ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Βλέπει ενδεκάδα ο Μπουζούκης

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι πιθανόν να αρχίσει βασικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη, αλλά όχι εκεί που τον συνηθίσαμε. Σε νέο ρόλο ο 21χρονος.

Ο Γιάννης Μπουζούκης συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να επιστρέψει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Άρη, όμως ίσως να το κάνει από διαφορετικό ρόλο. Όχι νέου, γιατί τον έχει υπηρετήσει στο παρελθόν. Για την ακρίβεια, σε μία θέση από την οποία συστήθηκε πέρυσι στους φίλους του Τριφυλλιού: αυτή του δεξιού μεσοεπιθετικού.

Για όσους το ξεχνούν, ο Μπουζούκης άρχισε βασικός στην πρεμιέρα του περσινού πρωταθλήματος στο εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, παίζοντας δεξιός μεσοεπιθετικός στο 3-4-2-1. Όμως, δεν περιορίστηκε στο ντεμπούτο του, αλλά έδωσε τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του Δώνη με μία "βολίδα" από μακρινή απόσταση…

Στα σχήματα που δοκίμασε ο Γιώργος Δώνης στη διάρκεια της εβδομάδας, χρησιμοποίησε τον Μπουζούκη στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Είτε ως δεξιό εξτρέμ στο 4-2-3-1, με "δεκάρι" τον Γκίας Ζαχίντ, είτε ως δεξιό χαφ στο 3-4-2-1. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, ο 21χρονς επιτελικός μέσος άρχιζε τις προσπάθειες του από δεξιά και σύγκλινε προς τον "άξονα".

Οι σκέψεις του Δώνη για τη μετάθεση του Μπουζούκη στο "φτερό" βασίζονται στο εξής σκεπτικό: αφενός στην παρουσία του Ζαχίντ στην ενδεκάδα, που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και αφετέρου, στην επιτυχημένη προϋπηρεσία του αριστεροπόδαρου παίκτη στις πλευρές. Παίζοντας δεξιά, ο Μπουζούκης έχει τις προϋποθέσεις να κινείται προς την περιοχή και να απειλήσει την εστία του Άρη.

Επίσης, ο Δώνης ποντάρει πολλά στις ικανότητες του Μπουζούκη. Ο Μπουζούκης δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός εξτρέμ, όμως διακρίνεται για τις τεχνικές αρετές του. Σε ένα παιχνίδι που ο Άρης θα προσπαθήσει να πιέσει, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες για να ελέγξει το ρυθμό και διασφαλίσει την κατοχή και την καλή κυκλοφορία. Ο Δώνης προσδοκά ότι θα πετύχει το σκοπό του με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Ζαχίντ και του Μπουζούκη, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί χειριστές της μπάλας.

Από άποψης ετοιμότητας, ο Μπουζούκης βρίσκεται στο 100%. Έχει ξεπεράσει πλήρως τον καλοκαιρινό τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο, έχει ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση και μπορεί να αγωνιστεί για 90 λεπτά. Πλέον, επαφίεται στον Γιώργο Δώνη να δώσει ευκαιρία στον 21χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος περιμένει τη σειρά του για την ενδεκάδα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ