ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το καθοριστικό καλοκαίρι του Νταμπίζα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Με τον προγραμματισμό του Παναθηναϊκού να έχει μείνει στάσιμος, ο Νίκος Νταμπίζας καλείται να παρουσιάσει έργο υπό αντίξοες συνθήκες και να κερδίσει το στοίχημα του.

Στις τέσσερις συνεντεύξεις που παραχώρησε την προηγούμενη χρονιά, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας, επανέλαβε ότι και ο ίδιος κρίνεται.

Από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος είναι ο εργοδότης του και τον εαυτό του, ο οποίος είναι ίσως ο αυστηρότερος κριτής. Ο Νταμπίζας προσθέτει ο ίδιος πίεση στη δουλειά του, γιατί του αρέσει να εργάζεται σε ανταγωνιστικές συνθήκες.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθοριστικό για τον επαγγελματία Νταμπίζα. Επειδή πρέπει να πείσει ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ με περιορισμένους πόρους και με τοclubπου εκπροσωπεί, να μην είναι τόσο δελεαστικός προορισμός. Κακά τα ψέματα, ο Νταμπίζας έχει δύσκολο έργο, υπάρχουν προσδοκίες από εκείνον και δεν θα έχει την ανοχή του προηγούμενου καλοκαιριού.

Χωρίς να ευθύνεται απόλυτα αυτός, είναι γεγονός ότι ο κόσμος του Τριφυλλιού θα είναι πιο επικριτικός. Ασφαλώς, κανένας δεν περιμένει θαύματα, αλλά έχει την απαίτηση να δει έναν βελτιωμένο και πιο ελκυστικό Παναθηναϊκό. Η είσοδος στην πεντάδα και η διεκδίκηση του Κυπέλλου θεωρούνται αυτονόητοι στόχοι για τη σεζόν 2019-2020.

Πάντως, μέχρι τώρα η κατάσταση δεν εξελίσσεται ευνοϊκά. Από τις ανανεώσεις μόνο οι Μαυρομάτης και Εμμανουηλίδης κλίνουν προς το "ναι", οι δύο θεωρητικά πιο εύκολες περιπτώσεις. Αντίθετα, οι πιο… περίπλοκοι Ινσούα, Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης απάντησαν αρνητικά στην πρόταση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Οι αποδεσμεύσεις δεν έχουν σημειώσει καθόλου πρόοδο, ενώ στις μεταγραφές ακόμα δεν έχει γίνει… σεφτές.

Φυσικά, ο Νταμπίζας δεν θα ψάξει δικαιολογίες και έχει μάθει να μην επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ο παλαίμαχος αμυντικός θα συνεχίσει να εργάζεται με τους ρυθμούς του, με σκοπό να πετύχει τις συμφωνίες που θέλει με τους όρους που κρίνει συμφέροντες για τον Παναθηναϊκό. Διαφορετικά, δεν πρόκειται να κλείσει παίκτη απλώς για να φανεί ότι κάνει μεταγραφή, ούτε θα προτείνει αποδοχές που θα παρεκκλίνουν από τη λιτότητα. Εάν κάτι είναι αδιαμφισβήτητο, είναι ότι ο Νταμπίζας έχει τη λογική του και δεν τη μεταβάλλει εύκολα.

Από την άλλη, το… ταμείο για τη δουλειά του Νταμπίζα θα γίνει στο τέλος του καλοκαιριού. Εκεί θα φανεί εάν ενίσχυσε την ομάδα όπως έπρεπε και αν την απελευθέρωσε από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος. Προς το παρόν, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού φαίνεται πως έχει καθυστερήσει στον προγραμματισμό, αλλά έχει τη δυνατότητα να το αντιστρέψει.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ