ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πούγγουρας: "Καλύτεροι μεσοεπιθετικά, όχι αμυντικά"

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας μιλώντας στο Sport24.gr μετά το φιλικό με το Λεβαδειακό στάθηκε στην επιθετική βελτίωση των πράσινων αλλά τόνισε πως στην άμυνα τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του θέλουν δουλειά.

Σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί πανέτοιμος στην πρεμιέρα της Super League εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Πούγγουρας μετά το φιλικό των πράσινων με τον Λεβαδειακό το Σάββατο το βράδυ στη Καλλιθέα.

Ο Έλληνας αμυντικός μιλώντας στο Sport24.gr στάθηκε και αυτός στη βελτίωση που έδειξαν οι πράσινοι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και όχι στην άμυνα όπως παρατήρησε δίχως να θέλει να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του ενώ για τη δική του προσαρμογή ήταν αφοπλιστικός λέγοντας: "Μπορώ και καλύτερα".

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αχιλλέας Πούγγουρας μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό:

"Τα πράγματα πάνε όλο και καλύτερα. Σιγά-σιγά καταλαβαίνω αυτά που ζητάει ο προπονητής, ενσωματώνομαι στην ομάδα, νέες συνθήκες. Πλέον γνωρίζω πολύ καλά και τους συμπαίκτες μου και τον τρόπο που θέλει να παίξει η ομάδα και συνεχίζουμε προς το καλύτερο ενόψει και της πρεμιέρας του πρωταθλήματος".

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το φιλικό με την ΑΕΛ. Τι άλλαξε;
"Πιστεύω ότι μεσοεπιθετικά ήμασταν καλύτεροι σε μεγάλο βαθμό, και στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Αμυντικά πιστεύω ήμασταν στο ίδιο επίπεδο. Υπήρχαν τρεις φάσεις από τη μεριά του Λεβαδειακού ενώ στην Λάρισα ήταν λιγότερες. Απλά πιστεύω ότι ήμασταν στο ίδιο επίπεδο αμυντικά απλά ήμασταν καλύτεροι στο δημιουργικό κομμάτι".

Για την πρεμιέρα κόντρα στην Ξάνθη σε τι επίπεδο θεωρείς πως θα βρίσκετε η ομάδα;
"Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε έτοιμοι".

Οι φιλοδοξίες οι δικές σου με τον Παναθηναϊκό ποιες είναι;
"Οι δικές μου φιλοδοξίες είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Να αποδείξω ότι έκαναν καλό αυτοί που με εμπιστεύθηκαν να έρθω εδώ και να δείξω σε όλους το ποιος είμαι".

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με ένα ντισαβαντάζ, αυτό της αφαίρεσης των έξι βαθμών που κουβαλάει από πέρυσι, πως μπορεί να ξεπεραστεί;
"Μπορεί να ξεπεραστεί παιχνίδι με το παιχνίδι, εβδομάδα με την εβδομάδα μέσα από τις προπονήσεις και βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πως μπορούμε να πάρουμε εμείς τους τρεις βαθμούς. Έτσι μπορεί να ξεπεραστεί"

Είναι στόχος σας ένα δυνατό ξεκίνημα λόγω και του θεωρητικά εύκολου προγράμματος που έχουμε στην αρχή;
"Εννοείται πως θέλουμε ένα δυνατό ξεκίνημα αλλά δεν έχει σημασία. Είτε θα πάμε στην Τούμπα, είτε στο Καραϊσκάκη, είτε οπουδήποτε εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε. Δεν κοιτάμε ότι παίζουμε στην αρχή με εύκολα θεωηρητικά ομάδες είτε όχι. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αυτό, το κάθε ματς θα θέλουμε να το κερδίσουμε".

Το γεγονός ότι παίζετε με τρεις στην άμυνα είναι κάτι που σας βολεύει εσάς τους στόπερ;
"Τα συστήματα είναι για να προσπαθούν οι ποδοσφαιριστές να τα αφομοιώνουν καλύτερα είτε είμαι στόπερ, είτε με έναν ακόμα δίπλα μου, είτε με δυο κοιτάζω αυτά που λέει ο προπονητής μου να τα αφομοιώνω και να τα κάνω πράξη στο γήπεδο".

Εσύ από τον εαυτό σου και την προσαρμογή σου μέχρι τώρα στην ομάδα πόσο ικανοποιημένος είσαι; "Μπορώ και καλύτερα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ