ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε το "διαζύγιο" ο Δώνης

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε το "διαζύγιο" ο Δώνης
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης συμφώνησε σε όλα την περασμένη εβδομάδα με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για τα οφειλόμενα και την αποζημίωση και ολοκλήρωσε το φινάλε, με ημερομηνία έναρξης της λύσης του συμβολαίου του την προσεχή Δευτέρα 20 Ιουλίου. Μέχρι τον Οκτώβριο θα εξοφληθεί όλο το ποσό. Έρχεται στην Αθήνα ο Πογιάτος.

Η αποχώρηση του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, είχε ουσιαστικά "κλειδώσει" από το βράδυ της 28ης Μαΐου και την (απόλυτα άκομψη έως και προσβλητική) κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου, να του αποστείλει στο σπίτι του μία επιστολή... προαναγγελίας "διαζυγίου".

Έκτοτε μεσολάβησαν αρκετά ακόμη γεγονότα, με τις δύο πλευρές να κάνουν έναν συμβιβασμό για να βγει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η σεζόν και η διαδικασία των playoffs, προτού χωρίσουν οριστικά τους δρόμους τους, έπειτα από μία διετία κοινής πορείας.

Το "διαζύγιο" εντέλει, υπεγράφη λίγες μέρες νωρίτερα από το φινάλε της χρονιάς, προκειμένου να "διευκολυνθεί" η όλη διαδικασία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sport24.gr, την περασμένη εβδομάδα, ο 50χρονος τεχνικός ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, πάνω στο θέμα των οφειλών που υπήρχαν προς το πρόσωπό του από δεδουλευμένα μέσα στο 2020, όσο και στο ζήτημα της αποζημίωσής του.

Υπογράφοντας, ακολούθως, τη λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, που θα "ενεργοποιηθεί" και τυπικά την προσεχή Δευτέρα (20/07), ένα 24ωρο μετά το τελευταίο παιχνίδι των playoffs και της σεζόν, με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (19/07, 20:00).

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως ο Δώνης συμφώνησε να λάβει μέχρι το τέλος Ιουλίου ένα μέρος των χρημάτων που του οφείλονται "πακέτο" από τα δεδουλευμένα και την αποζημίωση (ποσό που συνολικά ξεπερνάει τις 700.000€) και να εξοφληθεί υπόλοιπο σε δόσεις έως τον Οκτώβριο.

Ακόμη ένα δείγμα, του πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό, διότι δεν ήθελε να "στριμώξει" οικονομικά τη ρευστότητα της ομάδας με άμεση καταβολή όλου του ποσού, με κίνδυνο να διαταραχθεί η ομαλότητα στις πληρωμές των υπολοίπων.

Από εκεί και πέρα, μέσα στην εβδομάδα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, προτίθεται να κάνει το τραπέζι σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα (διότι από Δευτέρα άπαντες θα φύγουν με άδειες), για να αποχαιρετίσει παίκτες και συνεργάτες και να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους την τελευταία διετία. Όπως έκαναν πριν από δύο εβδομάδες και οι Χρήστος Δώνης, Γιόχανσον και Ινσούα σε εστιατόριο της Γλυφάδας.

Για τον επόμενο "σταθμό" της καριέρας του, ο Δώνης θα πάρει τις αποφάσεις του έως το τέλος Ιουλίου, έχοντας στα χέρια του ήδη το πολύ έντονο ενδιαφέρον της πρωταθλήτριας Ισραήλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, που αναζητά τον αντικαταστάτη του Βλάνταν Ίβιτς, ενώ έχει δεχθεί προσεγγίσεις κι από κλαμπ του Βελγίου, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.

Παράλληλα με την αποχώρηση του 50χρονου τεχνικού, αναμένεται και η άφιξη του Ντάνι Πογιάτος στην Αθήνα, ο οποίος θα τον διαδεχθεί στην τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού".

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Μαδρίτη, ο Ισπανός προπονητής αναμένεται στην Ελλάδα το αργότερο έως το Σάββατο (υπάρχει μικρή πιθανότητα και για την Παρασκευή), έχοντας ήδη συμφωνήσει και υπογράψει στον Παναθηναϊκό συμβόλαιο 2 ετών. Στο τεχνικό τιμ του Πογιάτος, θα ενταχθούν ένας άμεσος συνεργάτης, ένας γυμναστής κι ένας προπονητής τερματοφυλάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα ως το Σαββατοκύριακο ο Βιγιαφάνιες
Παναθηναϊκός: Την Τετάρτη (15/7) στο Μόναχο ο Πούγγουρας
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ