ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πανέτοιμος να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ο Τελάντερ

Πανέτοιμος να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ο Τελάντερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ράσμους Τελάντερ εδώ και ένα μήνα μετέχει σε φουλ πρόγραμμα προπονήσεων στον Παναθηναϊκό χωρίς την παραμικρή ενόχληση και πλέον είναι στο χέρι του Αντρέα Στραματσόνι πότε θα αποφασίσει να τον ρίξει στην μάχη.

Επτά μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης βρίσκεται πλέον ο Ράσμους Τελάντερ με τον Δανό αμυντικό του Παναθηναϊκού να έχει καταγράψει την τελευταία του επίσημη συμμετοχή με το τριφύλλι στις 17 Απριλίου 2016 κόντρα στον Πανθρακικό όπου έπαιξε για 90 λεπτά.

Έκτοτε και αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την χρόνια κοιλοποδία στο πέλμα του, έκανε και χειρουργείο το καλοκαίρι, δεν έχει μπορέσει να αγωνιστεί ξανά με την πράσινη φανέλα. Παρά την θεραπευτική αγωγή και τη συντηρητική εκγύμναση που ακολούθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ενοχλήσεις δεν ηρέμησαν και ο 26χρονος Δανός δεν έχει προσφέρει ακόμα τις υπηρεσίες του.

Στις αρχές Οκτώβρη μάλιστα και αφού είχε νοιώσει και πάλι ενοχλήσεις είχε ταξιδέψει στη Δανία ώστε να δει τον γιατρό που τον χειρούργησε και να επισκεφτεί κέντρο φυσιοθεραπείας. Μάλιστα έμεινε στην πατρίδα του για δυο εβδομάδες.

Από τη Δανία είχε επιστρέψει στις 17 Οκτώβρη ξεκινώντας και πάλι προπονήσεις με τους πράσινους. Αρχικά έκανε ατομικό πρόγραμμα αλλά μέρα με την μέρα ανέβαζε τους ρυθμούς εκγύμνασης του και φτάσαμε πλέον στο σημείο όπου ο Τελάντερ εδώ και δυο εβδομάδες προπονείται σε φουλ ρυθμούς.

Ο Δανός βγάζει όλο το πρόγραμμα, παίρνει μέρος στις ασκήσεις με μπάλα ενώ παίζει κανονικά και στα διπλά. Τόσο σε μικρό χώρο όσο και σε όλο το γήπεδο ενώ το ευχάριστο είναι πως τον τελευταίο μήνα δεν έχει παραπονεθεί εκ νέου για ενοχλήσεις. Όπως λένε οι συμπαίκτες του μάλιστα ο Τελάντερ δεν "φυλάσσεται" αλλά πάει με χίλια σε όλες τις φάσεις δείχνοντας ότι πλέον έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Άλλο βέβαια οι προπονήσεις και άλλο οι αγώνες μπορεί να πει κανείς και αυτό είναι σίγουρο. Είναι δεδομένο όμως πως πλέον είναι στην διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι και είναι στο χέρι του Ιταλού το πότε και πως θα αρχίσει να τον χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής. Ίσως η επίσημη επανεμφάνιση του γίνει στο παιχνίδι Κυπέλλου στις 30 Νοεμβρίου κόντρα στον ΟΦΗ, αν κάτι δεν έχει αλλάξει έως τότε, ίσως και νωρίτερα αν γίνει κανονικά αγωνιστική στις 26-27 του μήνα. Ο Ιταλός τεχνικός θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση.

Τι προσφέρει στους πράσινους ο Δανός αμυντικός

Είναι λογικό ότι από τη στιγμή που έχει να παίξει επτά μήνες ο Στραματσόνι δεν θα τον βάλει να παίξει απευθείας ενενηντάλεπτα αλλά θα του δώσει σιγά-σιγά χρόνο συμμετοχής για να βρει τον ρυθμό του. Όπως επίσης είναι λογικό ότι από τη στιγμή που υπάρχουν τέσσερις στόπερ που είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' αυτόν οι Μολέντο, Κουτρουπής, Ιβανόφ και Σαμπά ο Δανός θα είναι ο πέμπτος στόπερ των πράσινων.

Βέβαια αν είναι στην κατάσταση που τον είχαμε δει στα 21 περσινά παιχνίδια που έπαιξε κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος ή τρίτος στόπερ που θα υπολογίζει ο Ιταλός τεχνικός πίσω από τους Μολέντο-Κουτρουμπή ή το δίδυμο Μολέντο-Σαμπά.

Ο Δανός με την παρουσία του θα δώσει μια ακόμη λύση στον 40χρονο προπονητή ο οποίος θα μπορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια να χρησιμοποιεί τον Κουτρουμπή ως αμυντικό χαφ τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη και την ενίσχυση που θα υπάρξει στη μεσαία γραμμή των πράσινων. Επίσης ο Τελάντερ είναι από τους πιο αξιόπιστους κεντρικούς αμυντικούς του τριφυλλιού με την μπάλα στα πόδια αλλά και ένας από τους καλύτερους στο ψηλό παιχνίδι.

Θα έχει την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει

Φυσικά και για τον ίδιο είναι πολύ σημαντικό να αρχίσει να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του ώστε να δείξει ότι είναι σε θέση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Να δείξει την αξία του και φυσικά να διατηρήσει τη θέση του στο ρόστερ του τριφυλλιού και μετά τον Ιανουάριο. Καθώς αν δεν τα καταφέρει και δεν μπορέσει να βρει τον ρυθμό του και στο χειρότερο σενάριο αν νοιώσει εκ νέου ενοχλήσεις από τη στιγμή που θα αρχίσει να παίζει τότε το μέλλον του στο τριφύλλι θα είναι αμφίβολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ