ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Περιμένει το "ναι" του Νταμπίζα ο Αλαφούζος

Περιμένει το "ναι" του Νταμπίζα ο Αλαφούζος
Νταμπίζας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο "πάγος" μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Νίκου Νταμπίζα είχε σπάσει το καλοκαίρι και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ περιμένει εντός του Μαρτίου την απάντηση του πρώην τεχνικού διευθυντή του Τριφυλλιού για να επιστρέψει μετά από τριάμισι χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Πέρασαν περίπου 3 1/2 χρόνια από την ημέρα που ο Νίκος Νταμπίζας απολύθηκε από τον Παναθηναϊκό και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, περιμένει εντός των επόμενων ημερών την απάντηση του πρώην τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού για την επιστροφή του στο ίδιο πόστο!

Ο "πάγος" μεταξύ των δύο ανδρών είχε σπάσει από το καλοκαίρι. Μετά την παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου και όταν αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος είχε αποφασίσει να προσλάβει τεχνικό διευθυντή, στελέχη της ΠΑΕ είχαν μεσολαβήσει για να διερευνήσουν τις προθέσεις αμφότερων. Ήταν θετικές. Έγιναν οι πρώτες συζητήσεις. Τελικά η συμφωνία δεν προχώρησε. Ίσως διότι ο Αλαφούζος θέλησε να δώσει "χώρο" στον Μαρίνο Ουζουνίδη, ίσως διότι και ο Νταμπίζας ακόμη δεν είχε ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του για να πάρει το "M.I.P.". To "Executive Master for International Players", υπό την αιγίδα της UEFA. Μετά το UEFA Pro, το... "έβγαλε"κι αυτό. Ο πρώτος Έλληνας που πήρε το πτυχίο του με τη... βούλα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Sports Mangement και ακολουθούν τώρα ο Ζήσης Βρύζας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Αμανατίδης. Μετά τη θητεία του στην Ομόνοια, έκλεισε ο κύκλος σπουδών του και τώρα ο 45χρονος Νταμπίζας είναι πάλι... διαθέσιμος.

Στα τέλη Ιανουαρίου έγινε η δεύτερη επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο. Τον είχαν προτείνει και πολλοί μάνατζερς στον μεγαλομέτοχο της Πράσινης ΠΑΕ, ο οποίος όμως δεν χρειαζόταν αυτές τις εισηγήσεις. Είχε εμπιστευτεί το κριτήριο στενών συνεργατών του. Η πρόταση στον Νταμπίζα "τρέχει" εδώ και αρκετές ημέρες και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ περιμένει την απόκριση του... πρώην παίκτη του Μαρίνου Ουζουνίδη στην ΑΕΛ, την περίοδο 2009 - 2010.

Αν είναι θετική, όπως ακούγεται στα... πέριξ για να αναλάβει άμεσα το πόστο, θα το διαπιστώσουμε σύντομα. Το βέβαιο είναι πως η σχέση Αλαφούζου - Νταμπίζα έχει ομαλοποιηθεί και ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ λειτουργεί βάσει του... χειρότερου σεναρίου. Δηλαδή να... του μείνει η ΠΑΕ στα χέρια. Και σε κάθε περίπτωση γνωρίζει πολύ καλά ότι για τον Παναθηναϊκό είναι απαραίτητος ένας τεχνικός διευθυντής, ακόμη και σ΄αυτή την περίοδο, χωρίς το πάρε - δώσε των μεταγραφών.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Όσο για τον ίδιο τον Νταμπίζα, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί/γραφτεί και για τον Ολυμπιακό ; Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε πει πολλά κολακευτικά για τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ και δεν είχε κρύψει την πίκρα και την αντίδρασή του όχι μόνο για το πώς είχε "τελειώσει" από τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας από ένα χρονικό σημείο και έπειτα...

Η ερώτηση είχε κατατεθεί. Και η απάντηση ήταν ειλικρινής. Συνεπώς, υπομονή για να δούμε τι θα συμβεί. Υπενθυμίζουμε...

- Θα επέστρεφες κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό;

"Το ‘ποτέ μην λες ποτέ’ το έχω βρει πολλές φορές μπροστά μου στη ζωή. Γελάω μέσα μου όταν πάω να το πω μερικές φορές. Έχουν καταλυθεί πολλά "ποτέ" που έχω πει κατά καιρούς. Ναι, αν υπήρχε ένα καθαρό σχέδιο, μπορεί να γύριζα… Πιστεύω περισσότερο στους ανθρώπους που δημιουργούν τα πρότζεκτς. Μπορεί να υπάρχει ένα κλαμπ που να ταιριάζει στη δική σου νοοτροπία και λειτουργία, αλλά να είναι επικεφαλής κάποιος με τον οποίο δεν μπορείς να συνεργαστείς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ