ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το "αντίο" του Δώνη με αιχμές για Ρόκα και Αλαφούζο

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης έκανε τον απολογισμό της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι θα έπρεπε να διατηρηθεί η υπάρχουσα ομάδα αλλά "ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Τσάβι Ρόκα είχαν άλλη άποψη".

Το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο του Παναθηναϊκού έδωσε ο Γιώργος Δώνης. Ο κόουτς των πρασίνων μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ με 3-2 έκανε τον απολογισμό της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό και εξέφρασε την περηφάνια του για τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για το διαζύγιο με την ομάδα φωτογραφίζοντας τους Αλαφούζο και Ρόκα χωρίς να τους κατονομάσει.

Αναλυτικά όσα είπε μετά το ματς:

"Περάσαν δύο χρόνια. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως πρώτα απ' όλα είμαι περήφανος που δύο χρόνια ήμουν προπονητής στον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ περήφανος που συνεργάστηκα με αυτούς τους ποδοσφαιριστές, όλους τα δύο χρόνια. Γιατί κάποιοι μπορεί να στέκονται στο πως κλωτσάει τη μπάλα, στο ποια μπορεί να είναι η απόδοση τους στον αγωνιστικό χώρο εγώ στέκομαι στο ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές βρεθήκαν στη δυσκολότερη θέση απ' όλους. Μια ομάδα η οποία μετά την καταστροφική συνέπεια της τιμωρίας των τριών ετών, με -6 βαθμούς. Στα παιδιά έπεσε ένα βάρος που θα έπρεπε να ανταποκριθούν στη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αυτά τα παιδιά κάθε μέρα μαζί με το επιτελείο δούλευαν σκληρά για να ανταποκριθούν και είμαι περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν. Σίγουρα αν κάποιος το συγκρίνει με την ιστορία του Παναθηναϊκού και το τι έχει πετύχει η ομάδα μπορεί να φαίνεται λίγο αλλά είναι και πολύ άστοχο. Γιατί δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις συνθήκες. Άρα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μου που επί δύο χρόνια είμαι περήφανος που τους προπόνησα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο. Γιατί ήθελα να υπηρετήσω την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και στιγμή και να την αναγεννήσω την ομάδα μέσα από τις στάχτες της και να δώσουμε μια ελπίδα. Νομίζω εγώ και το επιτελείο μου με τρομερή αφοσίωση, με μεγάλο πάθος δουλέψαμε τόσες ώρες όσες ποτέ στη ζωή μου. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να δώσουμε αυτή την ελπίδα. Πολλές φορές αυτή την ελπίδα την είδαμε και μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, να γεμίζει και να γίνονται και ωραία παιχνίδια. Και για μένα είναι και μεγάλη ικανοποίηση που παίρνω από τον κόσμο έξω όταν κινούμαι καθημερινά για την προσπάθεια που έχει κάνει η ομάδα αυτά τα δύο χρόνια.

Σίγουρα είμαστε στεναχωρημένοι και εγώ είμαι στεναχωρημένος αλλά αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι ήταν πολύ άδικο να διαλυθεί αυτή η ομάδα μετά από δύο χρόνια που ειδικά μέχρι τα plaoffs ήταν μια καλή ομάδα και όσο πέρναγε ο καιρός ήταν καλύτερη. Νομίζω πως θα έπρεπε να διατηρηθεί αυτή η ομάδα, δυστυχώς οι βουλές του τεχνικού διευθυντή και του προέδρου ήταν διαφορετικές και έτσι ο Παναθηναϊκός πάει σε ένα άλλο πλάνο. Θα έλεγα εν κατακλείδη πως δεν είναι το τέλος ούτε η αρχή του τέλους, πολύ πιθανόν να είναι το τέλος της αρχής. Εις το επανιδείν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ