ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το διπλό πλάνο με τα 8 συμβόλαια που λήγουν 30/6

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι ισχύει με τους τρεις δανεισμούς του Παναθηναϊκού (Ανουάρ, Ζαχίντ, Νάγκι) που ολοκληρώνονται 30/6. Πως και πόσο επηρεάζει τους «πράσινους» το πλάνο που προωθεί η ΕΠΟ για αυτόματη επέκταση των συμβολαίων που τελειώνουν στις 30 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. ΤοSport24.grαναλύει τα δεδομένα και το καθεστώς που φέρνει στα συμβόλαια των παικτών ο κορονοϊός.

Η SuperLeague της... μετά-κορονοϊού εποχής, επιστρέφει στις ζωές μας το προσεχές Σαββατοκύριακο (06-07/06) με την έναρξη των playoffs και playouts, όμως στα "εσωτερικά" των ομάδων, υπάρχουν ακόμα αρκετά θέματα προς επίλυση, προκειμένου να "τσουλήσει" ομαλά ο μίνι-μαραθώνιος. Με πρώτο όλων το ζήτημα των συμβολαίων, που λήγουν στις 30 Ιουνίου!

Στον Παναθηναϊκό, επί παραδείγματι, τουλάχιστον 8 παίκτες (οι Ινσούα, Γιόχανσον, Χρήστος Δώνης, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης, αλλά και οι Ανουάρ, Νάγκι, Ζαχίντ) βρίσκονται στον "αέρα" σ’ αυτή τη φάση, με δεδομένο ότι οι σειρές των αγώνων θα συνεχιστούν και μετά τις 30 Ιουνίου. Και θα φτάσουν είτε μέχρι 19 Ιουλίου, είτε (στο χειρότερο σενάριο) μέχρι 26 Ιουλίου.

Ήτοι τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά την ("κανονική") λήξη των συμβολαίων τους. Κι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί από νωρίς, ούτως ώστε να είναι ξεκάθαρο το εργασιακό καθεστώς του καθενός και το κατά πόσο μπορεί να τους υπολογίζει σε όλη τη σειρά των playoffs το προπονητικό τιμ.

Πριν την καταγραφή του (αρχικού) πλάνου που έχουν στον Παναθηναϊκό για το πώς θα προχωρήσουν με τα συμβόλαια που τελειώνουν στις 30/06, θα πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός, προκειμένου να είναι αποσαφηνισμένο το πλαίσιο που μπορεί να κινηθεί η κάθε ομάδα.

Διότι είναι άλλο οι περιπτώσεις των δανεισμών που ολοκληρώνονται στις 30/06 κι άλλο οι "προσωρινές" επεκτάσεις των συμβολαίων που ολοκληρώνονται. Είναι δύο, εντελώς διαφορετικά, "καθεστώτα".

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ

1.Στην πρώτη περίπτωση (δανεικοί) είναι δεδομένο πως κάθε σύλλογος θα πρέπει να τα βρει πρώτα με τις ομάδες στις οποίες ανήκουν οι ποδοσφαιριστές, ζητώντας την επέκταση του δανεισμού τους ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Μία (νέα) σειρά διαπραγματεύσεων, την οποία έχει ήδη εκκινήσει ο Παναθηναϊκός κι εν προκειμένω ο Τσάβι Ρόκα. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής έχει κάνει ένα πρώτο κύκλο επαφών με τη Βαγιαδολίδ για τον Ανουάρ, με τον ΑΠΟΕΛ για τον Ζαχίντ και με τη Λέγκια Βαρσοβίας για τον Νάγκι και υπάρχει η εκτίμηση πως θα πάρει το "ΟΚ" κι από τις τρεις ομάδες. Λίγο πιο "δύσκολη" φαντάζει η κουβέντα με τον ΑΠΟΕΛ για τον διεθνή Νορβηγό μέσο, διότι οι Κύπριοι έχουν βγάλει τον Ζαχίντ στη... βιτρίνα προς πώληση και θα τον ήθελαν πίσω μετά το πέρας της 30Ιουνίου. Αν κι αυτό επί του παρόντος, είναι υπό διαπραγμάτευση...

Εκτός αν "κλειδώσει" οριστικά και με τη "σφραγίδα" τηςFIFA, η πρόταση για αυτόματη επέκταση των δανεισμών ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε κάθε χώρα. Κάτι που αν ισχύσει, θα κρατήσει πολύ πιο εύκολα και τους τρεις δανεισμούς στο Κορωπί μέχρι να βγει η χρονιά...

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

2.Την περασμένη Παρασκευή (29/05), κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η ΕΠΟ αποφάσισε (έωλα προς το παρόν ως προς τις ημερομηνίες) "... την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019/20", ενώ έκανε τη διευκόλυνση στις ομάδες να μην πληρώσουν (κατ’ εξαίρεση) εξτρά παράβολα "... για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού".

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sport24.gr, στην Ομοσπονδία υπάρχουν σκέψεις, για να "περάσει" προς ψήφιση (έκτακτο) πλάνο που θα επεκτείνει έως τις 10 Ιουλίου, των συμβολαίων που λήγουν στις 30 Ιουνίου. Λύνοντας ένα μέρος του προβλήματος. Θα αναρωτηθεί κανείς πως "λύνει" την όλη διαδικασία μία τέτοια απόφαση, απ’ τη στιγμή που ο ορίζοντας των playoffs και playouts θα φτάσει έως 19/07 ή και 26/07;

Γι’ αυτό και η παραπάνω αναφορά περί "λύσης, μέρους του προβλήματος". Στην ΕΠΟ δεν θέλουν να επεκτείνουν τα συμβόλαια ως την ολοκλήρωση των playoffs, για να αποφύγουν τις "αντιδράσεις" των παικτών και του ΠΣΑΠ, που θα αισθανθούν ότι "εγκλωβίζονται". Πόσω μάλλον απ’ τη στιγμή που δεν θα αποζημιωθούν οικονομικά για το έξτρα διάστημα της επέκτασης του συμβολαίου. Γι’ αυτό και στο Πάρκο Γουδή, σκοπεύουν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη, "μεσοβέζικη" επιλογή, προσφέροντας:

α) Λίγο μεγαλύτερη χρονική "ασφάλεια" στις ομάδες, διότι είναι εντελώς διαφορετικό σαν ομάδα να έχεις το... κεφάλι σου ήσυχο μέχρι την 7αγωνιστική και να έχεις μόλις τρία ματς, για να διαπραγματευτείς και να πληρώσεις έξτρα σε διμερείς συμφωνίες με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι. Κι εντελώς διαφορετικό να χρειαστεί να κάνεις κουβέντα με τους "ελεύθερους" για όλη σχεδόν τη σειρά των playoffs, όπου ο κάθε παίκτης μπορεί να ζητήσει ότι... θέλει, για να μην αφήσει στα "κρύα του λουτρού" την ομάδα του.

β) Τη δυνατότητα στους παίκτες που μένουν ελεύθεροι να "χάσουν" μόλις ένα 10ήμερο από την αναζήτηση της επόμενης ομάδας τους ή απ’ την ενσωμάτωση στις νέες ομάδες τους, εφόσον έχουν ήδη βρει τον επόμενο προορισμό τους.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΔΩΝΗΣ

Με απλά λόγια, εφόσον προχωρήσει απ’ την Ομοσπονδία το παραπάνω πλαίσιο, οι Ινσούα, Γιόχανσον, Χρήστος Δώνης, Αποστολάκης και Βαγιαννίδης θα μείνουν μίνιμουμ στο ρόστερ του "τριφυλλιού" έως τις 10 Ιουλίου και θα είναι διαθέσιμοι ως τότε για τα ματς των playoffs. Κι από εκεί και πέρα, εάν ο Παναθηναϊκός θελήσει να τους κρατήσει έως τη λήξη της σεζόν, θα πρέπει να φτάσει σε διμερείς συμφωνίες μαζί τους, καταβάλλοντας κάποιο εξτρά ποσό.

Οι Βαγιαννίδης και Αποστολάκης που έχουν ήδη "κλείσει" σε άλλες ομάδες (Ίντερ και ΑΠΟΕΛ), δύσκολα θα μείνουν, αφού οι νέοι σύλλογοί τους, πιθανότατα δεν θα ήθελαν να ρισκάρουν την πιθανότητα τραυματισμού τους στα... ύστερα της σεζόν.

Αντίστοιχα δύσκολα θα δεχθούν να μείνουν και οι Ινσούα, Γιόχανσον που ψάχνουν ήδη τις επόμενες ομάδες τους (ο Σουηδός είναι εδώ κι εβδομάδες σε συζητήσεις με τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη), ενώ είναι ανοικτό το πώς θα κινηθεί ο Χρήστος Δώνης, που αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό (Ακαδημία και πρώτη ομάδα).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ