ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πολυμορφικός Παναθηναϊκός, έξι διατάξεις σε τρεις αγώνες

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη στα πρώτα τρία παιχνίδια της φετινής Super League δείχνει μια απίστευτη ευκολία στο να αλλάζει συστήματα και διατάξεις τόσο πριν από κάθε ματς όσο και στη διάρκεια των αγώνων. (VIDEOS)

Τρία στα τρία μετά από το 2009, επτά γκολ χωρίς κανένα απ' αυτά να έχει μπει από κάποιον σέντερ φορ και μόλις δυο τέρματα παθητικό (το ένα με πέναλτι) για τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη που έχει την ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας του πρωταθλήματος.

Οι πράσινοι όμως, όπως τους είχε πει στην αρχή της σεζόν και ο Έλληνας τεχνικός, το μόνο που δεν ψάχνουν είναι δικαιολογίες. Κυρίως για την ηλικία τους. Όπως άλλωστε είχε τονίσει και ο Δώνης, ομάδες με μέσο όρο ηλικίας τα 22 έτη έχουν πάρει πρωτάθλημα στο παρελθόν!

Αυτό που δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έως τώρα είναι η απίστευτη ευκολία στο να... μεταμορφώνεται. Να αλλάζει τα συστήματα με τα οποία αγωνίζεται, τόσο πριν την έναρξη κάθε αναμέτρησης όσο και κατά την διάρκεια τους.

Στο ματς με την Λαμία για τη δεύτερη αγωνιστική οι πράσινοι έπαιξαν με τρία διαφορετικά συστήματα και στο ματς με την ΑΕΛ ο Παναθηναϊκός άφησε στην άκρη το... αγαπημένο 3-4-2-1 και έπαιξε με 4-3-3 για να εκπλήξει τον αντίπαλο προπονητή και μέχρι το γκολ τα κατάφερε. Τότε και πάλι γύρισε στο 4-4-2 που μέχρι την Κυριακή δεν είχε χρησιμοποιήσει ξανά.

Ο... πολυμορφικός Παναθηναϊκός έχει χρησιμοποιήσει έξι διατάξεις σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια και το Sport24.gr αναλύει.

ΜΕ 3-4-2-1 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με το 3-4-2-1 το οποίο δούλευε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και το οποίο είχαμε δει σε όλα τα φιλικά των πράσινων πλην αυτού με τον Λεβαδειακό.

Πλάνο το οποίο ακολούθησε ο Παναθηναϊκός και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης με τον Δώνη να μένει πιστός από την αρχή μέχρι το τέλος στο σχέδιο που είχε δουλέψει για το παιχνίδι κόντρα στους Ακρίτες. Οι πράσινοι πήραν τη νίκη με 1-0 με το γκολ του Μπουζούκη και το "τρένο"... μπήκε στις ράγες.

ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Για τη δεύτερη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Λαμία στο ΟΑΚΑ και ο Δώνης παρέταξε την ομάδα του με το 3-4-2-1 με το οποίο είχε κατακτηθεί και το πρώτο τρίποντο επί της Ξάνθης. Το 3-5-2 με το οποίο αγωνιζόταν η Λαμία όμως δεν άφηνε το τριφύλλι να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε και να βρει χώρους για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Γι' αυτό και με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης έκανε δυο αλλαγές και άλλαξε και το σύστημά του σε 4-2-3-1.

Και πάλι όμως δεν μπορούσε να απειλήσει και με τη συμπλήρωση 57 λεπτών άλλαξε και πάλι την διάταξη του Παναθηναϊκού σε 4-4-2 (box). Ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο κέντρο με τους Κουρμπέλη και Στάικο ως αμυντικά χαφ, τους Χατζηγιοβάνη-Μπουζούκη ως επιθετικά χαφ και τους Καμπετσή, Εμμανουηλίδη ως φορ.

Με το που πήρε το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός ο 49χρονος τεχνικός άλλαξε εκ νέου το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1 το οποίο και διατήρησε μέχρι τέλους του αγώνα. Το τριφύλλι πανηγύρισε έτσι την δεύτερη νίκη του επικρατώντας με 3-1 της Λαμίας και το "τρένο" άρχισε να διανύει τα πρώτα μέτρα του.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ 4-3-3 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Γνωρίζοντας ότι η ΑΕΛ αγωνίζεται με τρεις στην άμυνα και μη θέλοντας να αντιμετωπίσει εκ νέου τα ίδια προβλήματα όπως κόντρα στην Λαμία, όλη την περασμένη εβδομάδα, ο Δώνης δούλεψε στο 4-3-3 θέλοντας να εκπλήξει τον αντίπαλο προπονητή με τη διάταξη του Παναθηναϊκού.

Έτσι το τριφύλλι παρατάχθηκε στο ματς με την ΑΕΛ με εντελώς διαφορετικό σύστημα, αλλά η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου έχοντας μάθει τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός άφησε τους τρεις στόπερ και αγωνίστηκε με 4-2-3-1.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για τον Δώνη με το που σκόραραν οι "πράσινοι" και αφού είδε πως η ΑΕΛ δεν παίζει με τρεις στην άμυνα να αλλάξει εκ νέου το σύστημά του και να παίξει 4-2-3-1: με τον Καμπετσή στην κορυφή και τον Κάτσε ως "δεκάρι" σε φάση επίθεσης του "τριφυλλιού" από τη στιγμή που οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης έπαιζαν στα άκρα.

Προς το τέλος της αναμέτρησης και για να διατηρήσει το υπέρ του σκορ ο Δώνης άλλαξε το σύστημα του σε 5-4-1 με το οποίο ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Οι πράσινοι έφυγαν από το "AEL FC Arena" προσθέτοντας ένα ακόμα τρίποντο στο σακούλι τους κερδίζοντας με 3-1 και το "τρένο" δείχνει ότι προχωράει με σταθερά βήματα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ