ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πλάνο απόδρασης από το "Βικελίδης"

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη (21:30) χωρίς να έχει το περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών. Με δύο αμυντικούς χαφ η ενδεκάδα.

Το σημερινό παιχνίδι (21:30, NS) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" πραγματοποιείται πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα, όμως έχει προλάβει να αποκτήσει μεγάλη σημασία. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Άρη και με συγκομιδή ενός βαθμού σε δύο αγωνιστικές, δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια. Ειδικά μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από το διπλό είναι προφανείς: για να ανέβει στη βαθμολογία, να φτιάξει την αυτοπεποίθηση του, να κερδίσει χρόνο και ηρεμία και να ζεστάνει τον κόσμο του εν όψει του ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Διότι μετά την ισοπαλία με τη Λαμία και την ήττα από τον ΟΦΗ, στο "Γεώργιος Καλαφάτης" έχει διαμορφωθεί εξαιρετικά αρνητικό κλίμα και θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο σε ενδεχόμενο στραβοπατήματος.

Από την άλλη, η αποστολή του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζεται από υψηλό δείκτη δυσκολίας. Ο Άρης έχει την ίδια βαθμολογική συγκομιδή και διανύει περίοδο κρίσης, που έφερε την παραίτηση του Σάββα Παντελίδη. Οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται τη νίκη όσο και οι πράσινοι και το παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού και για τους δύο.

Ο Γιώργος Δώνης έδωσε μεγάλο βάρος στην ψυχολογική προετοιμασία και είχε διαδοχικά τετ-α-τετ με τους παίκτες στη διάρκεια της εβδομάδας. Για την ανάταση της ψυχολογίας, επιστρατεύτηκε ακόμα και ο αθλητικός ψυχολόγος της ακαδημίας, Κώστας Κασταμονίτης, ο οποίος συνομίλησε με τους ποδοσφαιριστές και συζήτησαν για τα αίτια της κακής εκκίνησης.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Δώνης προσανατολίζεται στο 4-2-3-1. Ο Διούδης θα αρχίσει στην εστία, οι Κολοβέτσιος και Πούγγουρας θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Γιόχανσον θα είναι ο δεξιός μπακ, ο Ινσούα θα είναι ο αριστερός μπακ, οι Νούνες και Χρήστος Δώνης το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Ζαχίντ ο επιτελικός μέσος, ο Μπουζούκης ο δεξιός εξτρέμ, ο Κολοβός ο αριστερός και ο Μακέντα ο μοναδικός προωθημένος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ