ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το επικίνδυνο άρθρο 52 και το κόστος του

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΑΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΑΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα στελέχη του Παναθηναϊκού θα τεθούν ενώπιον της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ την Τρίτη. Διαβάστε στο Sport24.gr για το που μάλλον κόβεται το τριφύλλι και πόσο θα του στοιχίσει.

Η ώρα της εξέτασης για τον φάκελο που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, έφτασε. Το μεσημέρι της Τρίτης (14/5), αντιπροσωπεία της διοίκησης θα τεθεί ενώπιον του αρμόδιου οργάνου της Ομοσπονδίας, στο οποίο προεδρεύει ο Γιώργος Δημητρίου.

Ο δικηγόρος, Άλκης Παπαντωνίου, και η υπεύθυνη του λογιστηρίου, Έλλη Τζαχρήστου θα παρουσιάσουν τα οικονομικά στοιχεία και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις. Πρόκειται για τα δύο στελέχη που “σήκωσαν” το μεγαλύτερο βάρος για την προετοιμασία της διαδικασίας, μαζί με την υπεύθυνη του ποδοσφαιρικού τμήματος, Μαρία Κουλουρίδου.

Από το Τριφύλλι υποστηρίζουν ότι ο “πράσινος” φάκελος είναι πλήρης και πληροί όλα τα κριτήρια της αδειοδότησης. Όλα εκτός από ένα... Η ΠΑΕ δεν συμμορφώνεται με το άρθρο 52 που αφορά το πλάνο βιωσιμότητας και την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης.

Η ΠΑΕ έπρεπε να αποδείξει από τώρα ότι έχει τα αναγκαία κεφάλαια για να ανταπεξέλθει στα έξοδα της επόμενης σεζόν, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι διακανονισμοί.

Αυτό μπορούσε να συμβεί με δύο τρόπους: είτε με μία εγγυητική επιστολή τράπεζας, που θα ανέφερε ότι υπάρχει δεσμευμένο για τον Παναθηναϊκό το απαραίτητο ποσό, είτε με την πρόωρη κάλυψη μιας μεγάλης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. Ωστόσο, κανένα εκ των δύο δεν πραγματοποιήθηκε.

Επομένως, ο φάκελος του Παναθηναϊκού θα “κοπεί” στο άρθρο 52. Όμως, οι συνέπειες είναι μικρές... Δεν προβλέπονται οι περσινές κυρώσεις, όπως αφαίρεση βαθμών, περιορισμοί στις μεταγραφές και στα συμβόλαια κ.α. Η μόνη ποινή είναι ένα πρόστιμο 20.000 ευρώ και αυξημένη επιτήρηση στα οικονομικά.

Η εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα θα σημάνει την επίτευξη του βασικού διοικητικού στόχου της χρονιάς. Εξαρχής, το αγωνιστικό είχε μπει σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου η ΠΑΕ να εξυγιανθεί από τα χρέη και να καταστεί αυτάρκης. Διότι ο Αλαφούζος σκοπεύει να μειώσει τη χρηματοδότηση σταδιακά...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ