ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ταύτιση απόψεων Αλαφούζου-Λάκοβιτς

SUPERLEAGUE / ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Alafouzos, Panathinaikos, eurokinissi EUROKINISSI

Το πρώτο (χρονικά) ραντεβού του Σέρβου διευθυντή ομοσπονδιών (και Νο3 ιεραρχικά) τηςUEFAμε τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Πέμπτης (02/07), η διαιτησία, ο νέος αρχιδιαιτητής και οι επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ

Περίπου δύο ώρες πριν από την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου την Πέμπτη (2/7) στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση που αφορά τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και άλλα 15 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είχε κι ένα άλλο, πολύ σοβαρό "ποδοσφαιρικό" ραντεβού.

Συναντήθηκε με το διευθυντή ομοσπονδιών (και Νο3 ιεραρχικά) τηςUEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να "τρέξει" το θέμα του νέου αρχιδιαιτητή και να (προ)ετοιμάσει το τοπίο ενόψει των εκλογών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να κυλήσουν (αμφότερα) όσο το δυνατόν ομαλότερα γίνεται.

Ο Αλαφούζος (που συνοδευόταν από το νέο πρόεδρο της SuperLeague κι αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Λεωνίδα Μπουτσικάρη) ήταν ο πρώτος από τους επικεφαλής των ομάδων τουBig-4, που συνάντησε ή επικοινώνησε μέχρι αργά χθες το βράδυ ο Λάκοβιτς κι αυτό έχει ως ένα βαθμό τη σημειολογία του, σε μία περίοδο απίστευτης "πόλωσης", όπου όλοι "μετριούνται" και "ζυγίζονται" για τις θέσεις τους, τις συμπεριφορές τους και τη συνολικότερη στάση τους.

Οι δύο άνδρες, άλλωστε, έχουν χτίσει μία καλή σχέση την τελευταία διετία, σε συνεχόμενα ραντεβού που έχουν κάνει τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Νιόν, στα οποία έχουν συζητήσει την κατάσταση γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ελληνική διαιτησία, αλλά και για τον Παναθηναϊκό και το θέμα της ευρωπαϊκής ποινής του.

Η χθεσινή συνάντηση Λάκοβιτς-Αλαφούζου, επικεντρώθηκε κυρίως σε δύο σκέλη: Ελληνική διαιτησία/νέος αρχιδιαιτητής και εκλογές ΕΠΟ.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού συμφώνησε πως υπήρξαν πολλά βήματα προς τα μπροστά στο θέμα της διαιτησίας, απ’ την ημέρα που πέρασε υπό την "επιτροπεία" τηςUEFA, ωστόσο κατέθεσε και συγκεκριμένες ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα και το έργο του Μέλο Περέιρα, με τις οποίες δεν διαφώνησε ο Σέρβος. Και για τηνUEFAάλλωστε, η διετής παρουσία του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή στην Ελλάδα δεν κρίνεται επιτυχημένη και γι’ αυτό θα οδηγηθούν σε αντικατάστασή του. με τον Αλαφούζο να επισημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα είναι δίπλα στις αποφάσεις που θα πάρει ηUEFAπάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Από εκεί και πέρα κατατέθηκαν και διάφορες σκέψεις και προτάσεις από τους πράσινους για το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα, οι οποίες βρήκαν θετική ανταπόκριση από τον αξιωματούχο τηςUEFAκαι γενικά υπήρξε μεγάλη ταύτιση απόψεων πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε ότι αφορά δε, το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή η σκέψη της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, είναι να καταλήξουν σε τρεις υποψηφίους, τα ονόματα των οποίων θα θέσουν σε "μυστική" ψηφοφορία προς ιδιοκτήτες των ομάδων τηςBig-4, για να καταλήξουν οι ίδιοι και με δική τους "ευθύνη" (χωρίς "δεν ήξερα, δεν ενημερώθηκα") για τον αντικαταστάτη του Περέιρα.

Για το θέμα των επικείμενων εκλογών στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ο Αλαφούζος τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα είναι κοινής αποδοχής ή που θα συγκεντρώνει τουλάχιστον πάνω του τη θετική διάθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως ούτε ο ίδιος είναι ευχαριστημένος με το κλίμα απόλυτης πόλωσης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επισημαίνοντας πως θα πρέπει επιτέλους να γίνουν βήματα προς τα μπρος κι ένα συνολικόrestartτου αθλήματος στην Ελλάδα, για να μπορέσουν να ανεβάσουν το επίπεδό τους και οι ομάδες και το "προϊόν" συνολικά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ