ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το 4-3-3 του Δώνη και τα κίνητρα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το πλάνο του Γιώργου Δώνη για το πρώτο ντέρμπι των πλέι-οφ, η διάθεσή του να βγει έξω για να παίξει μπάλα κι όχι... κρυφτούλι και τα κίνητρα που όσο κι αν δείχνουν μικρά, καταφέρνει πάντα να τα βγάζει στον "αφρό" ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Στα 67 επίσημα ματς που έχει καταγράψει έως τώρα στον "πράσινο" πάγκο ο Γιώργος Δώνης, μόλις 6 φορές (ήτοι σχεδόν κάθε ένα στα 11 παιχνίδια) παρέταξε από ξεκίνημα αγώνα "καθαρό" 4-3-3, δεδομένου "οδηγός" του ήταν ως επί το πλείστον το 4-2-3-1 και οι σχηματισμοί με τριάδες στην άμυνα, που χρησιμοποίησε κυρίως στην περσινή σεζόν.

Υπ’ αυτό το πρίσμα και μόνο, το γεγονός ότι προετοιμάζει τον Παναθηναϊκό εδώ και μέρες πάνω στο 4-3-3 για το αποψινό (07/06, 21:30) ντέρμπι με την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα των πλέι-οφ της Super League, είναι άξιο αναφοράς και καταγραφής των σκέψεων του 50χρονου τεχνικού, ο οποίος θα κατεβάσει στην ομάδα του στο άδειο (ελέω κορονοϊού) ΟΑΚΑ με διάθεση να παίξει στα "ίσα" τους «κιτρινόμαυρους». Ούτε... κρυφτούλι, ούτε πίσω από τη μπάλα και πάμε να "κλέψουμε" το ματς, ούτε τίποτα τέτοιο.

Στην τελευταία σειρά αγώνων του ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Δώνης θέλει πολύ απλά να καταθέσει στο χορτάρι, μία τελευταία "γεύση" όσων δούλευε εδώ και δύο χρόνια με τους παίκτες του. Μπάλα, κανονική μπάλα. Το αν θα τα καταφέρει απόψε ή στα επόμενα ματς των αγώνων κατάταξης, δεν ακουμπάει μόνο τα δικά του "θέλω". Έχει να κάνει και τα κίνητρα. Στοιχείο, που ο Παναθηναϊκός, τα έχει στο μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους υπόλοιπους πέντε των πλέι-οφ...

Ότι κι αν κάνουν οι "πράσινοι" στα δέκα ματς που έρχονται μπροστά τους, ακόμα και αν πετύχουν το... 10 στα 10 και προσπεράσουν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και βγουν δεύτεροι, δεν θα παίξουν στην Ευρώπη, ούτε την επόμενη σεζόν. Ούτε στα προκριματικά του Europa League, ούτε στα προκριματικά του Champions League. Το επιβεβαίωσε, ορθά-κοφτά κι ο Τσάβι Ρόκα στην προ ημερών συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιόφωνο, βάζοντας τέλος στην όποια (μικρή ή μεγάλη, δεν έχει σημασία πια...) "ελπίδα" αναστολής της ευρώ-ποινής του Παναθηναϊκού από το δικαστικό σώμα του Club Financial Control Body της UEFA.

Ο ίδιος ο Δώνης φεύγει κι αυτό δεν αλλάζει. Άκομψα, όπως τόσοι και τόσοι στο πρόσφατο "πράσινο" παρελθόν, η διοίκηση -ή για την ακρίβεια η ιδιοκτησία- έχει αλλάξει εκ νέου προσανατολισμό και πρότζεκτ, οι μισοί παίκτες της ενδεκάδας του χρόνου θα παίζουν αλλού, οι υπόλοιποι είναι "μουδιασμένοι" απ’ όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ως... follow up του "ξεσπάσματος" του Δώνη στις 20 του περασμένου Φεβρουαρίου, που... καιρός για κίνητρα;

Κι όμως, αν κάτι έχει καταφέρει ο Δώνης σ’ αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται όρθιος μπροστά απ’ τον πάγκο του Παναθηναϊκού, είναι να κρατάει υψηλό βαθμό "συσπείρωσης" μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. Ακόμα και στα πιο... ζόρικα "φεγγάρια" της. Και να της δίνει κίνητρα μέσα στο γήπεδο, όσο κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις έμοιαζαν μικρά... Κι αυτό αναμένεται να κάνει κι απόψε και στις εννιά επόμενες "στροφές", για όσους μπορεί να έχουν στο μυαλό τους, σκέψεις... υποτίμησης.

Η ΜΙΑ "ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ"

Στο αγωνιστικό σκέλος, τα προβλήματα περιορίστηκαν κατά πολύ για τον 50χρονο τεχνικό στην τελευταία μέρα της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, για το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ. "Off" οι «λαβωμένοι» Πούγγουρας, Περέα, Μπεκ και "in" οι Κουρμπέλης, Μακέντα, Ινσούα, Νατζ, Κολοβός.

Η ενδεκάδα έχει ουσιαστικά ένα "ερωτηματικό". Τον παίκτη που θα ξεκινήσει στο δεξί "φτερό" της επίθεσης. Υποψήφιοι οι Γιάννης Μπουζούκης και Γκίας Ζαχίντ. Ο πρώτος "έμαθε" φέτος να παίζει πιο κοντά στον... ασβέστη, για να "χωρέσουν" στην ίδια ενδεκάδα με τον Ζαχίντ. Ο δεύτερος έχει παίξει άλλες δύο φορές δεξιά, αλλά με εντολή να συγκλίνει πιο πολύ προς τα μέσα, ψάχνοντας τις συνεργασίες με τον Μακέντα και το συνδυαστικό παιχνίδι στα 5-6 μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή. Αφήνοντας τον Γιόχανσον να ανεβαίνει πολύ ψηλά δημιουργώντας μία "διαφορετική" ισορροπία στα δεξιά.

Από εκεί και πέρα, τα... κουκιά, είναι λίγο πολύ μετρημένα: Ο Διούδης κάτω από τα γκολπόστ, ο Χατζηθεοδωρίδης στα αριστερά, με τον Κολοβέτσιο να παίρνει φανέλα βασικού και να αποτελεί το νέο "παρτενέρ" του Σένκεφελντ. Στη μεσαία γραμμή ο Κουρμπέλης θα είναι το "6άρι", έχοντας μπροστά του, τους Χρήστο Δώνη και Ανουάρ, ενώ ο Χατζηγιοβάνης θα πάρει θέση αριστερά, έχοντας υποστηρικτικό ρόλο κοντά στον Μακέντα, που θα είναι και πάλι το κλασικό "9άρι" των "πράσινων".

Ως πρώτες, άμεσες επιλογές από τον πάγκο θα είναι ο... χαμένος της "μονομαχίας" Μπουζούκη-Ζαχίντ, αλλά και ο Αγιούμπ, που πλέον είναι 100% καλά με το "θέμα" της θρόμβωσης που αντιμετώπισε τον Φλεβάρη, έχασε κιλά και θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής στα πλέι-οφ.

Οι υπόλοιποι παίκτες που θα βρίσκονται στον πάγκο στην 20άδα του Δώνη (μην ξεχνάμε ότι πλέον θα επιτρέπονται πέντε αλλαγές στα ματς) θα είναι οι Ξενόπουλος, Ινσούα, Νούνες, Κολοβός, Νατζ, Σερπέζης, Μακέντα.

Εκτός αποστολής έμειναν -πλην των τραυματιών Πούγγουρα, Μπεκ, Περέα- και οι Κότσαρης, Χριστογεώργος, Αποστολάκης, Θεοχάρης, Βαγιαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Ζαγαρίτης, Τζαβίδας, Χατζηγιαννάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Καβγάς" για... 100.000 ευρώ
Παναθηναϊκός: Με Κουρμπέλη και Αγιούμπ κόντρα στην ΑΕΚ
Δώνης: "Ποτέ μη λες ποτέ"
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ