ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα όπλα έμειναν "απενεργοποιημένα"

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και έμεινε στο ισόπαλο 1-1. Η Λαμία κατάφερε να "απενεργοποιήσει" τα όπλα του.

Άλλος στα φιλικά και άλλος στα επίσημα. Ο Παναθηναϊκός δεν θύμισε τον καλό καλοκαιρινό εαυτό του και έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία στην πρεμιέρα της Super League 1. Ωστόσο, η μία όψη του νομίσματος είναι ότι οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν απέδωσαν καλά.

Η άλλη όψη είναι ότι οι γηπεδούχοι είχαν ένα αποτελεσματικό σχέδιο για οργανωμένη άμυνα και με προσπάθεια και συγκέντρωση, πέτυχαν το σκοπό τους. Γιατί οι "πράσινοι" δεν έπαιζαν μόνοι τους και οι αντίπαλοι τους έκαναν ό,τι έπρεπε για να τους περιορίσουν.

Το Sport24.gr εξηγεί...

Ο Γκίας Ζαχίντ παρότι κινήθηκε σε όλους τους χώρους για να πάρει μπάλα και προσπάθησε με προωθηθεί προς την περιοχή της Λαμίας, δεν κατάφερε να περάσει κάθετες ή ψηλές πάσες, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Νορβηγός ήταν καλά κλεισμένος και δεν είχε εμπνεύσεις. Ο Μπεχεράνο τον έπαιξε από πολύ κοντά και με τη συνδρομή του Πλιάτσικα, τον περιόρισε.

Ο Φεντερίκο Μακέντα αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στη μέση και αυτό περιόρισε την ανθεκτικότητα του στις προσωπικές μονομαχίες. Ο Ιταλός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν απομονωμένος, δεν βρήκε στηρίγματα και δεν είχε συνεργασίες. Ο Αντζέτζο τον έπαιξε δυνατά, ο Βύντρα δεν τον άφηνε να γυρίσει πρόσωπο προς την εστία και ο Ιταλός δεν απείλησε.

Ο Δημήτρης Κολοβός επεδίωξε να μπει στις φάσεις, προσπάθησε να βρεθεί σε θέση βολής αλλά οι αντίπαλοι αμυντικοί τον περιόρισαν. Ο Κολοβός δεν είχε χώρους να πλησιάσει τον Μακέντα, δεν είχε επιτυχημένη ατομική ενέργεια και οι προσπάθειες δεν του βγήκαν. Ο Σάλιακας κέρδισε μονομαχίες, αλλά με τις βοήθειες του Πλιάτσικα και του Καραμάνου δεν τον άφησε να φανεί.

Ο λιγότερο ποιοτικός παίκτης της επιθετικής τριάδας, κατέληξε να πάρει τις περισσότερες προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά είναι ένα καλό "εργαλείο" και όχι ο παίκτης που θα διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ο Βάντερσον του έδωσε χώρους και ο Χατζηθεοδωρίδης δεν μπορούσε να τους αξιοποιήσει.

Ο Χρήστος Δώνης δεν πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή, παρότι "έχει" την κάθετη πρόωθηση. Όταν ο 25χρονος παίκτης βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, τότε δημιουργήθηκε η αναμπουμπούλα με το χέρι του Βύντρα. Ο Πλιάτσικας τον πίεσε πολλές φορές από κοντά και δεν τον άφησε να "ανεβαίνει" με τη μπάλα.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν μπόρεσε να περάσει τις μεγάλες μπαλιές του, επειδή οι αμυντικοί της Λαμίας έμειναν χαμηλά στο γήπεδο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε με τις κάθετες κινήσεις του με τη μπάλα, αφού είχε πολλούς αντιπάλους.

Ο Εμάνουελ Ινσούα έκανε τη δουλειά του, αφού έπαιξε ψηλά στην αριστερή πλευρά, πήρε πρωτοβουλίες και απείλησε με σέντρες και σουτ. Ίσως ήταν και ο πιο επικίνδυνος "πράσινος", αφού έβρισκε χώρους εξαιτίας της επιτήρησης του Σάλιακια στον Κολοβό.

Ο Ματίας Γιόχανσον περιορίστηκε σε λίγες προωθήσεις και έχασε την πλευρά από τον Βάντερσον. Επιπλέον, ανασταλτικά ο Σουηδός ταλαιπωρήθηκε από τον Ρόμανιτς με αποκορύφωμα τη φάση του γκολ και έμενε χαμηλά για να τον κλείνει.

Ο Γιάννης Μπουζούκης μπήκε στο ματς στο 82', όταν ουσιαστικά έμενε λίγος χρόνος και η Λαμία είχε "παγώσει" το ρυθμό, ενώ ο Γιοάν Μολό έδειξε ότι ακόμα είναι ανέτοιμος για να βοηθήσει.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Δώνης δεν εξάντλησε τις επιλογές του
Προβλημάτισαν ο Παναθηναϊκός και οι αποφάσεις του Δώνη
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ