ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πότε μπoρεί να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός το "Athens Alive"

Πότε μπoρεί να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός το "Athens Alive"

Η πρόταση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", τα δεδομένα και τα ζητούμενα για την κίνηση της "Athens Alive" κοινοπραξίας προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε συνδυασμό με το πρότζεκτ στην Καλογρέζα.

Η προχθεσινή ανακοίνωση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» δεν ήταν μια (ακόμα) ολομέτωπη επίθεση προς τον Γιάννη Αλαφούζο. Η στάση της και η θέση της εναντίον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είναι σταθερή και ξεκάθαρη εδώ και πολύ καιρό υπό το νέο διοικητικό σχήμα της. Τα καινούρια στοιχεία ήταν η επίθεσή της προς τον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη (και κατ' επέκταση στον Παϊρότζ Πιεμπονγσκάντ), αλλά και η έκκληση - πρόσκληση προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την "Athens Alive" κοινοπραξία να μην περιμένουν τις υπογραφές για το πρότζεκτ στο ΟΑΚΑ προκειμένου να κάνουν την κίνησή τους για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης είναι το εξής…

«Όπως είναι γνωστό, από 1 Αυγούστου 2018 έχει το δικαίωμα εισόδου στην ΑΜΚ οποιοσδήποτε νέος μέτοχος το επιθυμήσει.

Με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει εκφραστεί από την κοινοπραξία του Athens Alive, στην οποία συμμετέχει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Η μέχρι στιγμής θέση της ως άνω κοινοπραξίας είναι ότι θα ενδιαφερθεί για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόλις ξεπεραστούν όλα τα νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια για την έναρξη αυτού του πολύ μεγάλου έργου.

Θεωρούμε ότι ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε τέτοιο κρίσιμο σημείο ώστε να είναι αδύνατη η μακρόχρονη αναμονή, μέχρι να δοθεί μια οριστική λύση. Καλούμε λοιπόν τόσο την κοινοπραξία Athens Alive όσο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προσωπικά, να επανεξετάσουν τη θέση τους και να αναλάβουν από τώρα την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να βρεθεί σε Παναθηναϊκά χέρια!

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι αδιανόητο να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, είτε υπό τον Γιάννη Αλαφούζο είτε «εξωραϊσμένη» υπό το άγνωστο ιδιοκτησιακό σχήμα που εκπροσωπεί ο Παϊρότζ Πιεμπογκσάντ. Επιθυμούμε δε να προειδοποιήσουμε, ότι τα σχέδια να διατηρηθεί η ποδοσφαιρική ομάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μέχρι τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα συγκατατεθούν στην πραγματική αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της και στην επάνοδο της Παναθηναϊκής κανονικότητας, δεν θα πετύχουν, διότι θα βρουν σύσσωμο τον κόσμο του συλλόγου απέναντί του».

"ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ"

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να κάνει κίνηση για την ΠΑΕ η "Athens Alive" κοινοπραξία χωρίς να έχουν πέσει οι υπογραφές με την κυβέρνηση; Ουδεμία! Τουλάχιστον προς το παρόν οι ξένοι επενδυτές που υποστηρίζουν το πλάνο του «Athens Αlive» με μπροστάρη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο εμμένουν στη θέση τους. Δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάποια κίνηση για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ προτού πέσουν οι υπογραφές (αν πέσουν βεβαίως…) με την κυβέρνηση για το πλάνο στην Καλογρέζα. Δεν προτίθενται να πάρουν τέτοια πρωτοβουλία ακόμη κι αν ο Γιαννακόπουλος είχε τέτοια πρόθεση και επιθυμία. "Εμείς δεν βαζουμε λεφτά στο πηγάδι" είναι η χαρακτηριστική ατάκα συνεργατών της κοινοπραξίας και δεν σκέφτονται να βάλουν χρήματα για την ΠΑΕ προτού να πάρουν το οριστικό κυβερνητικό «Ο.Κ» για το σχέδιό τους στο ΟΑΚΑ.

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει και σ’ αυτή τη σεζόν να… αιωρείται μεταξύ Αλαφούζου και Πιεμπονγσκάντ. Προσοχή όμως! Αν προκύψουν εξελίξεις με το «Athens Alive» πρότζεκτ μέχρι τον Δεκέμβριο, προσδοκίες για αγορά της ΠΑΕ από την κοινοπραξία μπορούν να υπάρξουν από την επόμενη σεζόν, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο ιδιοκτήτης της τότε! Είτε είναι (ακόμα) ο Γιάννης Αλαφούζος, είτε το «Pan Asia Investment Fund» του Πιεμπονγκσάντ, είτε ο... Ανιέλι, ο Σεϊχης Μανσούρ, ο Ριμπολόβλεφ, ο Γκλέιζερ και ο Αμπράμοβιτς μαζί! Η απόφαση είναι ειλημμένη: την ΠΑΕ τη θέλουν (και πιθανότατα θα την πάρουν γιατί έχουν τα κεφάλαια) από οποιονδήποτε. Μόνο όμως αν έχει διασφαλιστεί η υλοποίηση του «Athens Alive» πρότζεκτ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ