, οι νεαροί παίκτες και ιδιαίτερα όσοι παίζουν μαζί μου στη μεσαία γραμμή, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μιλάμε πολύ, προσπαθούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και είναι αυτό που είπα. Ο ηγέτης πρέπει να είναι η ομάδα, όχι ένας παίκτης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ:
«Μίλησα με τον Γκόρντον για τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζω πως θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέρω ότι έχουν καλή ομάδα και ότι έχουν πραγματικά "τρελούς" οπαδούς. Η ατμόσφαιρα είναι καλή στο γήπεδο τους, είναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις, αλλά πρέπει να αποκτήσουμε πλεονέκτημα από αυτό το γεγονός. Περιμένω οι οπαδοί τους να τους ζητήσουν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο, όσο κάποιοι περιμένουν.

Και αυτό γιατί είμαστε ο Παναθηναϊκός, πηγαίνουμε εκεί για να παλέψουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θα κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτό το παιχνίδι, θα τους δυσκολέψουμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Και περιμένω οι οπαδοί τους να χάσουν την αυτοπεποίθηση τους μετά από 40-45 λεπτά αν δεν σκοράρουν. Και ιδιαίτερα αν σκοράρουμε και προηγούμαστε. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε την ευκαιρία μας. Αλλά και να τους πιέσουμε καλά και να είμαστε οργανωμένοι. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση γι' αυτόν τον αγώνα και περιμένω τους τρεις βαθμούς».

Για το που μπορεί να κριθεί ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι με βάση την εμπειρία του:
«Έχω παίξει σε πολλά παρόμοια παιχνίδια. Είναι αυτό που είπα και πιο πριν. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, γιατί θα είναι δύσκολο παιχνίδι και νομίζω ότι η ομάδα που θα σκοράρει και θα είναι πιο υπομονετική στο γήπεδο και παίξει έξυπνα, θα κερδίσει. Το πλεονέκτημα μας, μπορεί να είναι οι οπαδοί τους. Θέλουν τη νίκη γιατί παίζουν στο σπίτι τους, θέλουν να μας κερδίσουν και αυτό μπορεί να είναι το πλεονέκτημα μας. Αν παίξουμε έξυπνα και περιμένουμε για την ευκαιρία μας, τότε θα έχουμε καλές πιθανότητες για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τους στόχους που έχει η ομάδα του και που μπορεί να φτάσει στο τέλος της σεζόν:
«Ας πάμε βήμα- βήμα. Τώρα, μετά από τρεις σερί νίκες στην έδρα μας, μπορείς να αισθανθείς ότι όλοι λένε πως ο Παναθηναϊκός ίσως παλέψει για το πρωτάθλημα ή την πρώτη τριάδα. Εγώ αυτό που λέω είναι, ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα μέσα σε μια νύχτα. Πρέπει να πάμε βήμα- βήμα. Όλοι γνωρίζουν πως έχουμε μια νέα ομάδα και μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Το έχουμε δείξει σε όλους.

Όμως μέσα από την εμπειρία μου γνωρίζω, ότι μια νεανική ομάδα μπορεί να κάνει και κακά παιχνίδια. Και αυτό ίσως συμβεί σε εμάς. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε σε κάθε παιχνίδι, όμως μπορεί να συμβεί... Είναι πιο σημαντικό να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε δίπλα μας τους οπαδούς μας, οι οποίοι μας δίνουν ώθηση. Μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα φέτος. Ίσως όμως υπάρξουν και άσχημα παιχνίδια. Τότε θα χρειαστούμε από τους οπαδούς μας, σε εκείνη τη στιγμή, να μας στηρίξουν και αυτό μόνο καλό μπορεί να μας κάνει».

Για το αν έχει κλείσει οριστικά το κεφάλαιο «Εθνική Κροατίας»:
«Σταμάτησα από την Εθνική ομάδα. Αποφάσισα να αποχωρήσω, γιατί είχα κάποια προβλήματα με τον νέο προπονητή της Εθνικής Κροατίας. Είναι κάτι προσωπικό που είχα μαζί του από πριν και όταν είδα ότι δεν είμαι στα πλάνα του, αποφάσισα να σταματήσω από την Εθνική και τώρα επικεντρώνομαι μόνο στην ομάδα μου. Επικεντρώνομαι στον Παναθηναϊκό και είμαι περήφανος για ότι έχω κάνει για την Κροατία.

Έχω παίξει πολλά παιχνίδια για την Εθνική ομάδα... Ίσως μου λείπει λίγο και είναι φυσιολογικό. Όταν παίζεις για την Κροατία, παίζεις με την καρδιά σου και για μένα ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί σε έναν παίκτη που έχει γεννηθεί στην Κροατία. Όμως αυτό το αφήνω πίσω μου και επικεντρώνομαι μόνο στον Παναθηναϊκό».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ