ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι επιπτώσεις για τον Παναθηναϊκό αν φύγει από το πρωτάθλημα

Οι επιπτώσεις για τον Παναθηναϊκό αν φύγει από το πρωτάθλημα
INTIME SPORTS

Ποια είναι η επόμενη ημέρα για τον Παναθηναϊκό αν αποφασίσει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Super League; Το Sport24.gr αναλύει.

Στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού επικρατεί αναβρασμός για την τιμωρία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και δεν είναι λίγοι αυτοί που προτρέπουν τον Γιάννη Αλαφούζο να πάρει την ομάδα και να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Ποιες όμως, θα είναι οι επιπτώσεις για τους "πράσινους" σε αυτή την περίπτωση; Το Sport24.grσας τις παρουσιάζει.

Οι αγώνες του Παναθηναϊκού θα ορίζονται κανονικά. Για κάθε παιχνίδι που δεν θα διεξάγεται, ο αντίπαλος θα το κερδίζει στα χαρτιά με 3-0 και ο Παναθηναϊκός θα κινδυνεύει με το άρθρο 21, παράγραφος 3α του ΚΑΠ με πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ. Είναι το άρθρο για το οποίο τιμωρήθηκε με 20.000 ευρώ πρόστιμο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετά την απόρριψη της ένστασης του.

Μόλις συμπληρωθούν τα τρία παιχνίδια, τότε ο Παναθηναϊκός θα κληθείσε απολογία από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League και θα υποβιβαστεί καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση της βαθμολογίας με -6β. σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφος 3 του ΚΑΠ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 21, παράγραφος 8 του ΚΑΠ. "Αν μετά τη λήξη του πρωταθλήματος μια ομάδα παρουσιάζει αρνητική βαθμολογία, αρχίζει τους αγώνες της για το επόμενο πρωτάθλημα που θα δηλώσει συμμετοχή με ανώτατο όριο αρνητικής βαθμολογίας τους μείον έξι (-6) βαθμούς".Ο Παναθηναϊκός δηλαδή, θα πάρει... προίκα και για τη νέα περίοδο -6 βαθμούς όπως έγινε με τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου που πέρσι αποχώρησαν από την Super League.
Το συγκεκριμένο άρθρο έχει και συνέχεια... "Σε περίπτωση που οφείλονται χρηματικές ποινές για οποιαδήποτε αιτία, προϋπόθεση συμμετοχής είναι η πλήρης και ολοσχερής εξόφληση τους".Κοινώς ο Παναθηναϊκός πρέπει να εξοφλήσει τους παίκτες για την φετινή χρονιά για να μπορέσει να αγωνιστεί του χρόνου στηνFootball League.
Παράλληλα, οι πράσινοι» θα έχουν απώλεια εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, εκτός από το ποσό των 300.000 ευρώ που προβλέπεται ως ρήτρα στο τηλεοπτικό συμβόλαιο για κάθε αγώνα που δεν διεξάγεταιμε υπαιτιότητα μιας ομάδας.

Διαβάστε ακόμα

Βαριά τιμωρία στον Παναθηναϊκό

Καθορίζει τις αντιδράσεις ο Αλαφούζος

Με θεατές στα τέλη Φλεβάρη ο Παναθηναϊκός

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Δεν θα γίνουμε Ιφιγένεια"

Στο επίκεντρο η ποινή του Παναθηναϊκού στο "Γεώργιος Καλαφάτης"

Πανάκριβος ο λογαριασμός για τον Παναθηναϊκό

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ