ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα οκτώ κριτήρια αξιολόγησης του Δώνη

Παναθηναϊκός: Τα οκτώ κριτήρια αξιολόγησης του Δώνη

Το Sport24.gr εξηγεί τι σημαίνει η διαδικασία της αξιολόγησης που ακούμε συχνά τελευταία και εφαρμόζει ο Γιώργος Δώνης για να βαθμολογήσει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Η λέξη "αξιολόγηση" έχει ειπωθεί πολλές φορές από τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού επισημαίνουν διαρκώς ότι αξιολογούν κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και μετά τη λήξη της σεζόν, θα βγάλουν το πρόσημο του. Θετικό ή αρνητικό.

Ανάλογα με την έκθεση του Γιώργου Δώνη, ο Νίκος Νταμπίζας θα αποφασίσει ποιους παίκτες θα επιβραβεύσει και πως και σε ποιους θα προτείνει τη διακοπή της συνεργασίας με το Τριφύλλι. Όμως, ποια κριτήρια χρησιμοποιεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού για την αξιολόγηση του; Το Sport24.gr έχει την απάντηση...

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το πρώτο και το βασικότερο κριτήριο... Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός και ο Γιώργος Δώνης τσεκάρει την απόδοση του καθενός στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχει νόημα το "άριστα" σε κάθε κατηγορία, αν ο παίκτης δεν αποδίδει στο χορτάρι.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Οι παίκτες κρίνονται καθημερινά από τον Γιώργο Δώνη στον "Γεώργιος Καλαφάτης", αφού μέσω των προπονήσεων θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή και θα παίξουν στα παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι ένας αδιάφορος, θα πάρει χαμηλό βαθμό στο σύνολο.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ένας παίκτης που εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι αψεγάδιαστος σε πολλούς τομείς: Fair-play, σχέσεις με τους οπαδούς, εξωγηπεδική ζωή, σωστή χρήση των social media, τήρηση των ωραρίων. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά για έναν "πράσινο".

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο Δώνης και ο Νταμπίζας έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη παρέα στα αποδυτήρια και θέλουν να τη διατηρήσουν. Ασφαλώς, σε μία ομάδα δεν θα γίνουν όλοι κολλητοί, αλλά ο Δώνης απαιτεί συμμετοχή και ομαδικό πνεύμα σε κάθε δραστηριότητα του Παναθηναϊκού.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ

Ο σκοπός του Δώνη είναι ο Παναθηναϊκός ως σύνολο να εξελίσσεται διαρκώς. Για να συμβεί αυτό, πρέπει ο κάθε παίκτης ατομικά να βελτιώνεται και να διορθώνει τις αδυναμίες του. Η πρόοδος ενός ποδοσφαιριστή παίζει σημαντικό ρόλο στη βαθμολόγηση του Δώνη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ - ΗΛΙΚΙΑΚΟ

Εν μέσω πολιτικής λιτότητας, ο Δώνης αναγκάζεται να συνυπολογίσει στο πρόσημο ενός ποδοσφαιριστής τις αποδοχές του και την ηλικία του. Διαφορετικά θα κρίνει έναν νεαρό με μικρή αμοιβή και αλλιώς έναν από τους έμπειρους του ρόστερ, με υψηλές απολαβές.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Δώνης έχει υιοθετήσει συγκεκριμένα πρότυπα για τη σωματική κατάσταση που πρέπει να βρίσκονται οι παίκτες τους ελέγχει μέσω τακτικών μετρήσεων. Ένας παίκτης που ξεπερνάει τα όρια, προφανώς θα πάρει αρνητικό βαθμό στην αξιολόγηση του προπονητή.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ