ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πλάνο βιωσιμότητας στο επίκεντρο

Παναθηναϊκός: Το πλάνο βιωσιμότητας στο επίκεντρο
EUROKINISSI

Η ρύθμιση των οφειλών δεν αρκεί στον Παναθηναϊκό για να πάρει την άδεια συμμετοχής για το πρωτάθλημα. Τι ισχύει με τις εκκρεμοδικίες.

Οι οφειλές δεν είναι το μόνο "αγκάθι" που έχει να διαχειριστεί η διοίκηση του Παναθηναϊκού, στην προσπάθεια της να συμπληρώσει τον φάκελο που θα καταθέσει στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Εξίσου σημαντικό είναι το πλάνο βιωσιμότητας, που θα πρέπει να αποδεικνύει ότι η ΠΑΕ θα αντλήσει επαρκή κεφάλαια για να μην "σκάσει" στη διάρκεια της σεζόν 2019-2020.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει κλεισμένες τις δύο βασικές "πηγές" εσόδων για την επόμενη χρονιά: τα τηλεοπτικά με την ΕΡΤ και τον ΟΠΑΠ στη φανέλα. Πρόκειται για δύο επικερδείς χορηγίες, που καλύπτουν εξ' ολοκλήρου το μεικτό μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Επίσης, η Molto θα ανανεώσει τη σύμβαση της αφού ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συνεισφέρει οικονομικά σε σταθερή βάση, ενώ η αναμενόμενη συμφωνία με τη Robe Di Kappa, αν επιτευχθεί εγκαίρως, θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της ΠΑΕ. Ακόμα, πρέπει να προσμετρηθεί το χαμηλό λειτουργικό κόστος που έχει επιβάλλει η διοίκηση και η διαρκής χρηματοδότηση από τον Γιάννη Αλαφούζο, μέσω των διαδοχικών ΑΜΚ.

Πρόκριμα για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει η γνώμη που θα εκφράσει ο ορκωτής λογιστής της Grant Thornton, ο οποίος θα εξετάσει τον ισολογισμό της ΠΑΕ. Πέρυσι, η έκθεση της ελεγκτή ήταν αρνητική και επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός δεν πληρούσε ούτε ένα από τα κριτήρια για να αδειοδοτηθεί.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου για να διακανονίσει ή να εξοφλήσει κάθε οφειλή. Η καταληκτική ημερομηνία δεν ισχύει για όσες προσφυγές εκκρεμούν στα όργανα της ΕΠΟ, διότι πρέπει να εκδικαστούν μέχρι τον τελικό βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα αν διατηρούνται ανοιχτές οι υποθέσεις του Ρινάλντι και του Στραματσόνι, δεν θα κοστίσουν στην ΠΑΕ την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ