ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τι ισχύει για Λαμπρόπουλο

Παναθηναϊκός: Τι ισχύει για Λαμπρόπουλο

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μπορεί να πληρεί τα κριτήρια για να παίξει στον Παναθηναϊκό, αλλά οικονομικοί και αγωνιστικοί λόγοι βάζουν άλλες προτεραιότητες στον Νταμπίζα. Διαβάστε στο Sport24.gr. το ρεπορτάζ για τον παροπλισμένο στόπερ της ΑΕΚ που μένει ελεύθερος και το "πράσινο" σενάριο

Στη ζωή υπάρχει το "θέλω" και το "μπορώ". Ομοίως και στο ποδόσφαιρο, που αποτελεί άλλωστε μικρογραφία της ζωής… Ένας τεχνικός διευθυντής ίσως να έχει καλή άποψη για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να τον φέρει στην ομάδα του, πρωτίστως λόγω οικονομικής στενότητας (το λέμε και...λιτότητα) ή επειδή έχει θέσει άλλες προτεραιότητες.

Πρόκειται για μία παράμετρο που φαίνεται να ισχύει στην υπόθεση με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και τον Παναθηναϊκό. Με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, ο Νίκος Νταμπίζας εκτιμάει τις ικανότητες του κεντρικού αμυντικού της ΑΕΚ και πιστεύει πως έχει ένα αξιόπιστο «πακέτο» για τα χρήματα που ζητάει. Ωστόσο, παρότι ο Λαμπρόπουλος είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει, δεν είναι εύκολο να φορέσει τα πράσινα.

Καταρχάς, το ζήτημα είναι οικονομικό. Τον Ιανουάριο ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ανανέωσε το συμβόλαιο του και θα εισπράττει περισσότερα από 200.000 ευρώ ετησίως. Ο Βαγγέλης Οικονόμου δεσμεύεται έως τον Ιούνιο του 2020 και έχει αποδοχές περίπου 180.000 ευρώ. Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί υπολογίζεται ως δεξιός στόπερ και αν συμφωνήσει να μείνει, θα αμείβεται με περίπου 200.000 ευρώ. Επιπλέον, στον Φάνη Μαυρομάτη θα γίνει αναπροσαρμογή στις απολαβές του, ώστε να επεκτείνει τη συνεργασία του μετά το 2020, ενώ υπάρχουν και οι Πούγγουρας, Παντελάκης στο υπάρχον ρόστερ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

Κατά συνέπεια, το κέντρο της άμυνας θα κοστίσει στον Νταμπίζα περίπου 700.000 ευρώ από το συνολικό «καθαρό» μπάτζετ της επόμενης σεζόν, που εκτιμάται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το 1/5 του ποσού και θεωρείται υπέρβαση, όταν κατά γενική ομολογία, ο Παναθηναϊκός έχει τα περισσότερα κενά στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην ΑΕΚ παίρνει περίπου 180.000 ευρώ και στις συζητήσεις που είχε με τον Νίκο Λυμπερόπουλο η πλευρά του, ζήτησε κοντά στις 300.000 ευρώ για να συνεχίσει στα Σπάτα. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ τα έκρινε πολλά, η διαπραγμάτευση διεκόπη και ο ποδοσφαιριστής ψάχνει τον επόμενο προορισμό του.

Προς το παρόν, ο Νταμπίζας δεν έχει τον αναγκαίο «χώρο» στο οικονομικό πλάνο του για να κλείσει τον Λαμπρόπουλο. Ο «Ντάμπι» πρέπει είτε να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό του, είτε ο Λαμπρόπουλος να μειώσει τις απαιτήσεις του. Η πρώτη προϋπόθεση είναι δύσκολη, ενώ για τη δεύτερη αν ο 29χρονος στόπερ είχε τέτοια διάθεση, λογικά θα έμενε στην ΑΕΚ…

ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ακόμα ένα σκέλος στη σύνδεση του Λαμπρόπουλου με τον Παναθηναϊκό σχετίζεται με τα αγωνιστικά κριτήρια. Το βασικό δίδυμο στην άμυνα τη φετινή σεζόν συγκροτείται από τον Κολοβέτσιο και τον Μαυρομάτη. Ο πρώτος είναι ο έμπειρος και ο καθοδηγητής των μετόπισθεν και ο δεύτερος είναι νεαρός, εξελίξιμος και ο Γιώργος Δώνης τον στήριξε μέχρι… τέλους στο ντεφορμάρισμα του και στα λάθη που κόστισαν βαθμούς. Επίσης, ο Δώνης θέλει έναν δεξιοπόδαρο (Κολοβέτσιος) και έναν αριστεροπόδαρο (Μαυρομάτης), για να έχει ισορροπία.

Ασφαλώς, εάν αποκτηθεί ένας παίκτης με το συμβόλαιο και τα προσόντα του Λαμπρόπουλου, δεν θα έρθει για αναπληρωματικός… Αντίθετα, θα αρχίσει ως βασικός στα πλάνα του Δώνη. Κάτι που μεταφράζεται είτε στην περιθωριοποίηση του Κολοβέτσιου, είτε του Μαυρομάτη, των δύο παικτών οι οποίοι… τράβηξαν το κουπί στη φετινή σεζόν. Μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει μπέρδεμα στο αγωνιστικό σχέδιο του Δώνη.

Επίσης, με την προσθήκη του Λαμπρόπουλου θα περιοριστεί ο χρόνος για τους άλλους ταλαντούχους αμυντικούς, όπως είναι οι Αχιλλέας Πούγγουρας και Βαγγέλης Θεοχάρης (προϊόν της Ακαδημίας). Όταν το πλάνο που εφαρμόζουν οι Νταμπίζας και Δώνης υποστηρίζει την αξιοποίηση των μικρών, τότε ένα δίδυμο Κολοβέτσιου – Λαμπρόπουλου, συν την παρουσία των 30άρηδων Κουλιμπαλί και Οικονόμου, δεν θα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός και αν στο ενδιάμεσο, αποφασιστεί αλλαγή πορείας στο πλάνο…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ