ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πολλά σενάρια, ποτέ πρόταση για τον Παναθηναϊκό από τις ΗΠΑ

Πολλά σενάρια, ποτέ πρόταση για τον Παναθηναϊκό από τις ΗΠΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το φιλολογικό ενδιαφέρον ομογενών επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ δεν είναι κάτι νέο για τον Γιάννη Αλαφούζο, όμως ο εφοπλιστής ουδέποτε δέχτηκε ολοκληρωμένη πρόταση για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το φημολογούμενο ενδιαφέρον ομογενών από τις ΗΠΑ δεν είναι νέο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι μία προοπτική που υφίσταται εδώ και μία τριετία, αλλά που ουδέποτε μετουσιώθηκε σε πράξεις και παρέμενε πάντα σε φιλολογικό επίπεδο.

Τόσο στο ταξίδι του Γιάννη Αλαφούζου στη Νέα Υόρκη τον Μάιο του 2016, όσο και στις κατά καιρούς επισκέψεις στην Αθήνα μελών του συνδέσμου "Panatha USA" που εδρεύει στη αμερικανική μεγαλούπολη, πάντα εμφανίζονταν Έλληνες που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν οικονομική ευρωστία και υποστήριζαν ότι θέλουν να εμπλακούν στην ομάδα ποδοσφαίρου.

Τον Απρίλιο του 2017, σε μία web εκπομπή που παρουσιάζουν μέλη της "Panatha USA", είχε ειπωθεί ότι ένα γκρουπ ομογενών επιχειρηματιών σχεδιάζουν πρόταση για την ΠΑΕ. Στους επόμενους μήνες, αυτό το επιχειρηματικό σχήμα... χάθηκε κάπου στην πορεία και δεν εμφανίστηκε ξανά.

Αναλόγως, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δεχτεί αρκετές οχλήσεις από Ελληνοαμερικανούς την τελευταία διετία. Ένας από τους πιο επίμονους, ο οποίος ασχολείται με επενδύσεις στο real estate, έστειλε μέχρι και συνεργάτη του για να επιθεωρήσει το "Γεώργιος Καλαφάτης". Αλλά, όταν η συζήτηση στράφηκε στις χρηματοδοτικές ανάγκες, ο ενδιαφερόμενος είχε εξαφανιστεί.

Είναι λογικό αυτά τα "ήξεις - αφίξεις" από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, να έχουν καταστήσει τον Αλαφούζο εξαιρετικά επιφυλακτικό σε οποιαδήποτε εκδήλωση προθέσεων. Εξ' ου και ο εφοπλιστής δεν μπαίνει στη διαδικασία να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει τα σημερινά (23/3) δημοσιεύματα.

Από εκεί και πέρα, ο Αλαφούζος παραδέχεται ότι η μοναδική συγκεκριμένη πρόταση που έχει δεχτεί για την ΠΑΕ, προέρχεται από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το κονσόρτσιουμ "Athens Alive". Όσο για το πότε θα απαντήσει στην επιστολή του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, είναι κάτι που προς το παρόν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ το αφήνει ανοιχτό...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ