ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα πολλαπλά κέρδη και οι αδυναμίες

Τα πολλαπλά κέρδη και οι αδυναμίες
Σισοκό Μαυρίας INTIME SPORTS

Η νίκη, μισή πρόκριση, του Παναθηναϊκού στην Σκωτία δίνει μεγάλη ανάσα στα ταμεία του συλλόγου. Ποιοι παίκτες ξεχώρισαν και που φάνηκαν αδυναμίες (videos).

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έκανε το αυτονόητο, κερδίζοντας με 2-0 την Μάδεργουελ στο Φιρ Πάρκ, κι έβαλε πλώρη για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα και με ήττα με ένα γκολ διαφορά στην Αθήνα, οι πράσινοι εξασφαλίζουν τουλάχιστον 6 εκ. ευρώ στα ταμεία τους, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά θα εισέλθουν άμεσα.

Ας δούμε αναλυτικά πόσα χρήματα θα εξασφαλισθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου:

- Περίπου 200.000-220.000 ευρώ από τον 3ο προκριματικό γύρο (μπόνους+τηλεοπτικά+εισιτήρια)

-- 2.2 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

--- Σε περίπτωση αποκλεισμού από τα πλέι οφ, τότε οι πράσινοι εξασφαλίζουν 700.000 ευρώ για τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, 360.000 ευρώ για τα έξι ματς και 140.000 ευρώ για κάθε νίκη και 70.000 για κάθε ισοπαλία.

---- Πρέπει να υπολογίσουμε κι άλλο 1 εκ. ευρώ (ίσως λίγο παραπάνω) ως market pool

Τα πρώτα δυο ποσά θα εισπραχθούν το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε οι πράσινοι παίρνουν μεγάλη οικονομική ανάσα. που ίσως σημαίνει... μεταγραφή!

Πολλαπλά κέρδη

Εκτός από τον οικονομικό όμως, ο Παναθηναϊκός είχε κέρδη και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Σισοκό έδειξε πως είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αφού εκτός από ποιότητα, είναι πολύ ομαδικός (φάνηκε σε δυο περιπτώσεις, κορυφαία αυτή με τον Φορναρόλι) και βοηθά στο μαρκάρισμα.

Εξαιρετικοί ήταν και οι Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης βοήθησε αρκετά στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε στο κέντρο.

Τα μείον...

Βιτόλο, Μαρίνος και Ζέκα (ο Πορτογάλος παρότι στα άκρα βοηθούσε και στο κέντρο), ήταν φιλότιμοι και με πολλά τρεξίματα, όμως λείπει ένας παίκτης με ποιότητα που θα σπρώξει την ομάδα μπροστά. Ο Λάζαρος πάντως θα δώσει λύσεις σε αυτό το κομμάτι, κάτι που μπορεί να κάνει και ο Σισοκό.

Τέλος η άμυνα προβλημάτισε όταν πιέστηκε, κι εκεί ο Φερέιρα πρέπει να δει τι θα κάνει, γιατί στη συνέχεια ακολουθούν καλύτερες ομάδες. Επίσης ο Τοτσέ θα μπορούσε να γίνει αλλαγή, αφού εκτός από κακή απόδοση, είχε και δυο κακές επιλογές σε φάσεις που μύριζαν γκολ. Ο Πετρόπουλος εξάλλου έδειξε σε καλύτερη κατάσταση.

Εσείς διαβάστε:

Μαυρίας: "Με σοβαρότητα να κλειδώσουμε την πρόκριση", Γόντικας: "Αχτίδα αισιοδοξίας η νίκη μας", Μάδεργουελ-Παναθηναϊκός 0-2, Φερέιρα: "Να προκριθούμε με δυο νίκες".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ