ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το deal του Βιγιαφάνιες φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ / ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ / ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει το "χρυσό" συμβόλαιο με το οποίο κλείνει στον Παναθηναϊκό ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πράσινου ρόστερ πλέον ο Αργεντινός με την επιστροφή του στο Τριφύλλι.

Η επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό, ήταν ένα προσωπικό "στοίχημα" του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος ήθελε να φέρει πίσω στο Τριφύλλι έναν ποδοσφαιριστή που «σημάδεψε» την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Και για αγωνιστικούς, αλλά και για "επικοινωνιακούς" λόγους.

Ο Μπεργκ επέλεξε να μείνει στη Ρωσία και την Κράσνονταρ για άλλον ένα χρόνο, με συμβόλαιο που ξεπερνούσε το 1,5 εκατ. €, ο Ζέκα μόλις πριν λίγους μήνες επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Κοπεγχάγη έως το 2023, όντας πλέον αρχηγός της και με απολαβές πάνω από το 1,1 εκατ. € κι ως τούτου ο "Βίγια" έδειχνε ως η πιο "βατή" επιλογή. Απ’ τη στιγμή μάλιστα, που τέθηκε εκτός πλάνων στη μεξικανική Μαζατλάν (πρώην Μορέλια Μονάρκας).

Ήταν, εντούτοις, ξεκάθαρο πως για να υλοποιηθεί το μεγάλο come back, θα έπρεπε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να πληρωθεί αδρά, από τη στιγμή που άφηνε πίσω του ένα συμβόλαιο 850.000€ το χρόνο (1,7 εκατ. € στη διετία, είχε λαμβάνειν στο Μεξικό).

Οι τελικοί όροι της συμφωνίας του Βιγιαφάνιες με τον Παναθηναϊκό, που «κλείδωσε» σε όλα τα σκέλη της το βράδυ της περασμένης Κυριακής (26/07) κι αποτυπώθηκε κι εγγράφως, περιλαμβάνουν ένα τριετές συμβόλαιο (έως τον Ιούνιο του 2023), που θα κάνουν τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, τον πλέον ακριβοπληρωμένο παίκτη του σημερινού ρόστερ του Τριφυλλιού.

Σε ένα "deal", που μπορεί -μαζί με τα μπόνους στόχων και συμμετοχών- να αγγίξει και τα 2 εκατ. €. Οι πάγιες αποδοχές του "Βίγια" στον Παναθηναϊκό θα είναι 500.000€ (1,5 εκατ. € για τα τρία χρόνια).

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 29χρονος άσος (που θα υπογράψει το τελικό συμβόλαιο με το που περάσει τις ιατρικές εξετάσεις στην Αθήνα), θα λάβει κι ένα πριμ υπογραφής ύψους 300.000€, για το οποίο ήταν εξαρχής σύμφωνος ο Αλαφούζος, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος απ’ τα χρήματα που "χάρισε" ο Βιγιαφάνιες στη Μαζατλάν για να πάρει την "ελευθέρας" του.

Στην τελική συμφωνία, συμπεριλαμβάνοντας κι αρκετά μπόνους για ομαδικούς κι ατομικούς στόχους (π.χ. πριμ κάθε 5 ασίστ, κάθε 5 γκολ, πριμ εισόδου σε ομίλους Europa League ή Champions League κ.ο.κ.), που φτάνουν ή και ξεπερνούν ακόμη τις 150.000€ σε βάθος τριετίας.

Με απλά λόγια, ο μέσος όρος των ετήσιων αποδοχών του Βιγιαφάνιες θα είναι πάνω από 600.000€, γεγονός που θα τον κάνει και με τη... βούλα τον καλύτερα αμειβόμενο παίκτη των «πράσινων».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ