ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πέντε προς αποχώρηση στον Παναθηναϊκό

Πέντε προς αποχώρηση στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Στο τριφύλλι επιθυμούν τη λύση των συμβολαίων ή την παραχώρηση τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται, ενώ ερωτηματικό είναι τι θα συμβεί σε ενδεχόμενη πρόταση για Καρέλη ή Μπεργκ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι βρίσκεται ένα μήνα στον πράσινο πάγκο αλλά από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο τριφύλλι ενημερώθηκε για το ποιοι δεν υπολογίζονται στο "project" του τριφυλλιού την επόμενη μέρα και τα χέρια του Ιταλού σχετικά με τις αποχωρήσεις ήταν λίγο-πολύ δεμένα.

Τουλάχιστον πέντε πράσινοι είναι στην... πόρτα εξόδου και αναμένεται να αποχωρήσουν τον προσεχή Ιανουάριο από το τριφύλλι ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και ο Ιταλός τεχνικός μέχρι τέλος Δεκέμβρη να προτείνει και αυτός κάποιες αλλαγές στο υπάρχον ρόστερ.

ΟΙ “ΦΕΥΓΑΤΟΙ”

* ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ

Ο 32χρονος δεξιός οπισθοφύλακας δεν υπολογιζόταν από τον Γιάννη Αναστασίου έχοντας μόλις δυο συμμετοχές με τους πράσινους, η τελευταία στο εντός έδρας ματς με την Γκαμπάλα. Περίμενε πως με την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι θα έπαιρνε κάποιες ευκαιρίες.

Δεν τις πήρε όμως καθώς δεν υπολογίζεται από τους Φύσσα-Βόκολο για το πράσινο "project" και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως δεν χρησιμοποιήθηκε στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή και ότι σε ορισμένες προπονήσεις ακολούθησε διαφορετικό πρόγραμμα απ' όσους υπολογίζει ο Ιταλός τεχνικός.

Ο Μπούρμπος αναμένεται να αποχωρήσει τον Ιανουάριο, αν βρεθεί βέβαια σχετική λύση με τους πράσινους, με πιθανότατο προορισμό ομάδα από την Ελλάδα και την Super League χωρίς όμως ακόμα να έχει κάτι σίγουρο στα χέρια του.

* ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ

Ο 21χρονος μέσος προερχόταν από μια σεζόν όπου είχε 33 παιχνίδια με αρκετό χρόνο συμμετοχής σε αυτά, είχε υπογράψει (τον Ιανουάριο του 2015) την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2018 και όλα έδειχναν πως φέτος θα έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες.

Αυτό όμως δεν έγινε, καθώς το "γυαλί" ανάμεσα στον νεαρό άσο και τον Γιάννη Αναστασίου έσπασε και ο διεθνής μέσος δεν έπαιξε ούτε σε ένα ματς με τον 42χρονο τεχνικό στον πάγκο. Βλέποντας μάλιστα στις αρχές ότι δεν υπολογίζεται, είχε ζητήσει από τους πράσινους να παραχωρηθεί ως δανεικός με τον ατζέντη του να ψάχνει προς Ιταλία. Κάτι που δεν ήθελε ο Λεωνίδας Βόκολος.

Τελικά έμεινε, αλλά συνέχισε να μην παίρνει ευκαιρίες. Ακόμα και με την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι πάλι ο Δώνης είναι εκτός πλάνων. Ισχύει λίγο - πολύ ό,τι και με τον Μπούρμπο, απλά επειδή είναι σε μικρότερη ηλικία και έχει συμβόλαιο για τρία χρόνια ακόμα, ίσως έχει λίγες περισσότερες πιθανότητες για να αποχωρήσει ως δανεικός και όχι ως ελεύθερος τον προσεχή Ιανουάριο με προορισμό το εξωτερικό.

* ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

Δεν υπολογιζόταν από το καλοκαίρι και είχε άδεια να βρει ομάδα με αποτέλεσμα να δοκιμαστεί στον Λεβαδειακό και να αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, με τους Βοιωτούς να επιθυμούν την απόκτηση του. Από τον Παναθηναϊκό όμως για να τον αφήσουν ελεύθερο ήθελαν να τους χαρίσει όλο το συμβόλαιο του και να μην τον αποζημιώσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στον Λεβαδειακό και ο νεαρός άσος να παραμείνει στο τριφύλλι και να κάνει προπονήσεις αρχικά με όλους όσους ήταν εκτός πλάνων.

Το τελευταίο δίμηνο τόσο επί Αναστασίου, όσο και επί Στραματσόνι έχει μπει και πάλι στο πρόγραμμα της ομάδας, προπονείται κανονικά αλλά και πάλι δεν υπολογίζεται για το "project" των Φύσσα-Βόκολου και έτσι δεν έχει πάρει καμία ευκαιρία από τον Ιταλό τεχνικό.

Ο Σταματάκης λογικά θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο, αν βρεθεί λύση με τους πράσινους, καθώς το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2016 και θα συνεχίσει την καριέρα του εντός των συνόρων προσπαθώντας να πάρει ευκαιρίες για να δείξει την αξία του.

* ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ

Όπως και ο Σταματάκης έτσι και ο Ταμπάκης είχε ειδοποιηθεί από το περασμένο καλοκαίρι ότι δεν ήταν στους ποδοσφαιριστές που είχε στο μυαλό του ο Γιάννης Αναστασίου και το τιμ του. Οπότε, το καλύτερο θα ήταν να πήγαινε κάπου αλλού. Ο 23χρονος γκολκίπερ δοκίμασε την τύχη του στην Αμερική όπου και δοκιμάστηκε σε ομάδα του MLS για δέκα μέρες αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Η υπόθεση του όμως δεν προχώρησε τότε, αλλά ίσως τον προσεχή Ιανουάριο ο Ταμπάκης μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει στο MLS. Στην περίοδο του Ιανουαρίου εξάλλου υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για μεταγραφή στις ΗΠΑ.

Φυσικά και από τη στιγμή που δεν υπολογιζόταν, ο Ταμπάκης δεν έχει καθίσει στον πάγκο ούτε έχει παίξει στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

* ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο έτερος γκολκίπερ ο οποίος θα μπορούσαμε να πούμε ότι πέρασε από "κρύο ντους" στην διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Αναγνωστόπουλος αρχικά είχε ειδοποιηθεί ότι θα είναι τρίτος τερματοφύλακας πίσω από Στιλ, Κοτσόλη και πως ο Κότσαρης θα έφευγε δανεικός για να πάρει παιχνίδια. Τελικά ο Κότσαρης έμεινε ενώ οι πράσινοι βλέποντας τον Στιλ να έχει κάποια προβλήματα τραυματισμού στην αρχή της σεζόν απέκτησαν και τον Γιαννακόπουλο! Από "τρίτος",ο Αναγνωστόπουλος έγινε... "πέμπτος" και ειδοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών να αποχωρήσει. Κάτι που δεν έγινε.

Τώρα είναι σχεδόν σίγουρη η αποχώρηση του, αν και θα πρέπει να λυθεί το συμβόλαιο του, το οποίο ανανέωσε το καλοκαίρι για έναν χρόνο. Ο Αναγνωστόπουλος το καλοκαίρι είχε κάποιες προτάσεις στα χέρια του και το πιθανότερο είναι να βρει μια ομάδα εντός των συνόρων για να συνεχίσει την καριέρα του.

ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε πώληση ποδοσφαιριστή του στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Φιγκερόα είχα αποχωρήσει από τον Δεκέμβριο για την Μαλαισία το 2013 και συνήθως πουλάει παίκτες το καλοκαίρι.

Αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει φέτος, καθώς οι πράσινοι αναζητούν πηγές εσόδων, αφού τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα ήθελαν στη διάρκεια της χρονιάς σε σχέση με τα οικονομικά, και αν ερχόταν πρόταση για ποδοσφαιριστή τους θα την συζητούσαν σαφώς πιο έντονα και ίσως έλεγαν και το ναι...

Δυο είναι οι παίκτες που μπορούν να φέρουν πρόταση που θα ικανοποιούσε το τριφύλλι. Ο Νίκος Καρέλης και ο Μάρκους Μπεργκ. Το πιθανότερο είναι ότι όποιος φέρει τα περισσότερα θα φύγει... Όχι όμως και οι δυο.

* ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ

Η Γκένκ παρακολουθεί στενά τον Καρέλη από το καλοκαίρι και μάλιστα είχε κάνει και επίσημες προτάσεις από τον Παναθηναϊκό οι οποίες απορρίφθηκαν. Θεωρήθηκαν μικρές από τους πράσινους που είχαν κοστολογήσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή στα 5 εκατ. ευρώ και φυσικά θεωρούσαν ότι με μια καλή χρονιά φέτος, θα έβγαιναν περισσότερο κερδισμένοι από μια ενδεχόμενη πώληση του στο μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, αποκλείστηκε από την Ευρώπη ενώ και η Εθνική Ελλάδος πήγε από το κακό στο χειρότερο στην διάρκεια της χρονιάς. Συνεπώς, η αξία του Καρέλη παρά τα γκολ που έχει βάλει εντός των συνόρων, δεν έχει ανέβει.

Αν η Γκενκ έρθει με μια πρόταση ανάλογη με αυτή του καλοκαιριού από το τριφύλλι δεν αποκλείεται να πουν απευθείας το ναι. Το θέμα είναι τι θα γίνει αν η πρόταση είναι μικρότερη και ποια απόφαση θα πάρουν τότε οι πράσινοι. Το δεδομένο είναι πως η υπόθεση αυτή είναι ανοιχτή.

* ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ

Η σημαντικότερη πρόταση για τον Μπεργκ το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν από την Αλ Αχλί. Ο Παναθηναϊκός την απέρριψε. Ο Σουηδός βρέθηκε στο στόχαστρο και της Μαρσέιγ, καθώς ο Μίτσελ τον ήθελε. Κρούση έγινε, αλλά από τον Παναθηναϊκό δεν ήθελαν να παραχωρήσουν τον Σουηδό.

Οι Γάλλοι τονίζουν ότι η Μαρσέιγ θα επανέλθει τον Ιανουάριο με σκοπό να κάνει δικό της τον Σουηδό ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος θέλει να μείνει στο τριφύλλι, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, και δεν έχει εκδηλώσει επιθυμία να αποχωρήσει τώρα.

Βέβαια και τον Παναθηναϊκό θα τον βόλευε να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή μετά το EURO 2016, στο οποίο αναμένεται να αγωνιστεί με την Σουηδία ο έμπειρος στράικερ. Αν όμως οι Γάλλοι έρθουν με επίσημη πρόταση και τα λεφτά για το τριφύλλι είναι ικανοποιητικά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι πράσινοι θα πουν όχι. Επισημαίνεται πως ο Παναθηναϊκός κατέχει μόνο το 52,5% των δικαιωμάτων του Σουηδού φορ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ