ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα οκτώ στοιχεία του Πογιάτος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρακολούθησε την ανοικτή προπόνηση του Παναθηναϊκού και κάνει focus στα οκτώ στοιχεία του Ντάνι Πογιάτος. Η έμφαση στην επικοινωνία, η δικαιοσύνη, τα αγγλικά, οι σταθερές θέσεις, η οδηγία στον Σένκεφελντ και οι οδηγίες.

Η πρώτη ανοικτή προπόνηση του Παναθηναϊκού διεξήχθη στο Κορωπί και το Sport24.gr ήταν εκεί, παρακολουθώντας και το 80 λεπτά της διάρκειάς της. Ο Ντάνι Πογιάτος ήταν το κεντρικό πρόσωπο, δίνοντας μια γεύση από τα όσα θέλει να δει από τους παίκτες του.

Μέσα από τις οδηγίες και τις συνομιλίες με τους παίκτες κάνουμε focus σε οκτώ στοιχεία του Ισπανού. Η έμφαση στην επικοινωνία, η δικαιοσύνη, τα αγγλικά, οι σταθερές θέσεις, η οδηγία στον Σένκεφελντ και οι οδηγίες.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Μία από τις ασκήσεις του Πογιάτος ήταν χαρακτηριστική για τις οδηγίες του όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας και την αποφυγή του πρέσινγκ της αντίπαλης άμυνας.

"Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι πιο γρήγορα και να μην κάνουμε μεγάλη μπαλιά. Μέχρι να πάρει την μπάλα ο συμπαίκτης και να την κατεβάσει, θα χάσουμε περισσότερο χρόνο.

Όταν είμαστε τρεις με δύο αντιπάλους είναι καλύτερο να αλλάζουμε την μπάλα γρήγορα, για να φεύγουμε πιο γρήγορα στην επίθεση. Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλη μπαλιά.

Όταν είμαστε πέντε με τέσσερις κοιτάμε πάντα την πάσα δίπλα μας. Όταν είμαστε τέσσερις εναντίον πέντε, πάντα υπάρχει ελεύθερος απέναντι. Τότε ή περιμένουμε τον πέμπτο, ή αλλάζουμε στην πλευρά", φώναζε".

Ο Πογιάτος θέλει να παίζει η ομάδα έχοντας την μπάλα στα πόδια της. Με τον κλασικό, δηλαδή, ισπανικό τρόπο παιχνιδιού.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ντάνι Πογιάτος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στη σημερινή προπόνηση και έδωσε έμφαση στην επικοινωνία με τους παίκτες του. Αμέσως μετά το τέλος των ασκήσεων προθέρμανσης πήρε το ένα γκρουπ και ήταν συνέχεια από πάνω του.

Δεν σταμάτησε να μιλά στους παίκτες που το αποτελούσαν για το πόσο σημαντικό είναι να έλθει η πάσα από τη σωστή γωνία, να ξεμαρκαριστεί ο παίκτης, να αλλάζει θέση και να βλέπει γήπεδο. Συμβουλές για τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο.

"ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ"

Η δικαιοσύνη είναι μια άλλη πτυχή του Ισπανού προπονητή. Σε κάποια στιγμή υπήρχε διχογνωμία μεταξύ μπλε και άσπρων και τότε παρενέβη ο Πογιάτος. Σταμάτησε τις αντίθετες γνώμες και πρόσταξε: "Να είμαστε δίκαιοι, στους άσπρους η μπάλα".

ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ "ΒΙΓΙΑ" ΚΑΙ ΒΕΛΕΘ

Όπως διαβάσατε και νωρίτερα στο Sport24.gr οι Λούκας Βιγιαφάνιες και Φραν Βέλεθ έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Ο τεχνικός του τριφυλλιού πήγε προς την πλευρά τους στα ισπανικά - κοινή γλώσσα και των τριών - τους ρώτησε για την κατάστασή του.

ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η αγγλική γλώσσα ήταν αυτή που χρησιμοποιούσε ο Ντάνι Πογιάτος σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Άντε να του ξέφυγαν τρεις - τέσσερις φορές κάποιες λέξεις στην ισπανική, που είναι και η μητρική του.

Άλλωστε γνωρίζει καλά τα αγγλικά, καθώς έχει δουλέψει και εκτός Ισπανίας. Ως βοηθός προπονητή στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΠΙΕΣΗ, ΠΙΕΣΗ, ΠΙΕΣΗ...

Εάν μια λέξη είχε τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης στις οδηγίες του Πογιάτος, αυτή ήταν η "πίεση". Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Β' δεν σταματούσε να ζητά από τους παίκτες του να πιέζουν για να πάρουν την μπάλα.

Σαφής η κατεύθυνσή του από τις πρώτες - πρώτες προπονήσεις, σαφής ο τομέας του παιχνιδιού που εστιάζει.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Έκανε εντύπωση ότι δεν άλλαζε θέσεις στους παίκτες. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης με τον Γιασίν Αγιούμπ. Ήταν πάντα στο κέντρο. Μάλλον - και μέχρι να είναι έτοιμος ο Λούκας Βιγιαφάνιες - θα είναι τα βασικά κεντρικά χαφ, αυτοί θα δέχονται την πίεση κι αυτοί θα πρέπει να περάσουν την μπάλα προς την επίθεση.

Αλλά και στις ομάδες που συνέθεσαν τα δύο γκρουπ (μπλε και άσπροι) οι θέσεις περέμειναν σταθερές.

Η ΟΔΗΓΙΑ ΣΤΟΝ ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ

Ο Σένκεφελντ μόλις τελείωσε μία φάση πήγε και ρώτησε τον Πογιάτος για το τι πρέπει να κάνει. Ο Ισπανός ζήτησε από τον Ολλανδό να έχει καλύτερο "positioning". Του εξήγησε ότι ότι όταν έχει καλύτερη θέση, έχει μεγαλύτερη πιθανότητα όχι μόνο να βγάλει την άμυνα, αλλά και την μπάλα προς τα μπροστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κατοχή, κυκλοφορία και πίεση ζήτησε ο Πογιάτος
Ανανέωσε ο Χατζηθεοδωρίδης
Ο Μανουέλ Ρόκα έχει πιάσει ήδη δουλειά
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ