ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πνεύμα νικητή από τους τζούνιορ μέχρι τους Νέους του Παναθηναϊκού

Πνεύμα νικητή από τους τζούνιορ μέχρι τους Νέους του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε απ' όλους τους προπονητές των τμημάτων των ακαδημιών του Παναθηναϊκού ο νέος τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας ήταν όλα τα παιδιά να αποκτήσουν νοοτροπία νικητή από μικρή ηλικία. Διαβάστε στο Sport24.gr τι συζητήθηκε στο μίτινγκ της Δευτέρας και ποιες οι επόμενες κινήσεις του Φύσσα.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι η πρώτη εφ' όλης της ύλης συνάντηση του νέου τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών του Παναθηναϊκού Τάκη Φύσσα με τους προπονητές όλων των τμημάτων υποδομής των πράσινων.

Το μίτινγκ της Δευτέρας είχε να κάνει μόνο με τους προπονητές και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εκ νέου συναντήσεις με γυμναστές, σκάουτς και υπεύθυνους του ιατρικού τιμ.

Στη συνάντηση της Δευτέρας ο Τάκης Φύσσας μίλησε με τους Βαγγέλη Σάμιο (προπονητή Κ20), Σωτήρη Συλαϊδόπουλο (προπονητή Κ17), Κώστα Ταράση, Κώστα Φρατζέσκο (προπονητές Κ17), Άρη Κυριαζή (προπονητή Κ15), Θωμά Μαυρουδή (προπονητή Κ14), Βασίλη Παπαδάκη (προπονητή Κ13), Δημήτρη Κλη (προπονητή Κ12), Ανδρέα Λαγωνικάκη (προπονητή Κ11) και Παναγιώτη Μπαρτζώκα (προπονητή τερματοφυλάκων).

Ο νέος τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του τριφυλλιού ανέλυσε το πλάνο του, τόνισε ότι δεν θα γίνουν άμεσα αλλαγές στους προπονητές των τμημάτων. Τουλάχιστον όχι μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να αξιολογήσει την δουλειά που γίνεται. Σημείωσε επίσης ότι αυτό που έχει διαπιστώσει ο ίδιος ότι λείπει από την ακαδημία και θέλει να αλλάξει άμεσα είναι το "πνεύμα νικητή" σε κάθε τμήμα. Από τους τζούνιορ μέχρι και την Κ20 να μάθουν όλοι από την πρώτη στιγμή να παίζουν για τη νίκη συνδυάζοντας τη με ποιοτικό ποδόσφαιρο και με σεβασμό προς τον αντίπαλο όπως ταιριάζει στην ακαδημία του τριφυλλιού.

"Να μάθουν να κερδίζουν από μικροί"

Ο Τάκης Φύσσας μεταξύ άλλων σημείωσε μιλώντας στους προπονητές των τμημάτων υποδομής:

"Δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα. Μου άρεσε ο τρόπος που δουλεύατε και ο τρόπος που προπονείτε τα παιδιά. Θα συνεχίσουμε πάνω στο ίδιο πλάνο που δουλεύατε έως τώρα. Υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό σας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σωστά και μαζί. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους προπονητές τουλάχιστον προς στιγμήν.

Αυτό που θέλω σίγουρα να αλλάξει στην ακαδημία όμως είναι το πνεύμα νικητή που πρέπει να εμφυσήσουμε σε όλα τα παιδιά, από την ομάδα των Τζούνιορ μέχρι αυτή των Νέων. Θέλω τα παιδιά της ακαδημίας να μάθουν να νικούν, σε συνδυασμό με το καλό ποδόσφαιρο που πρέπει να παίζουν τα τμήματα υποδομής μας και φυσικά να έχουμε σεβασμό σε κάθε αντίπαλο".

Του ανέλυσαν τα προβλήματα

Στη συνέχεια έγινε διάλογος ανάμεσα στον Τάκη Φύσσα και τους προπονητές του τριφυλλιού που του εξέφρασαν κάποια προβλήματα που υπάρχουν και θεωρούν οι ίδιοι ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη η προπόνηση των τμημάτων υποδομής. Όπως για παράδειγμα την έλλειψη κάποιων υλικών για προπόνηση στην Παιανία.

Εν συνεχεία ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε και ο ίδιος στην Παιανία, εκεί άλλωστε γυμνάζονται πλέον τα περισσότερα τμήματα υποδομής των πράσινων. Εκεί, όπως έκανε το Σάββατο με τους Νέους και τους Έφηβους, μίλησε στο τμήμα που είχε προπόνηση εκείνη την ώρα και αναφέρθηκε στο μεγαλείο του σωματείου που αγωνίζονται.

Ξεχωριστές συναντήσεις με σκάουτ, γυμναστές, ιατρικό τιμ

Τις επόμενες μέρες ο Τάκης Φύσσας αναμένεται να έχει ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τα μέλη του σκάουτινγκ τιμ των τμημάτων υποδομής και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Μάρκο, Ανδρέα Λαγωνικάκη, Κώστα Μπατσινίλα, Γιώργο Φαμέλη και Μάρκο Τσομπανόπουλο. Όπως επίσης και με τους γυμναστές που υπάρχουν στο τριφύλλι αλλά και τα μέλη του ιατρικού τιμ της ακαδημίας. Και σε αυτούς θα αναλύσει το πλάνο του και θα φυσικά θα πει και κάποια στοιχεία που επιθυμεί από το κάθε τμήμα ξεχωριστά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ